Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ пак ни погва за фаровете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

..."Тази година няма да има гратисен период за шофьорите, които не си включват фаровете. Още от първия ден КАТ ще налага санкции на онези водачи, които не спазват закона. Според органите на пътна полиция, три години са били достатъчни на шофьорите, за да свикнат с новото изискване и вече няма необходимост да им се дава седмица толеранс, както бе в предишните години..."
    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

dikanio написа:
      И на мен винаги ми е било чудно, че на повечето други марки коли да може да пускаш светлините без да си включил на контакт, и респективно да ги забравяш включени?! Голяма глупост, която при ФИАТ-ите още от Уно (1983) я няма, а може би и от по-рано.
      Дори се дразнех на предишната кола, че пищи когато забравя фаровете включени, а на Уното като загася двигателя и извадя ключа всичко гаснеше - фарове, радио и т.н. Много си беше готино Фиатчето!
      Няма начин да няма начин!

Коментар

ele написа:
        mnpenchev написа:
        Лятото един път не ги пуснах и ми събраха дясната врата карайте с запалени фарове целогодишно.
        Много хора карат без фарове лятото, но не са им събирали вратите, така че едва ли ще е от фаровете coolboby: едва ли, няма за какво да спорим, законът е категоричен.
        Те много жени всеки ден ги клатят ама не раждат на всеки 9 месеца нали. Ситуацията беше такава, ча ако си бях пуснал фаровете, замечтания колега щеше да види, че по пътя с предимство се движи автомобил.

Коментар

Тия кавалчета по тиви-то се поизрязаха, че освен за фарове ще глобяват и за непоставени зимни гуми. Трябва да са на процент към гумаджийниците...
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Едва ли все още има има хора, които да се хващат на приказките за зимните гуми по телевизията. Даже и бабите на село вече знаят, че няма термин зимна гума в ЗДП :D
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

mnpenchev - По-добре не се впускай в разсъжения от типа "ако бях направил това, това щеше да стане" - тъпо е, щото нямаш и идея какво би станало, теоретично може би е щяло да бъде по-лошо. Не знам това за жените нещо като обида ли беше?Plastex - те всяка одина от няколко години о казват това. Мисля, че потвърждава факта, че или са некадърни, или не са независими.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                mnpenchev - По-добре не се впускай в разсъжения от типа "ако бях направил това, това щеше да стане" - тъпо е, щото нямаш и идея какво би станало, теоретично може би е щяло да бъде по-лошо. Не знам това за жените нещо като обида ли беше?Plastex - те всяка одина от няколко години о казват това. Мисля, че потвърждава факта, че или са некадърни, или не са независими.
                Всъщност си права, няма как да знам какво щеше и какво не, а другото беше лош пример за сравнение. Усмихнат ден.

Коментар

Insane написа:
                  До колкото знам от догодина ще е задължително да се кара на ДНЕВНИ светлини през цялата година, а ако няма ДНЕВНИ на къси...
                  Заблуждаваш се. В България не е прието и няма да се кара целогодишно на фарове.

Коментар

Не мога да разбера какъв е проблема да карате на фарове.Толкова ли е сложно преди да тръгнеш да включиш фаровете?!?...или ви е страх да не мине инкасаторката вечер :D
                    Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                    Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

_жоро_ написа:
                      Не мога да разбера какъв е проблема да карате на фарове.Толкова ли е сложно преди да тръгнеш да включиш фаровете?!?...или ви е страх да не мине инкасаторката вечер :D
                      Проблема е чисто икономически и екологичен!За извънградско съм за целогодишното каране на фарове, но в града

Коментар

Какъвто ти е проблема на теб да караш на аварийни, такъв ми е и на мен да карам на къси. А причината е една и съща - безсмислено е. Преди малко паркирах, половин ден в колата на фарове, но със слънчеви очила!

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                          Не вярвам в ефективноста на това въведение.......слепока и блейката на пътя са си такива, ако ще и 10 фара да облещиш, а при определени обстоятелства фаровете денем са дори и опасни...
                          И аз съм на същото мнение. Въпреки това, заради сина ми, който тази година взе книжка, срещу 30 лв. ми направиха късите да се стартират автоматично 10 секунди след подаване на контакт и да се гасят с изключване на двигателя. Ей така - млад, неопитен шофьор, да го виждат. А автоматичното гасене на фаровете - за да не ги забрави въпреки звуковия сигнал. Но невнимателният и разсеяният няма да те видят и чуят. И въпреки целогодишно включените фарове, един комшия го блъсна (леко ПТП, само малко изкривени ламарини), не го видял - така каза. А е нямало и как да го чуе, защото бил надул силно музиката.На който му изневеряват сетивата и рефлексите, по-добре да не сяда зад волана, защото никакви измислици като тази да караме с облещени фарове посред бял ден, няма да му помогнат.А тези които си слагат DRL на старите си МПС-та, да знаят, че адски си загрозяват колите. Като кривогледи стават с тия опулени дълги в средата . Автоматичните дневни светлини на новите автомобили са съвсем друга бира - елегантни и недразнещи.
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Все ми е тая от тез акции.Винаги си карам на фарове,а често и на халогени.
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

_жоро_ написа:
                              Е нали трябва да се мрънка за нещо...Закона си е закон, и това е. Пък и предпочитам да карам на фарове. И без това карам с тях през цялата година.
                              00' Bravo 105 JTD

Коментар

_жоро_ написа:
                                Проблемът е в това, че хората се задължават да правят неща, вместо да бъдат убеждавани, че нещо е по-добро. Няма доказателства в подкрепа на това, че включването на фарове намалява произшествията, защото самото намаляване на произшествията може да се дължи на доволно много причини, които сами по себе си не могат да бъдат идентифицирани с определен процент. Т.е. има хора, които вземат заплати, за да измислят ненужни закони, вместо да се концентрират върху нещо съществено. Предполагам си запознат, че има и европейска директива за това.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X