Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е тази фирма за маркиране: ... ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коя е тази фирма за маркиране: ... ?

Извинете ме за идиотския въпрос,но на стикера ми няма никаква информация: коя е фирмата ;тел. ;адрес или сайт и др. Та ако някой може разпознае стикера от снимката по-долу, моля да ми напише два реда с инфо за фирмата. Изтича ми срока на маркировката,но аз искам да си го продължа и реално незнам къде да отида...?!
    Прикачени файлове
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Подновяването или по-точно подмяната на тези стикери става със сключването на нова застраховка "Автокаско". Като сключиш застраховка, застрахователят ще те упъти къде да ти маркират колата. Или става дума за друг стикер ?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Като се маркира автомобила не е задължително да се прави каско или греша. Но обратния вариант,т.е. когато се прави каско почти задължително искат и маркировка. От тук обаче,това къде ще се маркира автомобила мисля ,че нямат право да ограничават,като застрахователна компания. Верно е, че евентуално всяка такава си има договор с фирма за маркиране,но при заварено положение какво правим. Каското е при евроинс,но Бургаския клон. В Пловдив видях още няколко стикера ,същите като моя/говоря за стикера на маркировката/, но пак нямаше информация ,коя е фирмата...?! Някакви идеи за това: на кой е тоз "булдог"???Поздрави!
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

Коментар

В Пловдив маркировка правят в един сервиз на бул.Цариградско шосе, ето тук:http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=4...817&t=h&z=18В центъра на снимката е сервиза. Не помня как се казваше. Но стикера, който слагат, не е същия, ако това има значение. Отвън на портала на сервиза има офис на ЕвроИнс.Миналата есен по време на панаира изтече каското на едната от служ.коли и се наложи да го правим в Пловдив...

Коментар

Такъв ми е стикера и съм към Евроинс.
          FIAT Nuova Punto 1.2 8V
          FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
          ...and justice for all

Коментар

Jimy написа:
            Като се маркира автомобила не е задължително да се прави каско или греша.
            Е иначе какво ще му маркираш? Като правиш маркировката, ти искат полицата. Като сключиш новата застраховка, застрахователя ще ти посочи къде да отидеш за новите стикери. Пък ти ако искаш си я маркирай, няма да ти е валидна застраховката при настъпване на събитие. В крайна сметка какво значение има какъв ти е стикера, този някакъв по-специален дизайн ли има? Вс едно да кажеш че винетката ти е по-зелена от миналия месец която си купил, и искаш пак да купиш по-малко зелена, та къде продават по-малко зелени винетки...Сега като се зачетох - ти май смяташ че първо трябва маркировка, и после застраховка? Не, пъърво сключваш новия договор, и тогава отиваш да те маркират. Така че сключвай си застраховка където искаш, и после стикери - където те пратят. А стикера на снимката не изтича, той вече е изтекъл

Коментар

Хитър е колегата, доколкото разбрах...Иска да си маркира колата, без да прави каско. Крадците да си мислят че има и да не я пипат Но не знам дали ще може така, май наистина маркират само при сключено каско...

Коментар

Естествено, че маркират само при сключено каско. И то ако колата е оценена над 7000 лв. Поне така е в Дженерали. моята има пълно каско, но не е маркирана, защото е оценена на под 7000. Ако искам маркировка трябва да дам към 30 лв. Тя ми е маркирана всъщност, защото преди 3 години всички коли с каско се маркираха, но стикерите ми са стари.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 - на мен са ми казвали (не знам дали е вярно де) че крадците не гледат стикерите, те са за парлама. Крадците знаят - еди коя си кола е била някога със стикери, ама вече не е , и е извън базата-данни. Следователно не е застрахована. Следователно изллита по предназначение.... Ами ако си намериш стикери от катастрофирала кола и си ги лепнеш?

Коментар

След като имаш пълно каско - за какъв чепрашик ти е маркировка?
                    Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

В Generali ми казаха, че маркировката е отпаднала като задължително условие.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

nikki_sixx написа:
                        След като имаш пълно каско - за какъв чепрашик ти е маркировка?
                        Лично на мен не ми трябва, въпреки, че казват, че крадците уж заобикаляли коли, които имат валидни стикери, тъй като не могат да вземат откуп за застрахована кола. Стикерът и маркировката са изискване на застрахователя. Който не знае, пояснявам че маркировката представлява изписване по абразивен начин на номера на рамата върху всички стъкла и фарове на автомобила. На кой за какво ще послужи тази маркировка честно казано нямам представа. И тъй като днес си поднових каското, ми направи впечатление, че във фирмата, в която ми смениха стикерите, направиха повторен оглед и заснемане на колата. На въпроса ми "За какво се прави това ?", казаха че е ново изискване, с което се контролират застрахователите.За сведение: 300 лв. в брой еднократно и мареата ми е застрахована за 5700 лв. Можеше да платя и разсрочено, но тогава ставаше 360 лв.Ето ви и още малко инфо, защото днес много питах застрахователя:- Ако ми откраднат колата, застрахователя няма да плати 5700 лв., а ще ги редуцира с някакъв коефициент на овехтяване през периода на застраховка. Попитах го конкретно: открадват ми колата след 12 месеца, т.е. в края на застрахователния период, колко ще получа ? Отговор: 4800 лв.- Настъпва пълна щета, колко ще получа ? Пак има овехтяване, НО и по принцип при пълна щета се изплаща ДО 85 % от сумата, за която е застрахована колата, т.е. не повече от 4800 лв.. След това обаче остатъците от колата остават моя собственост.Това е.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Всъщност, виждам, че от някои колеги се бърка смисъла на "маркирането". Основното е не лепенето на стикери и абразивното отпечатване на номера на рамата. Основното, което се прави е олед и заснемане - именно това е обичайната застрахователна практика по цял свят. Просто застрахователят трябва да знае в какво състояние е имуществото, което застрахова и да се предпази от покриването на вече възникнали щети преди сключването на застраховката. Доколкото ми е известно по света това е безплатна процедура включена в самата стойност на застрахователната премия и се извършва (както и тук) от вещи лица на застрахователя.Нашенското скъпо платено "маркиране" е грозно и недостойно изнудване и не представлява нищо друго освен мутренско препикаване на територия, което ме вбесява.
                          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Working...
                          X