колеги, аз нямам книжка, но на един приятел му се случи следното: кара без книжка (взета му за 1 месец) и на някакво кръстовище го засичат отзад и прави леко птп (за което според него е обвинен несправедливо, защото е предна кола и се престроява плавно в дясно с мигач за да завие). та въпросът ми е знае ли някои какви са възможните санкции??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Принципен въпрос за каране без книжка
Collapse
X
-
Представям си ситуацията, защото на ден поне 2-3 идиота от всякакви възрасти го правят пред мен и ме вбесяват. Най-често при заобикаляне на спряло в дясната лента МПС - аз си карам винаги в лява лента, движещите се в дясната пускат мигача и ми секат пътя...Предполагам, а и така е описано, че ситуацията е била точно такава.Хора разберете, че: 1. ПРИ ПРЕСТРОЯВАНЕ ПРЕДИМСТВО ИМА ДВИЖЕЩИЯ СЕ В ЛЕНТАТА СИ, А ТОЗИ КОЙТО СЕ ПРЕСТРОЯВА, ТРЯБВА ДА ИЗЧАКА, АКО ТРЯБВА ДА СПРЕ!2. ВКЛЮЧЕНИЯТ МИГАЧ НЕ ТИ ДАВА ПРЕДИМСТВО!3. ДА СЕ КАРА ПРИ ОТНЕТА КНИЖКА СИ Е НАПРАВО ЗА КОНФИСКУВАНЕ НА АВТОМОБИЛА според мен.Иначе конкретно по въпроса:1. Съгл. чл. 177 - при управление на МПС при отнето свидетелство за правоуправление - глобата е от 100 до 300 лв.2. Съгл. чл.179 (2), глобата за причинено ПТП при неспазване на предимство (каквото вероятно е написано в акта, щото иначе нямаше да е виновен той) е от 100 до 200 лв.Според мен, тъй като има съвкупност от двете неща, глобата може да е максимална и по двата члена, т.е. вероятно 500 лв. Ако шефа на КАТ е на кеф в деня, в който пише наказателните постановления, може да мине с минималната - 200 лв. (но не вярвам )
Коментар
-
Immortal написа:Представям си ситуацията, защото на ден поне 2-3 идиота от всякакви възрасти го правят пред мен и ме вбесяват. Най-често при заобикаляне на спряло в дясната лента МПС - аз си карам винаги в лява лента, движещите се в дясната пускат мигача и ми секат пътя...Предполагам, а и така е описано, че ситуацията е била точно такава. )Manowar forever!
Коментар
-
Humppa
-
Абе, че си е виновен той - виновен е, а и са му взели книжката вече веднъж, сега ПТП...явно не му е чиста работата. Но дрго е по-важното в случая - КЪДЕ по дяволите е колежката ele да дръпне една лекция по случая??? :DThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Абе, че си е виновен той - виновен е, а и са му взели книжката вече веднъж, сега ПТП...явно не му е чиста работата. Но дрго е по-важното в случая - КЪДЕ по дяволите е колежката ele да дръпне една лекция по случая??? :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:style34 написа:Абе, че си е виновен той - виновен е, а и са му взели книжката вече веднъж, сега ПТП...явно не му е чиста работата. Но дрго е по-важното в случая - КЪДЕ по дяволите е колежката ele да дръпне една лекция по случая??? :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар