Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е правилото при липсващ знак на кръстовище?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #76
    ЗДвП: Чл. 50. (1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство.ППЗДвП: Чл. 104. (1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство.Да ги пропуснат - да, но да ги чакат, в случай че не са в конфликт, не виждам да пише ОК, Съгласих се с теб, че може да се тълкува както ти казваш.Но не мога да се съглася, че според твоето тълкуване, ще трябва автомобилът, намиращ се на пътя без предимство, ще трябва да чака. Дори и при светофари, много често и на двата автомобила ще им свети зелено (с допълнителна секция за надясно за долния автомобил)...Ми ако на пътя с предимство са цяла колона автомобили?!?ЗДвП, Допълнителни разпоредби, ал.6. т.31. "Предимство" е правото на един участник в движението да премине преди друг през дадено място от пътното платно. Тъй като в случая не става въпрос за преминаване през едно и също място от пътното платно, не мисля че горните членове важат за показаната ситуация. Да ПРОПУСНЕШ някой, значи да го изчакаш да мине през дадено място, след което и ти да минеш през същото място. Въпрос на тълкуванеот юристи, може би?
    Прикачени файлове

    Коментар


      #77
      Много е тъпо, ама кво да праиш.... естествено, и аз не чакам! Обаче на листовката отговор "Може да преминат едновременно" се счита за грешен. Правилния отговор е "първо минава автомобила с предимство, и едва след това този без"

      Коментар


        #78
        Immortal написа:
        nanobanano написа:
        Човек да не забрави 1-2 закона,въпреки че това не помня да съм го знаел все пак имаш право на 5-6 грешки при листовките :D
        Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:в) който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение - до успешното полагане на проверочен изпит;А на въпроса - можеш да ползваш правилото за дясно-стоящия, САМО АКО на нито една от другите улици в кръстовището няма знак, указващ предимство - т.е. ромб, обърнат триъгълник или осмоъгълник.
        Нужно ли е да казвам "Ако ме хванат"
        Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

        ZFA16000002608488

        ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

        Коментар


          #79
          мале голям проблем стана със тая тема кои е прав кои не е хахахах
          uno-1.5i понто 1.2i

          Коментар

          Working...
          X