Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ пак ни погва за фаровете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Рядкокарам без фарове.Но от утре ще са пуснати постоянно.
    първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
    Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
    Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

mnpenchev написа:
      Лятото един път не ги пуснах и ми събраха дясната врата карайте с запалени фарове целогодишно.
      Много хора карат без фарове лятото, но не са им събирали вратите, така че едва ли ще е от фаровете coolboby: едва ли, няма за какво да спорим, законът е категоричен.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

До колкото знам от догодина ще е задължително да се кара на ДНЕВНИ светлини през цялата година, а ако няма ДНЕВНИ на къси. С Фиата карам на фарове почти винаги и през лятото( най-вече защото го карам сутрин преди 8 и вечер след Зимата постоянно. Много ми харесва, че както съм си карал гася колата вадя ключа и захождам нито гледам дали съм ги забравил включени и т.н..... Докато със служебната досега зимата докато свикна да ги гася бутам 2-3 пъти да запаля .... че нито пищи че са пуснати нито си ги гаси сама.... егати бараката.

Коментар

Insane написа:
          Докато със служебната досега зимата докато свикна да ги гася бутам 2-3 пъти да запаля .... че нито пищи че са пуснати нито си ги гаси сама.... егати бараката.
          И на мен винаги ми е било чудно, че на повечето други марки коли да може да пускаш светлините без да си включил на контакт, и респективно да ги забравяш включени?! Голяма глупост, която при ФИАТ-ите още от Уно (1983) я няма, а може би и от по-рано.
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

BolgAryan написа:
            Малко ми липсват споровете ЗА и ПРОТИВ карането фарове
            Карам на фарове само когато е изискуемо по закон, и то за да не ме занимават куките с глупости.......Не вярвам в ефективноста на това въведение.......слепока и блейката на пътя са си такива, ако ще и 10 фара да облещиш, а при определени обстоятелства фаровете денем са дори и опасни.....Не ми се спори и убеждава защо и как, всеки може сам да потърси инфо из нета и за двете неща, и да си направи изводите.....http://www.google.bg/search?q=cons+o...ient=firefox-ahttp://remkoyntema.articlealley.com/...rls-12385.htmlhttp://www.nordicgroup.us/drl/http://faqlight.shopower.com/drl-systems.htm
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Моите вече се палят автоматично със завъртане на стартера и гаснат като загася.За 5 минути работа с 50 см. проводник.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колеги, сега съм с ксенон, та проблем ли ще е за него ако паля колата на включени фарове ?

Коментар

delete написа:
                  Колеги, сега съм с ксенон, та проблем ли ще е за него ако паля колата на включени фарове ?
                  Няма да му се отрази добре, защото като дадеш контакт ще светне и ще угасне като завъртиш стартера, това ще съкрати живота на крушките поне наполовина.
                  --Старата ръжда любов не хваща!--
                  156 sportwagon 1,9 jtd 115
                  ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

delete написа:
                    3та година целогодишно паля така - никакви проблеми.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      BolgAryan написа:
                      Малко ми липсват споровете ЗА и ПРОТИВ карането фарове
                      Карам на фарове само когато е изискуемо по закон, и то за да не ме занимават куките с глупости.......Не вярвам в ефективноста на това въведение.......слепока и блейката на пътя са си такива, ако ще и 10 фара да облещиш, а при определени обстоятелства фаровете денем са дори и опасни.....Не ми се спори и убеждава защо и как, всеки може сам да потърси инфо из нета и за двете неща, и да си направи изводите.....
                      Съгласен.

Коментар

van_dal написа:
                        delete написа:
                        Няма да му се отрази добре, защото като дадеш контакт ще светне и ще угасне като завъртиш стартера, това ще съкрати живота на крушките поне наполовина.
                        Кое точно на "крушките" ще съкрати? Ксеноновата лампа представлява балонче с газ + 2 електрода. Халогенната лампа представлява нажежаема жичка в балонче с негорящ (инертен) газ. На кое точно казваш ще се отрази по-зле? На жичката или на газът в затворена среда???
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Баластите се прецакват - скапани "кондензатори" са повечето....
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Tornado написа:
                            Моите вече се палят автоматично със завъртане на стартера и гаснат като загася.За 5 минути работа с 50 см. проводник.
                            От къде взе захранване? Директно от генератора ли? Ползва ли някакви релета и предпазители?
                            SEAT Leon Cupra 300
                            Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Мен днеска ме спряха защото карах с халогени но беше само предупреждение

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                                Баластите се прецакват - скапани "кондензатори" са повечето....
                                Баластите не са круши, не са и лампи. И не, не са кондензаторите. Повишаващият трансформатор се скапва. Имам 2 баласта почистени и разглобени. Вярно, имаше изкипяли кондензатори, но не те са проблема, защото след смяната им - баласата пак не работи. Скъпите и хубави баласти, особено чисто електронните почти нямат проблеми.
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X