Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всички сме в БГ Брадър!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всички сме в БГ Брадър!

http://www.dnes.bg/article.php?id=59931 Най ми хареса коментар номер 8 :D
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Skype и да се наакат няма как да прочетат какво си писал, още по невероятно е да чуят какво си говорил, ICQ-то пък може да се "подслушва" от време оно... така че ползвайте си Skype и се радвайте на живота :D

Коментар

всичко може да се прочете какво си писал !!!!!поредната тъпотия,всеки гледа да ти "спами" живота за щяло и не щялоако се дебнат един друг по вероятно да хванат някой за нещо същественно

Коментар

mnpenchev написа:
        Skype и да се наакат няма как да прочетат какво си писал, още по невероятно е да чуят какво си говорил, ICQ-то пък може да се "подслушва" от време оно... така че ползвайте си Skype и се радвайте на живота :D
        А защо да не могат да го прослушват скупето? Нулите и единичките всичко си казват!

Коментар

mnpenchev написа:
          E това е супер невярно. Скайп е може би най-измисления протокол чрез който с малко нахалитет ти гепвам целото хистори и гориш. Това е така щото криптирането е арно, но не е различно за всеки потребител. Копирам твоя акаунт в моя и си чета на воля....

Коментар

Таман мислех и аз да го пусна, ма са ме предредилиТа незнам как я мислят тази работа. Както са писали по коментарите отдолу на статията, най-много да накарат хората масово да използват криптиране, което ще требе да го борат най-малко няколко години, за тея 12 месеца само ше си разранят та****те от драпане... . И най-забавното ще е, че като го разкодират, да намерят едно "Драсти, ко прайш?" адресирано до Ленчето от Поморие... П.С.: Те хората дето не искат да ги проследят, знаят как да си скрият следите. А за наще ше остане да ловят разни секретарки-блейки, дет цъкат насякъде и са натиснали нещо попогрешка (за справка: виж петъчната тема за администратора ). Просто не ми е ясно как могат да ми прослушат кореспонденцията, ако си пусна мои си мейл сървъри специално за целта, ползвам критирани връзки и отделно самите програми да прилагат някакво криптиране... За месънджърите незнам, Скипта е кодирана, ма колко сигурно... Имам приятел в Израел и той казва, че всичко се слушало там. Явно за да координирам престъплението ще трябва да ползвам писана реч (майл, майл с атачнат .тхт). Представете си сега следната конфигурация от 2 мейл сървъра (бутваша конфигурация на 2 флашки криптирани), работеши по съответното криптиране на даните, пускани по предварително уговорена схема (избягват се и телефонни разговори) през VPN, като самите съобчения са с атачнат файл .тхт, които е заврян в 10 последователни архива с пароли, а самия файл е писан на някоя компютърна "Енигма" (има ги по нета, бях си свалял една преди време)?! Колко време ще им трябва да разберат с кой и какво сме си писали? А колко е труден за изпълнение сценария?

Коментар

Още в далечната 1993 г., когато инсталирахме първата локална мрежа с писи-та в Завода за информационни носители "Драгор", разбрах, че щом си в някаква компютърна мрежа, винаги "някой те гледа" (или поне може да го прави).
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ти убаво ще се подсигуриш (колко адекватно е друг въпрос), ама аз ако ползвам личен мейл сървър в който съм вложил нула мозък какво ще правиш. И не забравяй VPN каква цел има, да те контролира най-малкото по юзер от страна на доставчика. Ще стане като с блиндираните врати "ела вълчо изяш ме", колкото повече се криеш толкова повече ще страдаш.

Коментар

Нищо ново под слънцето. Има един стар лаф "Никой не толкова за личния ви живот колкото знае вашия интернет provider (доставчик). Винаги се е следяло.
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
                  -------------------------------------
                  1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

"В Русия съм, в Русия съм!" Внимавайте сега, какви ще ги плещите за Доган, Станиша и Царя - турчина, комуниста и наглия реститутор! Вместо да вървим напред, май се връщаме в друго време...
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

LiGuru написа:
                      Ти убаво ще се подсигуриш (колко адекватно е друг въпрос), ама аз ако ползвам личен мейл сървър в който съм вложил нула мозък какво ще правиш. И не забравяй VPN каква цел има, да те контролира най-малкото по юзер от страна на доставчика. Ще стане като с блиндираните врати "ела вълчо изяш ме", колкото повече се криеш толкова повече ще страдаш.
                      Образно казвам, че ако не искам да разберат съдържанието на съобщението или с кого разменям месиджи, ако не невъзможно, мога да го направя изключително трудно и ще им трябва много повече от година за да разберат, даже и само с мен да се занимават. А до тогава - я Хамилата, я Хамильаря... Все пак нали се сещате за положението, че всичкото хакер и вредител е ВИНАГИ една стъпка пред администратора и системния специалист... Иначе нямаше да има елетрони престъпления.Хе-хе-хе, нещо наистина интересно за Скипта: Пазете си паролите и гледайте да го гасите!
                      13. - 09:11 - И Skype може да се следиОт: Оня с коняДори много по-лесно бих казал аз, ако някои знае паролата ви. Това го установих съвсем случайно и добре, че нямаше лоши последици....Отидох на работа и си бях забравил Skype у дома пуснат. Оказа се, че всичките ми разговори, които съм писал в офиса (за гласовите не знам, но и не използвам) са се логнали и на компютъра у дома....Добре, че жена ми не е погледнала какво има на екрана :PНо все си мисля, че ченгетата могат да се добират до разни паролки и да следят и Skype.....Cheers!!!
                      Токущо го пробвах това с Remote Desktop-a от нас, работи безусловно, и даже не споменава, че друг клиент се е вързал към акаунта ви, както прави Ицку (Вашия акаунт се ползва на друг компютър)... А даже и не е неоходимо да седите и да дебнете, просто влизате и всичко активно от старта на сесията на "другия" се зарежда при вас... Смя-я--я-ятай братче...

Коментар

Ха, ние вече си имаме StuffCop на компютрите в офиса Пак сме напред Не знам какво може тази програма, ама със сигурност знае, че 8 от 8 часа работно време стоя във Фиат Форума.
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                          Ха, ние вече си имаме StuffCop на компютрите в офиса Пак сме напред Не знам какво може тази програма, ама със сигурност знае, че 8 от 8 часа работно време стоя във Фиат Форума.
                          ти гледай жината да не те излови с некоя колежка!!! другото е бошлаф...
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 За това опасност няма. И аз като Вапцаров обичам живота :D
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

LiGuru написа:
                              mnpenchev написа:
                              E това е супер невярно. Скайп е може би най-измисления протокол чрез който с малко нахалитет ти гепвам целото хистори и гориш. Това е така щото криптирането е арно, но не е различно за всеки потребител. Копирам твоя акаунт в моя и си чета на воля....
                              Е ти първо ми се добери до компа, после ти разрешавам да четеш всичко което намериш в хисторито - тоест нищо :D А и мисля не е толкова лесно както по филмите, сещаш се ?А иначе при доставчиците така или иначе се пази инфо за всеки потребител, каде е влизал, какво е гледал, какъв трафик е генерирал и от къде. Само дето лога ми ще е огромен, дано да им стигне търпението.И накрая мога да кажа, че дори и да има начин, което лично ме съмнява и са нарочили точно мен да "подслушват", само ще си загубят времето :P

Коментар

Working...
                              X