Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е правилото при липсващ знак на кръстовище?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво е правилото при липсващ знак на кръстовище?

Здравейте всеки ден минавам по едно кръстовище на което с времето знака стоп първо някой го беше бутнал на земята а и след време изчезна и остана само 10-15 санта от тръбата.Та въпроса мие какво е правилото кой е с предимство и кой не.И примерно при евентуална катастрофа кой ще е виновния?
    Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Ако и другите знаци на кръстовището ги няма би трябвало да се води нерегулирано, и тук важи правилото за десностоящия. Но ако един от знаците все още съществува и се вижда от участниците в движениет(макар и да се вижда в гръб) то кръстовището си е "регулеруемо". Има такива въпроси в листовките. Като ги намеря ще ги пусна, за да онагледя написаното по-горе.

Коментар

...и да има знаци... и да няма, най-добре е очите ти да са на 8. И давай път на десния...винаги когато нямаш знаци!А най-добрия съвет е - прочети си ЗДпП.
      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

nikki_sixx написа:
        ...и да има знаци... и да няма, най-добре е очите ти да са на 8. И давай път на десния...винаги когато нямаш знаци!А най-добрия съвет е - прочети си ЗДпП.

Коментар

fihi написа:
          nikki_sixx написа:
          Тва се знае.Въпроса е ако мина и някой вземе да надува клаксуна и да псува,въпреки че съм дясно стоящия,да знам как да отвръщам Иначе по едно друго кръстовище ще ви снимам клипче че колкото и пъти да мина все някой ме засича и повярвайте,стопа и сляп да си ще го видиш :D .Много ми е яко като минавам от там.Карам си с 50 и като ми изкочи някой набивам спирачки и ония се направо му излиза акъла.Така е като не гледа.И съм свикнал и не ги псувам даже и не си мисля нищо лошо за тях просто защото всеки ден по няколко пъти ми се случва и съм подготвен :D Ще снимам някое клипче да видите за какво става дума обаче ще е с лошо качество

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Ех, колега... взел си книжка преди 3 години най-много, а си забравил закона вече...
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
              Ех, колега... взел си книжка преди 3 години най-много, а си забравил закона вече...
              Човек да не забрави 1-2 закона,въпреки че това не помня да съм го знаел все пак имаш право на 5-6 грешки при листовките :D

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

А пък аз, едно време се опитах да се науча да чета и пиша... другото е ташак!

Коментар

nanobanano написа:
                  Човек да не забрави 1-2 закона,въпреки че това не помня да съм го знаел все пак имаш право на 5-6 грешки при листовките :D
                  Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:в) който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение - до успешното полагане на проверочен изпит;А на въпроса - можеш да ползваш правилото за дясно-стоящия, САМО АКО на нито една от другите улици в кръстовището няма знак, указващ предимство - т.е. ромб, обърнат триъгълник или осмоъгълник.

Коментар

Immortal написа:
                    nanobanano написа:
                    Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:в) който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение - до успешното полагане на проверочен изпит;А на въпроса - можеш да ползваш правилото за дясно-стоящия, САМО АКО на нито една от другите улици в кръстовището няма знак, указващ предимство - т.е. ромб, обърнат триъгълник или осмоъгълник.
                    immortal остай ме на мира бе човек,само с мен се заяждаш :D Бъзикам се,майтап да става. :D :D :D

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Immortal написа:
                      А на въпроса - можеш да ползваш правилото за дясно-стоящия, САМО АКО на нито една от другите улици в кръстовището няма знак, указващ предимство - т.е. ромб, обърнат триъгълник или осмоъгълник.
                      Е те т’ва се опитвах да обясня и аз в началото. И въпреки всичко винаги се оглеждам, макар и да съм с предимство.

Коментар

fihi написа:
                        И въпреки всичко винаги се оглеждам, макар и да съм с предимство.
                        И как нема се оглеждаш братко... ский колко се познава закона.

Коментар

Аз пък като съм с предимство не се оглеждам.Хич не ми пука,тоя живот съм го отписал отдавна,ако ще да ме утрепят зад ъгъла. :D Ама не ме разбирайте погрешно,когато не съм с предимство не рискувам друг живот и се оглеждам :D То излиза че може да ме утрепят ама важното е да не съм бил виновен Ей много се отпуснах и бая глупости написах тая вечер :D Утре камикадзето пристига в София и очаквайте ново задръстване :DПП:Все пак не съм тръгнал да се самоубивам

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

nanobanano написа:
                            Аз пък като съм с предимство не се оглеждам.Хич не ми пука,тоя живот съм го отписал отдавна,ако ще да ме утрепят зад ъгъла. :D Ама не ме разбирайте погрешно,когато не съм с предимство не рискувам друг живот и се оглеждам :D То излиза че може да ме утрепят ама важното е да не съм бил виновен Ей много се отпуснах и бая глупости написах тая вечер :D Утре камикадзето пристига в София и очаквайте ново задръстване :D
                            Аз пък като карам излизам в насрещното без да изпреварвам и чакам оня отсреща да присветне, за да се прибера в моята лента. Ма никой не светка бе - що така? Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

Коментар

fihi написа:
                              nanobanano написа:
                              Аз пък като съм с предимство не се оглеждам.Хич не ми пука,тоя живот съм го отписал отдавна,ако ще да ме утрепят зад ъгъла. :D Ама не ме разбирайте погрешно,когато не съм с предимство не рискувам друг живот и се оглеждам :D То излиза че може да ме утрепят ама важното е да не съм бил виновен Ей много се отпуснах и бая глупости написах тая вечер :D Утре камикадзето пристига в София и очаквайте ново задръстване :D
                              Аз пък като карам излизам в насрещното без да изпреварвам и чакам оня отсреща да присветне, за да се прибера в моята лента. Ма никой не светка бе - що така? Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
                              Щото всички правят така и се разминавате

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Working...
                              X