Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е правилото при липсващ знак на кръстовище?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тва типо така ме изкарало от нерви че ми идва да го засиля в някое дърво.То обаче е виновен предишния му собственик.Човека го имал още от 92 година и сигурно маслото даже не му е сменял до сега.Само ядове бера с него тамън оправя нещо и веднага се развали друго.Иначе ако щете вярвайте ако имах пари щях да си купя най-запазеното Типо такава боя щяха да му ударя и щеше да е пушка.Ама не ся само ме изкарва извън нерви всяка минута Че даже ако искам да го продам сигурно само на части става.Да не говорим че съм дал сумати пари по него.Хубаво че е тоя форум та да го постягам лека полека че до сега да съм го метнал в няква канафка
    Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

не се заяждам, само цитирам закона Иначе сега се сетих за едни такива ситуации - много интересни:Например има улици, видимо "главни" - по широки, с маркировка и т.н. и напречни на тях, тесни, без трафик... Обаче знаци - няма. Или са откраднати от мургави братя, или изобщо не са поставени... е, кой е с предимство питам ?!?Съгласно закона, дясно стоящия. Да, ама дори и най-опитните шофьори и най-знаещите закона, дори полицаите, излизайки от такава уличка спират и пропускат движещите се по широката...Навремето имах една студентка, дето ми се оплаква, че закъсняла за час, щото баща й, карайки я към училище направил ПТП точно при такава ситуация. учудването му било безкрайно, когато изкарали него виновен (движещ се по "очевидно" главната улица), защото излезлият от малката пресечка му е бил дясно-стоящ.Така че внимавайте!!! Очите на 4 и газ !

Коментар

Immortal написа:
        не се заяждам, само цитирам закона Иначе сега се сетих за едни такива ситуации - много интересни:Например има улици, видимо "главни" - по широки, с маркировка и т.н. и напречни на тях, тесни, без трафик... Обаче знаци - няма. Или са откраднати от мургави братя, или изобщо не са поставени... е, кой е с предимство питам ?!?Съгласно закона, дясно стоящия. Да, ама дори и най-опитните шофьори и най-знаещите закона, дори полицаите, излизайки от такава уличка спират и пропускат движещите се по широката...Навремето имах една студентка, дето ми се оплаква, че закъсняла за час, щото баща й, карайки я към училище направил ПТП точно при такава ситуация. учудването му било безкрайно, когато изкарали него виновен (движещ се по "очевидно" главната улица), защото излезлият от малката пресечка му е бил дясно-стоящ.Така че внимавайте!!! Очите на 4 и газ !
        То е ясно че като няма,дясно стоящия е с предимство.При нас даже има един светофар мн интересен.Т-образно кръстовище тези които идват напречно за със знак за път с предимство а тези по "главната" са със стоп.И понеже след 10-11 вечерта светофара само мига жълто,би трябвало да се спазват знаците.Да ама нацки нито едните си използват предимството нито другите спират.Обаче аз като минавам винаги си взимам полагащото ми се :D

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

А какво е изменението на пътя с предимство в кръстовището? В смисъл тези по главната само откъм стоп ли не го спазват? То за другите би трябвали да няма стоп, и да си минават, спазвайки отново правилото за десния.Колеги, при напускане на път с предимство, дава ли се мигач? Въпрос към всички?

Коментар

fihi написа:
            nanobanano написа:
            Аз пък като съм с предимство не се оглеждам.Хич не ми пука,тоя живот съм го отписал отдавна,ако ще да ме утрепят зад ъгъла. :D Ама не ме разбирайте погрешно,когато не съм с предимство не рискувам друг живот и се оглеждам :D То излиза че може да ме утрепят ама важното е да не съм бил виновен Ей много се отпуснах и бая глупости написах тая вечер :D Утре камикадзето пристига в София и очаквайте ново задръстване :D
            Аз пък като карам излизам в насрещното без да изпреварвам и чакам оня отсреща да присветне, за да се прибера в моята лента. Ма никой не светка бе - що така? Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
            Днес /т.е. вече вчера / сутринта имаше един такъв на "вл.вазов" в насрещното,да не беше ти ,очите му бяха станали като балтонски копчета :D .
            MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
            "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
            R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

ogi28b написа:
              Колеги, при напускане на път с предимство, дава ли се мигач? Въпрос към всички?
              Този въпрос е малко риторичен :D "напускане" :D

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

kik73bg написа:
                fihi написа:
                nanobanano написа:
                Аз пък като съм с предимство не се оглеждам.Хич не ми пука,тоя живот съм го отписал отдавна,ако ще да ме утрепят зад ъгъла. :D Ама не ме разбирайте погрешно,когато не съм с предимство не рискувам друг живот и се оглеждам :D То излиза че може да ме утрепят ама важното е да не съм бил виновен Ей много се отпуснах и бая глупости написах тая вечер :D Утре камикадзето пристига в София и очаквайте ново задръстване :D
                Аз пък като карам излизам в насрещното без да изпреварвам и чакам оня отсреща да присветне, за да се прибера в моята лента. Ма никой не светка бе - що така? Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
                Днес /т.е. вече вчера / сутринта имаше един такъв на "вл.вазов" в насрещното,да не беше ти ,очите му бяха станали като балтонски копчета :D .
                Имаше един виц:Жена се обажда на мъжа и вика: - Скъпи, обаждам ти се да ти кажа че по телевизията дават, че по магистралата дето се прибираш всеки ден от работа някакъв луд кара в насрещното. Моля те внимавай.И мъжът шофирайки отговаря:- Не е един, много са!Та тази тема ми прилича на този виц.
                SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

nanobanano написа:
                  ogi28b написа:
                  Колеги, при напускане на път с предимство, дава ли се мигач? Въпрос към всички?
                  Този въпрос е малко риторичен :D "напускане" :D
                  Когато си променяш посоката на движение, винаги!

Коментар

Мммда.България е единствената държава,в която,както си караш,най-спокойно,в насрещното някой може да те засече от зад

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

coolboby написа:
                      Въпросът не е дали си променям посоката. Въпросът е когато се движиш по път с предимство, и искаш да излезеш от пътя с предимство - дава ли се мигач, или не? И обратно - когато си на път с предимство, който завива, трябва ли да даваш мигач?

Коментар

Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на движение.
                        Чл. 50 (2) Когато на кръстовище е указано, че пътят с предимство променя направлението си, водачите, които се намират на този път, се ръководят помежду си от правилата на чл. 48. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на превозните средства, които не се намират на пътя с предимство.
                        Сега като се замисля този знак се слага само когато си в посока от която трябва да завиеш на дясно за да продължиш по пътя с предимство(поне не се сещам да съм виждал нещо различно).

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

май май почнахме сега да учим правилника за движение(първо да взема книжката пък после ще уча правилата)
                          uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

chapat написа:
                            май май почнахме сега да учим правилника за движение(първо да взема книжката пък после ще уча правилата)
                            Хахах все едно ти знаеш дословно правилника (който между другото се обновява постоянно) Не искам да те обиждам.Може пък и да го знаеш :D

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

ogi28b написа:
                              coolboby написа:
                              Въпросът не е дали си променям посоката. Въпросът е когато се движиш по път с предимство, и искаш да излезеш от пътя с предимство - дава ли се мигач, или не? И обратно - когато си на път с предимство, който завива, трябва ли да даваш мигач?
                              Ами винаги когато напускаш пътя по който се движиш пускаш мигач, за да знае този отзад да намали примерно

Коментар

мм

nanobanano написа:
                                chapat написа:
                                Хахах все едно ти знаеш дословно правилника (който между другото се обновява постоянно) Не искам да те обиждам.Може пък и да го знаеш :D
                                естествено че не но тия вапроси който питате (да давам ли мигач при маневра или да спирам ли на стоп) навремето колело когато карах ги знаех.
                                uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

Working...
                                X