Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Момчета днес паяка ми вдигна колата...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Момчета днес паяка ми вдигна колата...

    Абсолютно смея да твърдя че колата ми е вдигната неправомерно и избирателно!Мястото където бях спрял не е забранено за спиране със знак, спирам там всеки ден от 3 години насам. Пред и зад мен имаше и други коли. Питал съм няколко пъти куки дали е забрарено да се спира тук и те ми казваха да спирам... нема проблеми. От паркинги и гаражи ми казаха че са вдигнали колата по нареждане на кат. Не ми дават да взема колата без да платя 30 лв. Звънях на 166 и ми казаха че КАТ неможели да дойдат да обсъдим случая щото имали работа. Да съм ходел при дежурния в КАТ. Плащам и отивам в кат. Дежурния ми казва да съм пуснел жалба в 3 дневен срок ама нямала да хване декиш. Ако ми се занимавало да пиша...Какво да правя? Мисля да ги осъдя? Иначе няма как да си върна парите.Доколкото знам паяка вече има право да вдига коли само ако много пречат на движението. Аз въобще несъм пречил!Кажете вие....

    #2
    Провери дали улицата не попада в Синя зона, виж дали няма в началото поставен знак забраняващ спирането и паркирането, виж дали мястото не е маркирано за "специални нужди" от съседно заведение и тогава подавай жалба. Макар че винаги ще изметнат случая че колата не е била точно това място, а на съседното, попадащо в"нарушение". Все пак има спасение! Предизвикай гласност. Запази квитанцията, провери дали постоянно вдигат оттам коли, снимай ги с видео или извикай тези от "Нова телевизия" след като си абсолютно сигурен в правотата си. Паркирай, и застани на пусия - снимате и после викате най-отговорния катаджия и той да обяви пред камера правомерно ли е иззет автомобила. Та да видиме, "кон боб яде ли" - както се вика. ТОВА НИ Е ПРОБЛЕМА - НЕ СИ ТЪРСИМЕ ПРАВАТА! А се оставяме да ни дерат кожи за задълженията.

    Коментар


      #3
      Една студена вода и толкова. Миналата година имах същия проблем. От полицията нула внимание. Ако успееш да ги осъдиш
      Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

      Коментар


        #4
        Стига бе пичове, права...какво е това в наща държава, то човещина няма вие права.Мналата година спирам бред магазина за детски колички да взема на малкия количката от ремонт (беше в гаранция а и изпадаха задните колела), спирам на забранено естествена ама зад и пред мене по на 10 метра коли. Оставям колата отключена, музиката свири тихи, прозореца ми отворен, влизам в магазина казвам на мочето дай си ми количката, той влиза в скалда да я извади и докато я взема и си тръгна - макс.2 минути, много са даже - излизам и гледам колата ми я вдигат. Викам на полицайчето не виждаш ли че съм тука явно, той аммм... стори ми се, тогава що я вдигаш, щото си спрял на забранено - да , казвам ама за товаро-разтоварни работи не е забранено - глей колкава количка мъкна сгъната тука. Най близкия паркинг или пресечка е на поне 500 метра, а сега откачай колата. Ам, да , ама аз я докладвах вече - как така си я докладвал като не си я вдигнал - ами ей така, иди при шефа, обясни му случая и той ще ти я освободи, аз на моя отговорност не мога. И отнесе колата като куцо пиле домат. Поне си натоварих количката и си я заключих. Отивам при шефа напушен, ама той днес вече3 нямало да е на работа, утре. Искам телефона му - не може, обяснявам случая - утре като дойде шефа, вдигам скандал - щели да викнат охраната от КПП-то.Бих им по една майна - 25,40лв с ДДС и бръмча пак, само дето още ме е яд. Тва е !
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

        Коментар


          #5
          Като почнат хората масово да ги съдят - чак тогава може да се очаква някакъв ефект... евентуално. За сега това си е перфектна далавера за някой и е трудно сам човек да я развали.
          The world belongs to those who dare to be first

          Коментар


            #6
            Виж дали има знак, че нямаш право да спираш!Ако няма знак подавай жалба веднага и ще видиш какво ще стане!Ако се стигне до призовка за съда да знаеш НАПИШИ!!! ЧЕ ако си прав ти да поемат разноските тези които са срещу теб, защото иначе пак ти ще трябва да платиш!Да знаеш отиди на мястото и виж - ако имаш право да спираш 101% ще е в твоя полза - просто хората които им вдигат колите само псуват и си тръгва - те на това разчитатА и както каза колегата не могат да те изкарат че си спрял на друго място защото колата са я снимали поне от 3 места!!!ПОДАЙ ЖАЛБА МАЙКА ИМ! (извинявам се на лицата под 18г. и на тези с по-чисти морални стойности )
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

            Коментар


              #7
              Да, задължително подай жалба.. за да стигнеш до съд (ако се наложи) до колкото знам трябва да си минал по всички инстанции и да не се окаже, че трябвало първо да подадеш жалба!!!Не може непрекъснато да им се разминава... трябва всички да си упорити за такива неща...
              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

              Коментар

              Working...
              X