Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредният правен казус

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Поредният правен казус

    Искам да знам мога ли да предявявам претенции към общите части на парцела, на който е построена кооперацията ни?Ето какво пише в нотариалния акт:
    Еди кой си прехвърля правото на строеж на еди кой си за построявнето на апартамент на еди кой си етаж, парцел бла бла бла..., състоящ се от еди какво си и т.н. ВЕДНО с 9.03 кв.метра ИДЕАЛНИ части от общите части на сградата и от правото на строеж върху дворното място...
    Искам да знам дали трябва моят подпис, ако някой иска да си загради част от парцела, за да си го ползва само той?Знам, че е най-добре да се консултирам с адвокат, но ми се иска първо да разбера, струва ли си ходенето.
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

    #2
    Така както е записано - нямаш собственост върху земя, а само на съответните идеални части от правото на строеж върху парцела, което ти дава право да държиш сградата в този имот и да го ползваш (парцела), както и на всички останали собственици на апартаменти ако имат Нот. акт идентичен на твоя, до степен нужна за нормалното и безпрепятствено ползване на апартамента - т.е. да преминаваш и т.н. Ако собствениците на апартаментите са собственици и на съответните ид.ч. от парцела - тогава съществува възможност да направят споразумение, протокол и т.н. за разпределение на ползването, ако не могат да постигнат споразумение - става, чрез дело и съдът утвърждава един от предложени от вещо лице варианти.Ако не сте собственици на земята - може да си я закупите от собственика (частно лице, общината, държавата) и чак тогава - прави 2.Този който иска да загражда - кой е - собственик, ако да - на какво или....Абе доста въпроси са и си е за устна консултация, че тука баси писането...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

    Коментар


      #3
      Явно ще се ходи на консултация. В Бургас паркирането в центъра стана ад (и в другите градове също), а както наоколо продължават да строят и улицата ни (Гладстон) смятат пак да я правят двупосочна съвсем ще я закъсаме. От сградата до края на парцела има към четири метра, а от там до улицата има метър и половина тротоар т.е. достатъчно място да се събере една кола, като остане достатъчно място да има от къде да минават майките с колички. Кофтито е, че на границата има декоративна оградка, която смятаме да изместим навътре към сградата, но в партера има три магазинчета, които (ще) "претендират" за мястото от оградката до сградата, което сме им "взели" (не, че го ползват за нещо).Явно трябва да си погледнем нотариалните актове, за да направим всичко законно, че да не се гледаме накриво с магазинерите после.
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

      Коментар

      Working...
      X