http://www.dnes.bg/article.php?id=59931 Най ми хареса коментар номер 8 :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всички сме в БГ Брадър!
Collapse
X
-
mnpenchev
Skype и да се наакат няма как да прочетат какво си писал, още по невероятно е да чуят какво си говорил, ICQ-то пък може да се "подслушва" от време оно... така че ползвайте си Skype и се радвайте на живота :D
-
Humppa
mnpenchev написа:Skype и да се наакат няма как да прочетат какво си писал, още по невероятно е да чуят какво си говорил, ICQ-то пък може да се "подслушва" от време оно... така че ползвайте си Skype и се радвайте на живота :D
Коментар
-
mnpenchev написа:Skype и да се наакат няма как да прочетат какво си писал, още по невероятно е да чуят какво си говорил, ICQ-то пък може да се "подслушва" от време оно... така че ползвайте си Skype и се радвайте на живота :D
Коментар
-
bubachko
Таман мислех и аз да го пусна, ма са ме предредилиТа незнам как я мислят тази работа. Както са писали по коментарите отдолу на статията, най-много да накарат хората масово да използват криптиране, което ще требе да го борат най-малко няколко години, за тея 12 месеца само ше си разранят та****те от драпане... . И най-забавното ще е, че като го разкодират, да намерят едно "Драсти, ко прайш?" адресирано до Ленчето от Поморие... П.С.: Те хората дето не искат да ги проследят, знаят как да си скрият следите. А за наще ше остане да ловят разни секретарки-блейки, дет цъкат насякъде и са натиснали нещо попогрешка (за справка: виж петъчната тема за администратора ). Просто не ми е ясно как могат да ми прослушат кореспонденцията, ако си пусна мои си мейл сървъри специално за целта, ползвам критирани връзки и отделно самите програми да прилагат някакво криптиране... За месънджърите незнам, Скипта е кодирана, ма колко сигурно... Имам приятел в Израел и той казва, че всичко се слушало там. Явно за да координирам престъплението ще трябва да ползвам писана реч (майл, майл с атачнат .тхт). Представете си сега следната конфигурация от 2 мейл сървъра (бутваша конфигурация на 2 флашки криптирани), работеши по съответното криптиране на даните, пускани по предварително уговорена схема (избягват се и телефонни разговори) през VPN, като самите съобчения са с атачнат файл .тхт, които е заврян в 10 последователни архива с пароли, а самия файл е писан на някоя компютърна "Енигма" (има ги по нета, бях си свалял една преди време)?! Колко време ще им трябва да разберат с кой и какво сме си писали? А колко е труден за изпълнение сценария?
Коментар
-
Ти убаво ще се подсигуриш (колко адекватно е друг въпрос), ама аз ако ползвам личен мейл сървър в който съм вложил нула мозък какво ще правиш. И не забравяй VPN каква цел има, да те контролира най-малкото по юзер от страна на доставчика. Ще стане като с блиндираните врати "ела вълчо изяш ме", колкото повече се криеш толкова повече ще страдаш.
Коментар
-
bubachko
LiGuru написа:Ти убаво ще се подсигуриш (колко адекватно е друг въпрос), ама аз ако ползвам личен мейл сървър в който съм вложил нула мозък какво ще правиш. И не забравяй VPN каква цел има, да те контролира най-малкото по юзер от страна на доставчика. Ще стане като с блиндираните врати "ела вълчо изяш ме", колкото повече се криеш толкова повече ще страдаш.13. - 09:11 - И Skype може да се следиОт: Оня с коняДори много по-лесно бих казал аз, ако някои знае паролата ви. Това го установих съвсем случайно и добре, че нямаше лоши последици....Отидох на работа и си бях забравил Skype у дома пуснат. Оказа се, че всичките ми разговори, които съм писал в офиса (за гласовите не знам, но и не използвам) са се логнали и на компютъра у дома....Добре, че жена ми не е погледнала какво има на екрана :PНо все си мисля, че ченгетата могат да се добират до разни паролки и да следят и Skype.....Cheers!!!
Коментар
-
Lane Staley написа:Ха, ние вече си имаме StuffCop на компютрите в офиса Пак сме напред Не знам какво може тази програма, ама със сигурност знае, че 8 от 8 часа работно време стоя във Фиат Форума.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
mnpenchev
LiGuru написа:mnpenchev написа:Skype и да се наакат няма как да прочетат какво си писал, още по невероятно е да чуят какво си говорил, ICQ-то пък може да се "подслушва" от време оно... така че ползвайте си Skype и се радвайте на живота :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар