Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Държава ли ... !?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Държава ли??? В България имаше държава и ред до 10-ти ноември И полицията си вършеше работата и мутри нямаше.......Ама нямаше и други неща които пък сега ги има - свобода и демокрация. Истината е една - с такъв народ - такава държава......или по друг начин казано всеки си заслужава съдбата.....Дори и да се намират малко будни трезвомислещи хора в Тая "държава" то те са безсилни да променят каквото и да било ,така че само с напъване може само да си изцапаме гащите Един приятел се върна наскоро от Бремен и беше изумен че там няма мерцедеси и БМВ-та. Видял само един С500 на летището.....Та попитал човека при когото отседнал "защо няма" "Ами много просто, за разлика от държавата България в Германия криминалните елементи се крият в кучия г.з, защото ако ги хванат с такава кола за 200000ЕУРО ще ги скъсат от разпити откъде ги имат и ако не можеш да докажеш с данъчна декларация или друг документ ти взимат всичко" А тука какво точно обратното - всеки средностатистически келеш кара С-класа или баварка за по 200 000лв. и си прави каквото си поиска - самият господ-бог Недай си боже нещо да го погледнеш или кажешНЕМА ОПРАВИЯ Айде наздраве

Коментар

Buch написа:
      Държава ли??? В България имаше държава и ред до 10-ти ноември И полицията си вършеше работата и мутри нямаше.......:
      Подобно твърдение е СКАНДАЛНО! Преди десети целият режим беше престъпен.Той дойде на власт,чрез чужда окупационнн сила,съгласи се без бой да плаща репарации на Гърция,върна почти всички придобити земи,на които имаше българска войска.Проведе македонизация в соибствената си държава.Уби поне 3 500 души без съд и присъда по време на народния съд.Вкара в лагери хиляди други.Разгърна невиждана по мащабите си тайна полиция.Затри интелигенцията в БЪлгария .Затри плурализма и вабсолютно всички патриотични организации,като членовете и бяха подложени на гонения до 89 година!Всички минуси на прехода са финкция от режима преди десети...Освен всичко друго България беше производител на каптагон!Държавата произвеждаше наркотични вещества и се облагодетелстваше от транзита на такива към западна европа.Никога повече 9 септември!!!!!!!!!!!

Коментар

SHB написа:
        Buch написа:
        Държава ли??? В България имаше държава и ред до 10-ти ноември И полицията си вършеше работата и мутри нямаше.......:
        Подобно твърдение е СКАНДАЛНО! Преди десети целият режим беше престъпен.Той дойде на власт,чрез чужда окупационнн сила,съгласи се без бой да плаща репарации на Гърция,върна почти всички придобити земи,на които имаше българска войска.Проведе македонизация в соибствената си държава.Уби поне 3 500 души без съд и присъда по време на народния съд.Вкара в лагери хиляди други.Разгърна невиждана по мащабите си тайна полиция.Затри интелигенцията в БЪлгария .Затри плурализма и вабсолютно всички патриотични организации,като членовете и бяха подложени на гонения до 89 година!Всички минуси на прехода са финкция от режима преди десети...Освен всичко друго България беше производител на каптагон!Държавата произвеждаше наркотични вещества и се облагодетелстваше от транзита на такива към западна европа.Никога повече 9 септември!!!!!!!!!!!
        SHB ти май си прочел само първите два реда ........или нищо не си разбрал.......

Коментар

////Punto//// написа:
          Обаче не са рядкост и случаи на такива глезени синчета на които "тати е еди кой си и ’ше си прааа к’вот си искам" докато не уцелят и те някой дето си "праи ’к’вот си иска" защото е на негова си територия и после Олеле кво стана. Всеки си намира майстора рано или късно
          Верно има и такива, ама ай да не ги слагаме болшинство!!! Полицайчетата не можем да ги оправдаем по никакъв начин, за лекарката да не говорим.Струва ми се, че родителите на момченцата ще оправят работата по друг начин.............
          Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
          Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
          Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

SHB написа:
            Buch написа:
            Ами да ти кажа ако помислиш и след 10-ти се случиха подобни неща. 10-ти се случи с благословията на чужда сила (хайде да не сме наивници), сега режима също е престъпен (краде се на поразия), без бой опрощаваме дългове наляво и надясно (Ирак, Либия, Русия). Признахме първи Македония. Ако сега мислиш че тайна полиция няма - лъжеш се.. А интелигенцията е още по-затрита и отпреди 10-ти. И сега в тая държава се произвеждат разни неща за които държавата знае ама си мълчи. Ако забелязваш хората почти не отбелязват 10-ти, защото изобщо не я усещат като ’разделна’ тая дата. А пък ако мислиш че преди 9-ти е било много по-различно значи си голям наивник. Според мен някъде около първата световна почва да приключва ’възрожденското’ в българина.Ако се разчита на съвестта на народа това е обречена кауза.

Коментар

Buch написа:
              SHB ти май си прочел само първите два реда ........или нищо не си разбрал.......
              Не се притеснявай не ме е домързяло да прочета поста ти,просто първите два реда бяха смущаващи.
              Ами да ти кажа ако помислиш и след 10-ти се случиха подобни неща. 10-ти се случи с благословията на чужда сила (хайде да не сме наивници), сега режима също е престъпен (краде се на поразия), без бой опрощаваме дългове наляво и надясно (Ирак, Либия, Русия). Признахме първи Македония. Ако сега мислиш че тайна полиция няма - лъжеш се.. А интелигенцията е още по-затрита и отпреди 10-ти. И сега в тая държава се произвеждат разни неща за които държавата знае ама си мълчи. Ако забелязваш хората почти не отбелязват 10-ти, защото изобщо не я усещат като ’разделна’ тая дата. А пък ако мислиш че преди 9-ти е било много по-различно значи си голям наивник. Според мен някъде около първата световна почва да приключва ’възрожденското’ в българина.Ако се разчита на съвестта на народа това е обречена кауза.
              Не съм адвокат на настоящето,но подчертавам отново,че то е производно на предишния режим.Също така на фона на сефгашното беззаконие с лека ръка се опита да умаловажиш преступленията на комунизма.Сега няма лагери,сега няма убити по политически причини,сега има свобода на словото ,сега има плурализъм.Замисли се защо не направиха лустрация 90 година?Не само мисля,че преди 9 е било много по-различно,ами го вярвам.Нека съм наивник,но тогава комунизмът е бил преследван от закона ,тогава е имало патриотизъм,организации като РНБ и бранник.А комунизмът доведе тотален нихилизъм.Ако нямаше 9 септември ,нямаше да го има не само тоталитаризма,но и прехода!!!

Коментар

SHB написа:
                Buch написа:
                Не се притеснявай не ме е домързяло да прочета поста ти,просто първите два реда бяха смущаващи.
                Не съм адвокат на настоящето,но подчертавам отново,че то е производно на предишния режим.Също така на фона на сефгашното беззаконие с лека ръка се опита да умаловажиш преступленията на комунизма.Сега няма лагери,сега няма убити по политически причини,сега има свобода на словото ,сега има плурализъм.Замисли се защо не направиха лустрация 90 година?Не само мисля,че преди 9 е било много по-различно,ами го вярвам.Нека съм наивник,но тогава комунизмът е бил преследван от закона ,тогава е имало патриотизъм,организации като РНБ и бранник.А комунизмът доведе тотален нихилизъм.Ако нямаше 9 септември ,нямаше да го има не само тоталитаризма,но и прехода!!!
                ако,ако,ако има едно такова готино лафче , ако баба ти беше мъжка щеше й викаш дядо.Ако го нямапе този прослувут 9ти положението в БГ щеше да е много по добре от колкото е сега.Да нямаше да има толкова неща каквито има сега ама поне компата още щеше да се изнася за Майка Русия и нямаше да цикате за цената на горивото.Аз съм роден в годината в която се случва всичко това , но от родителите ми и бабите и дядовците съм слушал доста и само мога да кажа едно...и то е че тогава е било доста по-добре отлкото е сега.

Коментар

СтуденФар, 10-ти...9-ти е друго

Коментар

ColdFear написа:
                    ............Аз съм роден в годината в която се случва всичко това , но от родителите ми и бабите и дядовците съм слушал доста и само мога да кажа едно...и то е че тогава е било доста по-добре отлкото е сега.
                    Едно е да си слушал,съвсем друго е да си живял тогава така че не си вади генерални изводи от това което си чул.

Коментар

ColdFear написа:
                      ако,ако,ако има едно такова готино лафче , ако баба ти беше мъжка щеше й викаш дядо.Ако го нямапе този прослувут 9ти положението в БГ щеше да е много по добре от колкото е сега.Да нямаше да има толкова неща каквито има сега ама поне компата още щеше да се изнася за Майка Русия и нямаше да цикате за цената на горивото.Аз съм роден в годината в която се случва всичко това , но от родителите ми и бабите и дядовците съм слушал доста и само мога да кажа едно...и то е че тогава е било доста по-добре отлкото е сега.
                      1. Лафчето е "Ако баба неше мъжка, дядо нямаше да има дръжка".2. Нещо бъркаш датите - 9 септември 1944 е началната дата на комунизма, така да се каже, а 10 ноември е датата, в която се слага началото на неговия край. И понеже надали си роден 1944 г., оставам с впечатлението, че говориш за 1989 г...3. Не знам какво е "компата", но шестото ми чувство подсказва, че говориш за компютрите ни Правец. Действително така беше тогава - ние в продължение на дълги години изнасяхме за СССР ЕИДН И СЪЩ модел компютри, който след 2-3 година вече е бил напълно морално остарял. За сметка на това пък, десетилетия наред внасяхме от тях един и същи модел Запорожец. В резултат на тази взаимно изгодна търговия, почти всички потребителски стоки в соцлагера бяха точно еднакво "качествени".4. Хиляди са нещата, които не знаеш за това време. Аз бях на 14-15 години през 1989 и това, което помня хич не ми е мило. Не го приемай лично, но според мен с носталгия за тези времена говорят или малцината облагодетелствани от тогавашния режим или сивата посредственост, която се задоволяваше да си живее скромничко, но да е "равна" с всички останали. И която с удоволствие мачкаше всичко избуяло малко над нея...5. Според мен е добре да чуеш мнението не само на близките си роднини. Хиляди хора споделят, например, моето мнение (разбира се, хиляди други не го споделят, но все си мисля, че съм от мнозинството )
                      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

ColdFear написа:
                        SHB написа:
                        Buch написа:
                        А знаеш ли ,че правец е точно копие на ай би ем?Клонинг плод на промишления шпионаж?Знаеш ли че понеже в българия не е имало нито едно ДСО способно да произведе магнитен носител първите екземпляри са имали памет под формата на така популярните аудио касети.Знаеш ли,че непосредствено след 9 хората са гладували защото храната се е изнясяла за Горна Волта(ама тая с ядрените ракети).Знаеш ли че е имало лозунг-"нито един годен домат за пазара".Знаеш ли ,че за разказването на виц за бай ти тошо е можело да изгниеш в затвора.Знаеш ли,че че са убити хиляди хора в лагерите в Белене,Ловеч...някои от които са разкъсани от нерези в белене...Знаеш ли че са изцелвани хора само заради името им?Знаеш ли че циганите и турците бяха дотирани за своето раболепие към режима.Знаеш ли,че работната седмица е била 45 часа,не е имало отворен магазин от който да си купиш нещо,като свършиш работа.ЗНаеш ли,че ако не си благонадежден не ти се полага карта за почивка ?Не ти се полага кредит,не ти се полагат лихчо точки,не ти се полага ред за кола,не ти се полага ред за телевизор.ЗНаеш ли че за този смешен правец се е чакало с години ред!За телевизор софия се е чкало години и се е плкащало 1500 лева!При средна заплата 180 лева.Комунизмът е власт,произтичаща от хората с работническо-селски произход-пролетариите.Като дадеш властта в ръцете на простия и неукия е нормално затриеш една държава.За това преди 9 цялата репресивна машина беше впрегната да спаси България от най-великото зло съществувало някога но когато дойдат ордите на съветския мужик....Носталгия към режима могат да изпитва само: облагодетелствалите се,на чуждия гръб.и тези които не съзнават в каква утопия са живели и се опитват да прикрият факта че животът им е протичал в една лъжа,с теми от битовизма .

Коментар

Само от АйБиЕм са го крали Правеца, от нищо друго, да знаеш, хихихи. Е, верно Правец16 е IBM, но предишните са си Епълчета. Уточнявам за родените в годината на 10-ти .А за реда за компютри - не си прав, тате отиде в ’Млад Техник’ и ми взе един 8Ц за 1560лв ако не се лъжа. Без ред без нищо.Виж, никой не отрича тезата ти. Само че и ти, и опонентите ти възхваляващи бай Тошо сте се качили на своите си камбанарии и крещите възмутено оттам. И всеки си представя пейзажа по-свой си начин. Мислите в черно/бяло. Срещу всяко твое ’знаеш ли’ може да се противопостави друго също толкова обвинително ’а ти знаеш ли, че...’ .А знаеш ли ,че правец е точно копие на ай би ем? - Това го уточнихмеКлонинг плод на промишления шпионаж - ако мислиш че на запад няма промишлен шпионаж жестоко се лъжеш. АМД и Интел, Майкрософт и Епъл, да не давам други примери - постоянно са вчепкани за дела по въпроса.Знаеш ли че понеже в българия не е имало нито едно ДСО способно да произведе магнитен носител първите екземпляри са имали памет под формата на така популярните аудио касети. - Ами дискетите са си по-късна технология, пък и кое е лошото в случая?Знаеш ли,че непосредствено след 9 хората са гладували защото храната се е изнясяла за ... - Ми след война се гладува бре човек, ама не ми казвай че здравата механизация която настъпва после е лошо нещо. Щото за няколко години се минава от плугове към трактори.Знаеш ли че е имало лозунг-"нито един годен домат за пазара" - Да, а по същото време са обявявали кой ли не за комунист в Щатите и са го преследвали, пример Чарли Чаплин, а и дооооста други. Знаеш ли ,че за разказването на виц за бай ти тошо е можело да изгниеш в затвора. - Понеже видях да възхваляваш Бранник, много ще ми е интересно да се върнеш преди 9-ти и да разкажеш виц за Хитлер.Знаеш ли,че че са убити хиляди хора в лагерите в Белене,Ловеч...някои от които са разкъсани от нерези в белене - Да, преди 50 години, а преди 2 години американски войници си играеха на чичо доктор с иракски затворници. Какво става в Гуантанамо Бей затворите можем само да гадаем. Знаеш ли че са изцелвани хора само заради името им? - Ми иди в Турция и кажи ’Аз съм българин и мисля че ей таз хубавата територия си е наша’ и ще видиш какво ще се случи. Почети за кюрдския въпрос и ще видиш че нашите тука са нежни маргаритки в сравнение с турците.Знаеш ли че циганите и турците бяха дотирани за своето раболепие към режима. - Сега се дотират въпреки липсата си на раболепие, аз и ти им плащаме тока.Знаеш ли,че работната седмица е била 45 часа,не е имало отворен магазин от който да си купиш нещо, като свършиш работа. - Уверявам те че голяма част от хората в България работят над 45 часа седмично в момента. И после отиват в един от хилядите магазини и май нямат възможност да си купят много неща. ЗНаеш ли,че ако не си благонадежден не ти се полага карта за почивка - Сега сме се скъсали от почивки, ден през ден - само на почивки ни пращат.Не ти се полага кредит,не ти се полагат лихчо точки,не ти се полага ред за кола,не ти се полага ред за телевизор - Да, затова всеки беше с къща, телевизор и кола.ЗНаеш ли че за този смешен правец се е чакало с години ред!За телевизор софия се е чкало години и се е плкащало 1500 лева! - За Правеца казах. И не е бил смешен, за времето си беше много хубав компютър който е запалил искрицата в десетки хиляди днешни компютърджии. За телевизора - ще се повторя ама аз не си спомням къща без телевизор да е имало.При средна заплата 180 лева. - Сега да изпадам в коментар на цените тогава ли? На училище отивахме с 20 стотинки в джоба че и оставаха. В болницата не ми деряха кожата. Бензин се сипваше догоре и никой не мислеше ’колко харчи’, смеехме се на тея със шкодите като казваха колко икономична била. 6 стотинки билета за автобус. Комунизмът е власт,произтичаща от хората с работническо-селски произход-пролетариите.Като дадеш властта в ръцете на простия и неукия е нормално затриеш една държава.За това преди 9 цялата репресивна машина беше впрегната да спаси България от най-великото зло съществувало някога но когато дойдат ордите на съветския мужик.... - Тъй като гледам в Америка властта е в бизнеса, а от доста години насам мощно се наакват. Не ми казвай че са неуки, мнооого добре знаят те там какво и защо го правят. Сега да не се объркаш нещо, аз не съм защитник на Тошовото време. Напротив!!! Никога не искам да се връща. Обаче човек трябва да гледа реално на нещата, а не да мисли запалянковски.

Коментар

ls1 написа:
                            1 Клонинг плод на промишления шпионаж - ако мислиш че на запад няма промишлен шпионаж жестоко се лъжеш. АМД и Интел, Майкрософт и Епъл, да не давам други примери - постоянно са вчепкани за дела по въпроса.2 Знаеш ли че понеже в българия не е имало нито едно ДСО способно да произведе магнитен носител първите екземпляри са имали памет под формата на така популярните аудио касети. - Ами дискетите са си по-късна технология, пък и кое е лошото в случая?3 Знаеш ли,че непосредствено след 9 хората са гладували защото храната се е изнясяла за ... - Ми след война се гладува бре човек, ама не ми казвай че здравата механизация която настъпва после е лошо нещо. Щото за няколко години се минава от плугове към трактори.4 Знаеш ли че е имало лозунг-"нито един годен домат за пазара" - Да, а по същото време са обявявали кой ли не за комунист в Щатите и са го преследвали, пример Чарли Чаплин, а и дооооста други. 5 Знаеш ли ,че за разказването на виц за бай ти тошо е можело да изгниеш в затвора. - Понеже видях да възхваляваш Бранник, много ще ми е интересно да се върнеш преди 9-ти и да разкажеш виц за Хитлер.6 Знаеш ли,че че са убити хиляди хора в лагерите в Белене,Ловеч...някои от които са разкъсани от нерези в белене - Да, преди 50 години, а преди 2 години американски войници си играеха на чичо доктор с иракски затворници. Какво става в Гуантанамо Бей затворите можем само да гадаем. 7 Знаеш ли че са изцелвани хора само заради името им? - Ми иди в Турция и кажи ’Аз съм българин и мисля че ей таз хубавата територия си е наша’ и ще видиш какво ще се случи. Почети за кюрдския въпрос и ще видиш че нашите тука са нежни маргаритки в сравнение с турците.8 Знаеш ли че циганите и турците бяха дотирани за своето раболепие към режима. - Сега се дотират въпреки липсата си на раболепие, аз и ти им плащаме тока.9 Знаеш ли,че работната седмица е била 45 часа,не е имало отворен магазин от който да си купиш нещо, като свършиш работа. - Уверявам те че голяма част от хората в България работят над 45 часа седмично в момента. И после отиват в един от хилядите магазини и май нямат възможност да си купят много неща. 10 ЗНаеш ли,че ако не си благонадежден не ти се полага карта за почивка - Сега сме се скъсали от почивки, ден през ден - само на почивки ни пращат.11 Не ти се полага кредит,не ти се полагат лихчо точки,не ти се полага ред за кола,не ти се полага ред за телевизор - Да, затова всеки беше с къща, телевизор и кола.12 ЗНаеш ли че за този смешен правец се е чакало с години ред!За телевизор софия се е чкало години и се е плкащало 1500 лева! - За Правеца казах. И не е бил смешен, за времето си беше много хубав компютър който е запалил искрицата в десетки хиляди днешни компютърджии. За телевизора - ще се повторя ама аз не си спомням къща без телевизор да е имало.13 При средна заплата 180 лева. - Сега да изпадам в коментар на цените тогава ли? На училище отивахме с 20 стотинки в джоба че и оставаха. В болницата не ми деряха кожата. Бензин се сипваше догоре и никой не мислеше ’колко харчи’, смеехме се на тея със шкодите като казваха колко икономична била. 6 стотинки билета за автобус. 14Комунизмът е власт,произтичаща от хората с работническо-селски произход-пролетариите.Като дадеш властта в ръцете на простия и неукия е нормално затриеш една държава.За това преди 9 цялата репресивна машина беше впрегната да спаси България от най-великото зло съществувало някога но когато дойдат ордите на съветския мужик.... - Тъй като гледам в Америка властта е в бизнеса, а от доста години насам мощно се наакват. Не ми казвай че са неуки, мнооого добре знаят те там какво и защо го правят. Сега да не се объркаш нещо, аз не съм защитник на Тошовото време. Напротив!!! Никога не искам да се връща. Обаче човек трябва да гледа реално на нещата, а не да мисли запалянковски.
                            Много се радвам,че си защитаваш мнението!Обикновенно хората казват се отказват след един два поста.Но определено не мисля запалянковски.И съм си написал домашното.Основното ,което имам против в думите ти е,че ти защитаваш един режим не набазата на това какво е хубавото в него,а на това че и другаде има лошо!Тоест ти провеждаш една негативна защитна теза-"те са лоши,ама и другите са лоши"1 Да! Факт!.НО -изтокът краде технологии от запада ,ане обратното.Смущаващото е,че ние копираме епъл,а не те правец.2 Не си прав.Става въпрос за копирането на модел с дискте и поради невъзможността да се произведе е взаимстван по стария модел с касета.Лошото е,че при произволно търсене на информация лентовият носител е значителнопо-бавен от дискетата.3 България не е пострадала пряко от войната.Нямаше да има глад ако не хранехме съветския съюз.Веднага ще ме репликираш,че сме хранели и германия.Да-но тя поне си е плащала за това в промишлена продукция,за разлика от съветите.4 Да,защото комунизма е човеконенавичестки.Нормално е да се бориш срещу един режим който открито проповядва световна революция,няма нищо по-естествено то това.5 А знаеш ли защо няма вицове за Хитлер?Не знаеш-"Особено ни вълнува поправянето на извършената на времето неправда спрямо България.Сега, след като германският народ, със силата на своето оръжие осъществи тази ревизия, вярваме, че сме дали на нашите верни бойни другари от Голямата войнаедна историческа отплата".Познай на кой са тези думи!Можеш ли да ми цитираш друг държавник казал нещо подобно за България?6 В гуантанамо става-обаче не са дошли американците с танкове,да ни сложат марионетно правителство и да убият хиляди хора.Руснаците го направиха.Ако бяха амрикнаците щях да злословя по техен адрес,ама не са.Не ми разправя сега за плана Ран-ът щото това е демагогия.Мен не ме интересуват арабите в гуантанамо!.Мен ме интересуват моите сънарадници-умрели без причина.7 Изобщо не говория за възродителния процес! Става дума за изселването на българ.Моят дядо е изселен от София и е пратен във Варненска околия в някакво село! Чак 1985 година получава варненско жителство! Чак след десети ноември успяхме да се върнем в София!. 10 ноември осигури на мен и семейството ми свобода.8 Да така е.Но поне не получават помощ от държавата за да учат във ВУЗ.9 Е не е съвсем така.Нали се сещаш че ако нямаше кой да пазарува в тези магазини те нямаше да съществуват.Да бедни сме,ама не чак до там.Второ не си длъжен да работиш по 45 часа.Много хора са принудени да го правят,преди всички бяха длъжнио да го правят.10 Различно е.Тогава всички отиват на море,но само твоето семейство не отива.Нали съзираш разликата и репресията?11 Не всеки.Ние не бяхме именно защото нямахме право.12 Тогава имахме една София.Сега съм си купил 3 телевизора и на обща стойност по-малка от тази на софията,а при равнено към днешните стандарти, в пъти по-малка стойност и не съм чакал за да си ги купя.13 И кола се купуваше за до живот ,и телевизор за доживот и ВЕФА беше за до живот.И помня дори аз какво беше качеството на храните за по 6 стотинки-шоколад кума-лиса,салам родопа-провадисйка майонез.14 В щатите не да се наакат,ами мощно да се насерат,никога няма да паднат до нивото на мизерия при нас.НИКОГА.

Коментар

ls1 написа:
                              .......Сега да не се объркаш нещо, аз не съм защитник на Тошовото време. Напротив!!! Никога не искам да се връща. Обаче човек трябва да гледа реално на нещата, а не да мисли запалянковски.
                              Съгласен съм с много от нещата, които казваш, но те единствено затвърждават тезата ми - имаше всичко, но калпаво, мизерно и социалистическо. "Къща с кола и телевизор" - то пък една кола и един (бронебоен 90 кг ) телевизор. Въобще, калпава сивота на огромни цени - един Рубин струваше 1000 кинта, което по официалния курс правеше 1000 долара, с които пък можеше да се купи сто пъти по-качествено Сони, например. Запорожците няма да ги коментирам. А в Щатите и други места дали не са сипвали догоре без да мислят за икономии, та така и чак до 2007г?Въпреки, че не разбирам защо в случая намесваш точно САЩ, Гуантанамо, Ирак, Турция и др., при положение, че става дума само за България сега и преди. Фактът е прост - преди имаше лагери за полизатворници, а сега - не.Не, че е настъпил рай, далеч съм от тази мисъл, но липсват поне огромна част от простотиите на онова време. Поне не сме РАВНИ, щото за мен лично е крайно вбесяващо да съм равен в мизерията с пролетариите. Че и даже те да са "по-равни" от мен И най-важното - лиспсва онази вбесяваща пълна изолация от останалия свят и затъпяващата и лишена от мисъл за промяна и напредък безметежност. Честно казано, в замяна на тези "липси" съм готов дори да приема донякъде нарастналата престъпност и дори (в разумни граници) мутраджийството, което също ненавиждам
                              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

.....мале спора се изостри.... :D Колега СХБ, упрекваш другите че защитават своята теза изхождайки от негативизма на сегашното.......ами погледни темата пак и виж откъде тръгваме....Явно доста си "изстрадал" по тошово време, като голяма част от нас в този форум......Първите два реда в поста ми бяха иронични , а ти запали като сух кибрит..... Но личното ми мнение е че човек трябва да разсъждава трезво.... Монетата винаги има две страни, т.е. всяко нещо си има хубави и лоши страни......Аз се радвам че съм живял по тошово време, но знаеш ли защо - защото можах в последствие да видя и оценя положителните неща на новото време, а те наистина са много :D... :D Ако човек не вижда реалността а се отдава на сляпата ненавист към нещо, от което няма добри спомени, съзнанието ще бъде замъглено и преценката на действителността - изкривена. Защо се пише историята? - За да напомня на хората какви грешки са правили......Аз лично съм забравил вече за негативизма преди 10-ти Ноември 1989г. и живея в реалността (виж статията в в. Струма), а нея няма как да я пренебрегна...........МУТРИ, ПРЕСТЪПНОСТ, КОРУПЦИЯ ПО ВСИЧКИ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА, СУПЕР ИЗКРИВЕНА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА У ХОРАТА В РОДИНАТА НИ и т.н. Не виждам и изход от ситуацията - в България няма личности, които да променят нещата за съжаление.......Кофти нали!Много се дразня когато някой напише "нищо лично" в поста си когато възникне спор. Затова няма да го пиша. Не се познаваме и ако те засягам, казвайки това приеми моите извинения предварително...

Коментар

Working...
                                X