Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Принципен въпрос за каране без книжка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Принципен въпрос за каране без книжка

колеги, аз нямам книжка, но на един приятел му се случи следното: кара без книжка (взета му за 1 месец) и на някакво кръстовище го засичат отзад и прави леко птп (за което според него е обвинен несправедливо, защото е предна кола и се престроява плавно в дясно с мигач за да завие). та въпросът ми е знае ли някои какви са възможните санкции??
    Manowar forever!

Като е сгазил лука що е чакал КАТ, а не си е взел пари от човека дето го е ударил отзад? Не са ли му написали и на него Акт че кара без книжка?
    F31 BMW 320d

Коментар

Представям си ситуацията, защото на ден поне 2-3 идиота от всякакви възрасти го правят пред мен и ме вбесяват. Най-често при заобикаляне на спряло в дясната лента МПС - аз си карам винаги в лява лента, движещите се в дясната пускат мигача и ми секат пътя...Предполагам, а и така е описано, че ситуацията е била точно такава.Хора разберете, че: 1. ПРИ ПРЕСТРОЯВАНЕ ПРЕДИМСТВО ИМА ДВИЖЕЩИЯ СЕ В ЛЕНТАТА СИ, А ТОЗИ КОЙТО СЕ ПРЕСТРОЯВА, ТРЯБВА ДА ИЗЧАКА, АКО ТРЯБВА ДА СПРЕ!2. ВКЛЮЧЕНИЯТ МИГАЧ НЕ ТИ ДАВА ПРЕДИМСТВО!3. ДА СЕ КАРА ПРИ ОТНЕТА КНИЖКА СИ Е НАПРАВО ЗА КОНФИСКУВАНЕ НА АВТОМОБИЛА според мен.Иначе конкретно по въпроса:1. Съгл. чл. 177 - при управление на МПС при отнето свидетелство за правоуправление - глобата е от 100 до 300 лв.2. Съгл. чл.179 (2), глобата за причинено ПТП при неспазване на предимство (каквото вероятно е написано в акта, щото иначе нямаше да е виновен той) е от 100 до 200 лв.Според мен, тъй като има съвкупност от двете неща, глобата може да е максимална и по двата члена, т.е. вероятно 500 лв. Ако шефа на КАТ е на кеф в деня, в който пише наказателните постановления, може да мине с минималната - 200 лв. (но не вярвам )

Коментар

Immortal написа:
        Представям си ситуацията, защото на ден поне 2-3 идиота от всякакви възрасти го правят пред мен и ме вбесяват. Най-често при заобикаляне на спряло в дясната лента МПС - аз си карам винаги в лява лента, движещите се в дясната пускат мигача и ми секат пътя...Предполагам, а и така е описано, че ситуацията е била точно такава. )
        принципно съм съгласна не че и тез, които карат с предимство не трябва да си гледат пътя де то в тва движение можеш ли изобщо да разбереш кой кум кой сват, кой на булката брат...а на предишния колега да отговоря, че май задната кола е настоявала да викат кат, въпреки че пораженията са били само един болт от бронята им. Не ми се вярва тоз да е бил толкоз проС та сам да ги е извикалбтв дали е възможно да му я вземат пак?? звучи ми логично май
        Manowar forever!

Коментар

скъпо ще му излезе този болт на твоя човек!
          F31 BMW 320d

Коментар

В акта пише кой член от закона е нарушил - по него ще го накажат - нека си провери! Ние и да умуваме, няма много смисъл

Коментар

мерси на отзовалите се то ще се разбере, въпросът беше дали е възможно да удължат срока на неправоспособност...whatever...ако някой му се е случвало случайно, да сподели
              Manowar forever!

Коментар

Не, не мисля. Поне никъде в закона не пише такова нещо (а умишлено го прегледах точно заради това дали няма да има удължаване. Не, няма. Само от 100 до 300 лв... малко ли ти се виждат?

Коментар

Поредната малоумност...
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Виновен е ,че се е престройл неправилно - и оттам птп и новото следствие - ще му се стъжни....
                    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Кофти случка, но все пак никой не му е виновен, че кара без книга....

Коментар

Vladim написа:
                        Поредната малоумност...
                        Абсолютно! А на авторката препоръчвам... вместо да се занимаа с гупости - да седне да прочете некоя книжка... пък може и ЗДпП
                        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Абе, че си е виновен той - виновен е, а и са му взели книжката вече веднъж, сега ПТП...явно не му е чиста работата. Но дрго е по-важното в случая - КЪДЕ по дяволите е колежката ele да дръпне една лекция по случая??? :D
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                            Абе, че си е виновен той - виновен е, а и са му взели книжката вече веднъж, сега ПТП...явно не му е чиста работата. Но дрго е по-важното в случая - КЪДЕ по дяволите е колежката ele да дръпне една лекция по случая??? :D
                            След последните ни препирни каза на лични, че за известно време мислила да си спести форума...
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                              style34 написа:
                              След последните ни препирни каза на лични, че за известно време мислила да си спести форума...
                              Ай ссстига, беее!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Коментар

Working...
                              X