И в темата "Къде сбъркахме ?", и в тази тук се мъчим да намерим обяснение на патологичните промени в съзнанието и поведението на част от сънародниците ни. Оказва се, че всичко си има нАучно обяснение . Просто хората са следвали съветите на Иво Сиромахов от фундаменталния му труд "Как да отслабнем умствено завинаги" :D . Ще ви цитирам част от тях:" -Гледайте български филми. Те засега нямат зрители, но защо първият да не сте вие ? - Станете архонт. Висшият пилотаж в оглупяването е да изповядате едновременно християнски и мутренски ценности. - Мразете ! Омразата в България е национален спорт и няма да имате проблеми в овладяването на това красиво изкуство. Живейте с мисълта, че всички успели хора са престъпници и че почтените и талантливи българи като вас нямат друга възможност освен да пият ракия в гаража под блока и да псуват всички.- Четете жълти вестници. От тях ще раберете, че звездите са хомосексуалисти, сношават се с козички или спукват от бой възрастните си родители. Тази информация е доказателство за подозренията ви, че вие сте много по-качествен човек от тези боклуци, защото единствените ви грехове са, че крадете от службата и пребивате жена си."
Аз не виждам никакви промени.Простотията ни е присъща не от днес и от вчера.Може би преди тя се криеше,може би преди имаше страх от"големия брат,който всичко вижда".В условия на демокрация,българина разбра свободата като свободия и реши че вече е безопасно да прави каквото си иска.Но пък точно хора от обкръжението на Слави Трифонов да развяват байрака на морала е смехотворно.Хората на слави трифонов обявиха че са свалили правителството на Жан Виденов!Може да направите справка в книгата му "за стърчането".Той е и големия патриот,който искара песен за евровизия в дует с циганка.Забележете противоречието:
Живейте с мисълта, че всички успели хора са престъпници
Обаче когато те загубиха обвиниха Кафе,че са купили конкурса по няй-грозния и просташки начин.После показваха разпечатка с броя на гласовете,ама веднъж като са казали че сестра ти е курва,ходи разправяй че нямаш сестра.Същият този екип от хора огласяше ефира с твърдението,че чалга звездите пеят сръбски ,гръцки и турски песни (факт!),а в същото време той правеше абсолютно същото....
Тук не става дума за морал, а за нещо смешно, което на мен ми хареса и цитирах. Няколко пъти съм попадал на интересни писания от Иво Сиромахов, хуморът му определено ми допада.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
На мене един пенсионер ми се изплю на прозореца,а 20мин. по рано ги бях чистил с препарат...просто нямам думи.
Дедките са си Еб*** м****** . С тях шега не бива. На мен ми се случи със сестра ми тъкмо тя доволно си паркира колата, слизаме правиме две крачки и буквално на 1 метър от мен пада нож. Ама от тези големите кухненските.Някой го беше метнал през терасата си. Ами ако беше уцелил някой.
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
-------------------------------------
1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!
На мен ми се случи със сестра ми тъкмо тя доволно си паркира колата, слизаме правиме две крачки и буквално на 1 метър от мен пада нож. Ама от тези големите кухненските.Някой го беше метнал през терасата си. Ами ако беше уцелил някой.
Това е бил индианецът Джо .
Такова ни е племето малоумно! Днес бях на кино. Между рекламите, тейлърите на новите филми и самия филм пуснаха едно готинко клипче с намигане към филма Психо, което гласеше да си изключим телефоните, винаги един хубав момент може да се срине от телефонен звън. В залата имаше около 12-14 човека. След клипчето чух зад мен един мъж да пита жена до него "ти ще си спреш ли телефона", а тя отговори "да бе, да"... Телефонът и звъня два пъти по време на прожекцията! Някъде по-назад също звънна телефон. Извинете, но толкова ли е жизненоважно в събота привечер да не можеш да си спреш звука на телефона за два часа? А ние искаме праваилата да се спазват... Онзи ден пак полицаи се навряха в еднопосочна улица без пуснат буркан. Вчера един паяк се движеше срещу мен по еднопосочната ул. Кракра. Аз им се разсвирих и започнах да им обеснявам с жестове, че улицата е еднопосочна (как се обеснява това - тайна ) а те ме гледаха опулено... Военно положение и разстрели по улиците, както и вечерен час за мангалите и младежите до 18! Звучи крайно, но това е спасението май!
Днес си пътувам с един приятел в автобуса и си изплю дъвката на пода.Аз се чудих накъде дсвърна от неудобство,обаче забелязах че това му действие по никакъв начин не смути никой...Както каза баракуда -"можеш да изкараш хората от селото,но не можеш да изкараш селото от хората".
Аз пък не разбирам защо сравнявате простаците със селяните.Че за някои неще е възможно си е така,но хвърлянето на всевъзможни опаковки по улиците не е толкова присъщо на хората на село,чупенето на чужда собственост - също,както и много други неща,които са си направо ежедневие в града.
Аз пък не разбирам защо сравнявате простаците със селяните.Че за някои неще е възможно си е така,но хвърлянето на всевъзможни опаковки по улиците не е толкова присъщо на хората на село,чупенето на чужда собственост - също,както и много други неща,които са си направо ежедневие в града.
Кой хвърля всевъзможни неща по улиците?кой чупи чужда собственост?Всеки случай не са хората за които техният град е техен дом!остава да са...
Първо да уточня, че нямам нищо общо със селото. Като дете бях едно от малкото деца в квартала, които лятото си стояха в града, защото нямаха село, за съжаление.Второ - на хората, които пишат за селяните с присмех или отвращение, им препоръчвам, ако скоро не са ставали от компютъра и представата им за реалния живот се е поизкривила, да станат, да се разходят до някое село и да видят какви са хората, които живеят там - същите като тях, по нищо не им отстъпват, има ги всякакви, както и в по-малкия или по-големия град. Те затова "простите" англичани и американци купуват като невидяли имоти в китните селца в яката на Родопите например...
Учениците от най-близкото до теб училище от къде са,те не хвърлят ли по земята и не рушат ли каквото и където им падне?Хайде ти си в София и можеш да кажеш че много са пришълци,а в малките градове...Тези които живеят в даден град и не го чувстват като своя град,какво правят там,да си ходят където се чувстват в свои води.А това че някой е простак не е защото е от село,а защото такова му е възпитанието.И пак си остава въпроса защо по селата не е такава мръсотия както в града и защо там хората повече пазят собствеността на съселяните си?
Учениците от най-близкото до теб училище от къде са,те не хвърлят ли по земята и не рушат ли каквото и където им падне?Хайде ти си в София и можеш да кажеш че много са пришълци,а в малките градове...Тези които живеят в даден град и не го чувстват като своя град,какво правят там,да си ходят където се чувстват в свои води.А това че някой е простак не е защото е от село,а защото такова му е възпитанието.И пак си остава въпроса защо по селата не е такава мръсотия както в града и защо там хората повече пазят собствеността на съселяните си?
Защото хората са родеят с населеното си място,както аз със своето.Разбира се,че като отидеш в някой град или село където всички са местни там е чист,престъпността малка,и съседа подкрепя съседа си.Но като отидат в град,една огромна част от тях се чустват безнакзани,там са анонимни,чустват се като отвързани и правят каквото си искат.Познавам страшно много такива хора.Разбира се познавам и много готини хора,които са "дошли",но сивата маса прави впечатлението.И техните деца гледат от тях и правят пак така,тези същите които са в кварталното училище,за които ти говориш.Ако не се чустваш като у дома си там където живееш,то значи не си за там.Ти би ли живял в дом в който не ти е уютно?
Първо да уточня, че нямам нищо общо със селото. Като дете бях едно от малкото деца в квартала, които лятото си стояха в града, защото нямаха село, за съжаление.Второ - на хората, които пишат за селяните с присмех или отвращение, им препоръчвам, ако скоро не са ставали от компютъра и представата им за реалния живот се е поизкривила, да станат, да се разходят до някое село и да видят какви са хората, които живеят там - същите като тях, по нищо не им отстъпват, има ги всякакви, както и в по-малкия или по-големия град. Те затова "простите" англичани и американци купуват като невидяли имоти в китните селца в яката на Родопите например...
Селянин не е понятие за човек от село, а за човек без елементарно възпитание. ОБРЪЩАТЕ ТЕМАТА КЪМ СОФИЯ - ПРОВИНЦИЯ
Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...
Извини ме, но най-голямите зверства, коления и дори канибализъм се случват по селата! Обърни внимание на криминалната хроника и ще ме разбереш за, какво говоря. А относно мръсотията... разгледай в какво състояние са коритата на реките около и в селата! При всяко наводнение селяните се тръшкат, че нямат пари да си оправят наводнените и срутени къщи, еми сами сте си го причинили задръствайки коритата с боклуци! Жал ми и за самотните баби и дядовци само... Наскоро ходих на дивата си вила над село Искрец, до Своге. Всички къщурки наоколо са на хора от селото и от Своге. Супер красиво и диво е, високо в Стара планина. И тъй, като пътят нагоре е много лош оставям фиятката и се катеря пеша. Недалеч от моята къщурка, кефейки се на природата съгледах купища боклуци под едни храсти! Еми извинявайте, не са дошли гражданите да се изкендзат на дивото! Всичко е въпрос на възпитание, запомнете го! Има селяни, има и селяци!baracuda така е, тази тема сме я дъвкали вече и няма смисъл наново...
Коментар