Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредния застрахователен казус

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Поредния застрахователен казус

    Здравейте, колеги!Днес сутринта на тръгване за работа, докато преодолявах лунния пейзаж на излизане от квартала ми се счупи съединението между тръбата от катализатора и средното гърне. Средното съответно увисна и докато стигна до "майстор" цялата система се разпиля по пътя. Средното гърне падна, след него и тръбата към задното, а задното се озвъртя назад в тампона си и го скъса. Както и да, събрах си карантиите в багажника. Искам да питам запознатите дали имам право да заведа щета при застрахователи? Било то по Гражданска отговорност или по Каско. Дали някоя от застраховките покрива подобно събитие?
    FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
    LPG System BRC Just

    #2
    Не.Сори. Освен ако не докажеш, че е било злополука, паднал си в дупка и т.н., но пак ще трябва да съдиш общината, защото това не е природно бедствие, а няма и виновен с влязло в сила наказателно постановление.
    She was only a whisky maker but he loved her still.

    Коментар


      #3
      Колега, по принцип можеш, но си изпуснал момента.В такъв случай се вика КАТ, които съставят протокол с един участник. С този протокол отиваш при застрахователя, те ти изплащат каско (ако имаш) и завеждат регресен иск към общината, поради факта, че тя е задължена да поддържа улиците. Често КАТ отказват да дойдат, но ти дават входящ номер на обаждането по телефона и с него си вадиш протокол на следващ ден и процедираш по описания начин. Отделен въпрос, ако това се е случило на тротоар или някъде другаде, различно от улицата. Тогава вината си е твоя, че караш не където трябва и няма обезщетение.В твоя случай, вече е късно, тъй като си пропуснал да уведомиш КАТ, но по принцип да знаят хората, когато им се случи. Важи за всякакви щети, причинени от дупки по пътя, с изключение на скъсани гуми, които повечето застрахователи не покриват, макар че някои плащат и това. Освен това, повредите не трябва да се отстраняват преди да ги огледа застрахователя.Дано съм бил полезен.
      Shit happens, sometimes...
      Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
      Marea 1.8 HLX - червена като аватара

      Коментар

      Working...
      X