Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е правилото при липсващ знак на кръстовище?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: мм

chapat написа:
    nanobanano написа:
    chapat написа:
    май май почнахме сега да учим правилника за движение(първо да взема книжката пък после ще уча правилата)
    Хахах все едно ти знаеш дословно правилника (който между другото се обновява постоянно) Не искам да те обиждам.Може пък и да го знаеш :D
    естествено че не но тия вапроси който питате (да давам ли мигач при маневра или да спирам ли на стоп) навремето колело когато карах ги знаех.
    Може,може.То е лесно като караш.Ама ако стане белята иди се обяснявай на полицая.Щото аз съм виждал как стават тия работи.Знаеш не знаеш правилника си го тълкуват както си искат.Преди време 2ма мои познати,се сблъскаха на кръстовище.Та аз ги познавам по отделно но те нямат нищо общо по между си.И изкараха виновна жената.Въпреки че ония карал безумно бързо в града.И какво стана знаеш ли?След време разбрах че въпросния идиот казал пред полицаите че той карал защото реално шофьора нямал книжка.Е за какво говорим.Знаеш-не знаеш,винаги гледат скапания правилник.И какво мислиш.Че ние тук не знам къде да спрем?Че не знаем и не даваме мигачи?Знаем и го правим но съвсем друго е прилагането дословно на шибания закон :D ПП: пак взех да пиша глупости :D
    Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Ето на такова кръстовище кой трябва да дава мигач? - Водачът с червената стрелка, който се движи направо, но излиза от път с предимство, и пресича пътя на дясностоящия които е с предимство? - Водачът със зелена стрелка, който завива, но по път с предимство? - Водачът със синя стрелка, който също завива, но отново по път с предимство?- Водачът с оранжева стрлка, който се движи направо, но напуска пътя с предимство, но като цяло е с предимство в цялото кръстовище пред всички? Кой трябва да дава мигач?
      Прикачени файлове

Коментар

Немога да ти разбера схемата, ама нали знаеш, че който се движи по пътя с предимство е с предимство във всички посоки на кръстовището..то си е казано...само се съобразява ако иска да завие наляво и по пътя с предимство има кола отдясно т.е. трябва да изчака колата отдясно която също се движи с предимство и тогава да си направи левия завой...иначе ако пътя с предимствео е направо и тогава отпада правилото за дясно стоящ ...

Коментар

coolboby написа:
          Немога да ти разбера схемата, ама нали знаеш, че който се движи по пътя с предимство е с предимство във всички посоки на кръстовището..то си е казано...само се съобразява ако иска да завие наляво и по пътя с предимство има кола отдясно т.е. го изчаква..
          Човека пита за мигачите :D

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Коментар

ogi28b написа:
              Ето на такова кръстовище кой трябва да дава мигач? - Водачът с червената стрелка, който се движи направо, но излиза от път с предимство, и пресича пътя на дясностоящия които е с предимство? - Водачът със зелена стрелка, който завива, но по път с предимство? - Водачът със синя стрелка, който също завива, но отново по път с предимство?- Водачът с оранжева стрлка, който се движи направо, но напуска пътя с предимство, но като цяло е с предимство в цялото кръстовище пред всички? Кой трябва да дава мигач?

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

ogi28b написа:
                Оги зелен и син дават мигач, а син и оранжев са с предимство пред червен и зелен.Това е положението. Ако не е така оборете ме.

Коментар

В случея зеления няма кого да чака, но това е друг въпрос.

Коментар

мм

fihi написа:
                    ogi28b написа:
                    Оги зелен и син дават мигач, а син и оранжев са с предимство пред червен и зелен.Това е положението. Ако не е така оборете ме.
                    напълно съм сагласен с тебе.
                    uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

Re: мм

nanobanano написа:
                      chapat написа:
                      nanobanano написа:
                      chapat написа:
                      май май почнахме сега да учим правилника за движение(първо да взема книжката пък после ще уча правилата)
                      Хахах все едно ти знаеш дословно правилника (който между другото се обновява постоянно) Не искам да те обиждам.Може пък и да го знаеш :D
                      естествено че не но тия вапроси който питате (да давам ли мигач при маневра или да спирам ли на стоп) навремето колело когато карах ги знаех.
                      Може,може.То е лесно като караш.Ама ако стане белята иди се обяснявай на полицая.Щото аз съм виждал как стават тия работи.Знаеш не знаеш правилника си го тълкуват както си искат.Преди време 2ма мои познати,се сблъскаха на кръстовище.Та аз ги познавам по отделно но те нямат нищо общо по между си.И изкараха виновна жената.Въпреки че ония карал безумно бързо в града.И какво стана знаеш ли?След време разбрах че въпросния идиот казал пред полицаите че той карал защото реално шофьора нямал книжка.Е за какво говорим.Знаеш-не знаеш,винаги гледат скапания правилник.И какво мислиш.Че ние тук не знам къде да спрем?Че не знаем и не даваме мигачи?Знаем и го правим но съвсем друго е прилагането дословно на шибания закон :D ПП: пак взех да пиша глупости :D
                      него приемай толкова лично.просто ти казвам моето мнение.а за полицаите просто нямам думи няма кво да говоря то се вижда.аз когато карах шофьорските курсове ако неспреш на стопа и инструктора те кара да слезете от колата и бутате 100 метра назад и пак ако неспреш пак връщаш 200 и така докато се научиш да спираш на знак стоп.а ако не дадеш мигач при завой излиза до кръста от прозореца и крещеше завиваме на дясно.
                      uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

как няма да го научиш с такъв ненормален инструктор
                        uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

fihi написа:
                          ogi28b написа:
                          Оборваме те Син и зелен си се движат и продължават по път с предимство - тоест мигач НЕ дават.Мигач дава червения, защото излиза от път с предимство. Червения дава ляв мигач и пропуска оранжевия тъй като оранжевия е с предимство като дясностоящ. Малко е спорен въпроса обаче трябва ли и какъв мигач да даде оранжевия като се отклонява от пътя с предимство.
                          Punto SX 1.1 55

Коментар

Punto SX написа:
                            Оборваме те Син и зелен си се движат и продължават по път с предимство - тоест мигач НЕ дават.Мигач дава червения, защото излиза от път с предимство. Червения дава ляв мигач и пропуска оранжавия тъй като оранжавия е с предимство като дясностоящ. Малко е спорен въпроса обаче трябва ли и какъв мигач да даде оранжевия като се отклонява от пътя с предимство.
                            Човече, искаш да ми кажеш, че автомобилите които се движат направо дават мигач, а тези които завиват не дават мигач, така ли?????Само ми кажи ако червеният автомобил искаше да завие наляво как ще сигнализира останалите участници в движението?Ми то по твоята логика като навлезя в кръгово кръстовище излиза, че трябва да подам ляв мигач, за да знаят другите, че се въртя в кръг. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Yellow_Flash_Colorz_PDT_39
                            Прикачени файлове

Коментар

Според мене всеки трябва да си дава съответния мигач.Този знак показва кой е с предимство а не че пътя е на там

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

fihi написа:
                                Punto SX написа:
                                Оборваме те Син и зелен си се движат и продължават по път с предимство - тоест мигач НЕ дават.Мигач дава червения, защото излиза от път с предимство. Червения дава ляв мигач и пропуска оранжавия тъй като оранжавия е с предимство като дясностоящ. Малко е спорен въпроса обаче трябва ли и какъв мигач да даде оранжевия като се отклонява от пътя с предимство.
                                Човече, искаш да ми кажеш, че автомобилите които се движат направо дават мигач, а тези които завиват не дават мигач, така ли?????Само ми кажи ако червеният автомобил искаше да завие наляво как ще сигнализира останалите участници в движението?Ми то по твоята логика като навлезя в кръгово кръстовище излиза, че трябва да подам ляв мигач, за да знаят другите, че се въртя в кръг. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Yellow_Flash_Colorz_PDT_39
                                Ако червения ще ходи наляво по същия начин с ляв мигач - няма риск да заблуди никого, защото първо е длъжен да изчака идващите от пътя с предимство, второ са длъжни другите от отсреща и отляво да го изчакат, защото идват от път без предимство.Ако синия и зеления дадат мигач въпреки че е излишно не е проблем, но твърдението ти че червения не трябва да дава мигач защото ще върви направо въпреки че ще се отклони от пътя с предимство е неправилно според мен. Има още няколко хиляди потребители нека кажат мнението си.А кръговото какво общо има тук - на него като си влязал си с предимство и можеш да си се въртиш колкото искаш ще дадеш мигач само на изхода на който ще излезеш от него - за да знае този зад теб какво правиш.Понеже станаха много картинки с червени, зелени и т.н Горното ми обяснение важи за ситуацията нарисувана от Ogi и доразвита от nanobanano.А сега ще се опитам да дам аз един пример - пак с червени и зелени, но отнасящи за долната картинка прикачена от мен.На кръстовище като картинката която съм прикачил минавам ежедневно - и още не съм видял зелен и червен да дават мигачи или може би 1 на 100, но пък сините 90 на 100 са с ляв мигач докато изчакат движещите се с предимство червени.И пак казвам не грешно да дадат мигачи червения и зеления - но не е задължително - по - задължително е дадат мигач тези които се отклоняват от пътя с предимство.
                                Прикачени файлове
                                Punto SX 1.1 55

Коментар

Working...
                                X