Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Концертът "U2 3D"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Концертът "U2 3D"

Колеги, това сигурно е нещо уникално! Дори и да не си фен, мисля че за 12 лева е просто грехота да не се посети !!!! Другата седмица съм там! Какво мислите? Гледал съм Акули, правен от сина на Жак-Ив Кусто, хареса ми. Преди филма имаше реклама на други филми, и някои определено са страхотни. А 85-минутен концерт на една от емблематичните банди заснет с най-много IMAX камери е уникално.

85 минути не е ли малко множко за такъв тип кино?! По принцип са двойно по-малко. Един колега от хотела каза, че е много яко, ама той е див фен на Ю2. Аз бих отишъл само на АЦ светкавица ДЦ
    Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...

Коментар

Чакай ,чакай IMAX или 3D.Щото ако е първото,не е кой знае какво.Ако е второто наистина е уникално-85 минути,при положение,че филмчето дето ходих да гледам беше от порядъка на 30 минути.

Коментар

baracuda написа:
        85 минути не е ли малко множко за такъв тип кино?
        Ами аз гледах Journey to the Center of the Earth 3D и се чувствах супер дори до края на филма.Споделих с приятел на другия ден и ме попита дали съм имал главоболие.Но не виждам защо да са проблем.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Защото този тип прожекции натоварват мозъка няколко пъти колкото нормалната. Просто ми стана интересно.
          Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...

Коментар

SHB написа:
            Чакай ,чакай IMAX или 3D.Щото ако е първото,не е кой знае какво.Ако е второто наистина е уникално-85 минути,при положение,че филмчето дето ходих да гледам беше от порядъка на 30 минути.
            Благодаря за корекцията, много съм се въодушевил. Не е отбелязано филма да е IMAX 3D, но със сигурност е 3D , и ще го дават на аймакс-екрана

Коментар

Разликата между IMAX и обикновеното кино е в резолюцията.IMAX ползва 70мм филм който има 70 Мегапиксела приравнена резолюция, докато при обикновеното кино се ползва 35мм филм.За по пълноценно ползване на лентата върху нея липсва звуков запис, за който се ползва отделен магнитен носител.Съответно и екрана е по голям - 30X20 метраСистемата за 3Д кино изисква два прожекционни апарата, и съответно записан филм (2 броя също) по съответната система.Твърди се че IMAX 3D системата е най съвършенната разработена до сега и използваща само една камера за заснимане.И в IMAX салоните 3Д фимите са записани само по тази система.За да бъде обикновеното кино 3Д то трябва да е цифрово - т.е. да не ползва лента. Резолюцията е под 10 МегапикселаПредимството на обикновеното цифровото кино е че съществуващите ленти могат да се прехвърлят на цифров носител.Дори повечето филми в момента се прожектират и по двата стнадарта - лента и цифрово.Основната разлика с IMAX заснимането е обаче че при него за да се получи 3Д изображение се ползват 2 камери.И двете системи ползват индентични очила за гледане така че натоварването на очите е еднакво според мен.Я вижте каква ксенонова "крушка" от някакви си 15 Киловата се използва

Коментар

Ааа тука няма база за сравнение Това може да е обикновена H1 снимана с увеичение Ама 15 киловата... ако си ги сложа на фара, нема да ми требва нищо друго

Коментар

Не знам за вас, ама аз от 20:30 съм на кино

Коментар

От имакса - само наскара ми хареса...И ако се намери с кой ще ходя на пътуването до центъра на земята 3д - филм е и е с повече ефекти от глупостите в имакса...
                    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Филмът е зашеметяващ....

Коментар

А някой може ли да каже откъде може да се купи, ако изобщо се предлага?

Коментар

Илко дава почти изчерпателен отговор за 3D технологията, само ще допълня нещо. При тази технология се използва промяната в ъгъла между очите (паралакса), като това е начина по който мозъка определя разстоянието до определен обект. С едно око разстояние не може да се определи. Разликата с това да гледаш реалноста и екрана е, че в реалноста освен паралакса се променя и фокусирането на погледа върху обекта, а на киното, разстоянието до екрана не се променя, съответно фокуса на очите е постоянен. Това може би до някъде натоварва мозъка. Зависи и от това до каква степен се променя паралакса за различните хора в зависимост от разстоянието до обекта. На някои им идват в повече ефектите на киното и затова ги боли глава след филма. Важно е и разстоянието до екрана - ако си много близко, ще ти се "върже" погледа на възел :D а ако си прекалено далеч, ефектите драстично отслабват.
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                          X