Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ пак ни погва за фаровете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това е оригинален ксенон и се предполага, че отговаря на всички исисквания и стандарти. А ако някой е пипнал болтчетата за регулиране и като се постави апаратчето каже, че заслепява - последствията са написани в Закона. За спорта съм пробвал крушки 90/100W на фарчетата на Лада 1600. На дълги осветяваше тополите поне на 10 метра височина. На къси не виждам как можеше накой да се размине, и да вижда пътя. Акцията е добра идея, стига да не остане само журналистческа мъгла. Не може някой да си прави карането вечер приятно, за сметка на всички останали. Мисля, че всяка промяна в конструкцията на автомобила, включително и поставяне на ксенон, когато го няма оригинално, трябва да се прави единствено след изпитване от лицензирани за тази цел фирми, за което да има удостоверение със себе си. За да се знае, ако не дай, Боже, стане някой голям сакатлък, кой ще търка наровете в затвора.

Коментар

Airfan написа:
      ...
      Капачката виждаш ли я?Като я махнеш и всички ще ти святкат отсреща.Освен това на старите фарове стъклото не е като твоето, а е с доста сложна форма - отпред е гладко, а отзад е на вълнички. Е точно тезе вълнички и липсата на капаче на крушката правят проблема. Когато фара е произведен за ксенонова крушка няма проблеми, но ако е направен за тези двойните (къси+дълги) тогава работата не е добре за отсрещните.Както казват старите хора - "Козата си сака пръч". С други думи работата с монтирането на ксенон трябва да се извършва от специялист, а в кръжока "направи си сам". Някой май бе написал някъде, че е добре да се урегулират нещата като с АГУ.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Emil74 написа:
        Това е оригинален ксенон и се предполага, че отговаря на всички исисквания и стандарти. А ако някой е пипнал болтчетата за регулиране и като се постави апаратчето каже, че заслепява - последствията са написани в Закона. За спорта съм пробвал крушки 90/100W на фарчетата на Лада 1600. На дълги осветяваше тополите поне на 10 метра височина. На къси не виждам как можеше накой да се размине, и да вижда пътя. Акцията е добра идея, стига да не остане само журналистческа мъгла. Не може някой да си прави карането вечер приятно, за сметка на всички останали. Мисля, че всяка промяна в конструкцията на автомобила, включително и поставяне на ксенон, когато го няма оригинално, трябва да се прави единствено след изпитване от лицензирани за тази цел фирми, за което да има удостоверение със себе си. За да се знае, ако не дай, Боже, стане някой голям сакатлък, кой ще търка наровете в затвора.
        Осветявал си тополите защото си бил с менте крушки :D Аз карам със 100/90 и мога да кажа, че заслепяването е в пъти по малко отколкото ако си сложа ксенони на мойте фарове и въобще не светят по дърветата Много хубаво ми отрязват светлината отгоре все едно съм с лупи :D
        Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Вече има изгорели тук в Пловдив. Полицията обаче не дава обяснения защо, а се минава с обяснението "сега като ти спра колата от движание ще разбереш от къде знам, че ксенонът е нефабричен". Действат от позицията на силата.

Коментар

Airfan написа:
            Вече има изгорели тук в Пловдив. Полицията обаче не дава обяснения защо, а се минава с обяснението "сега като ти спра колата от движание ще разбереш от къде знам, че ксенонът е нефабричен". Действат от позицията на силата.
            И все пак възоснова на какво? Как се спира кола от движение? Кога имат право да ти спрат колата от движение? И кога - не?
            Браво 1.6 16v 1996
            Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

svilens написа:
              Airfan написа:
              И все пак възоснова на какво? Как се спира кола от движение? Кога имат право да ти спрат колата от движение? И кога - не?
              Моята са я спирали за силен шум от ауспуха (разбит), не знам обаче ак не спират всички с "фабрични Ремуси" например. Всичко е субективно според мен. Ако искат могат да те спрат, после може и да обжалваш, но ще ти скъсат нервите.

Коментар

svilens написа:
                Airfan написа:
                Не съм присъствал, но до колкото разбрах не са давали обяснения и човекът се е притеснил и е приел да го глобят с фиш. После са споделили, че автомобили с лупи за сега нямало да спират или ако спрат и се установи, че са с лупи, ще ги пускат.

Коментар

Някой знае ли стандарта за интензивност на излъчваната светлина от късите светлини? Има ли стандарт за цвета ... бял, ама какъв бял: 4300;5000;6000 и тн? И в крайна сметка какво значи НЕ СТАНДАРТНА КРУШКА ЗА КЪСИ СВЕТЛИНИ, ако щете и за дългите такива? На мойта кола пише: къси-Н1;дълги-Н1;халогени-Н1, е мойте крушки са точно с такъв цокъл. Къде е нередното? Или в закона пише и с каква марка лампи да се шофира, или пък 35W е повече от стандартните 55W ... не разбирам, кое е нередното??? Моля да ми разясните?едит: и още нещо, всеки фар с различен цокъл от Н4/може и други да има/ е оборудван със специална пластинка, отрязваща опасния и заслепяващ светлинен сноп, при Н4/може и други да има/ в самата ампула е вградена тази пластинка и тя ограничава светлината към огледалото на рефлектора!!! единственото нарушение в случая, би трябвало да е ако на фар Н4 се постави авто лампа с цокъл Н1
                  Прикачени файлове
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

На ченгетата им спуснаха отгоре поредната хранилка...Ума не ми го побира в каква държава живеем...Из определени среди се говори, че ония от магистрална полиция са изгорели, защото по погрешка са заловили грешния камион с цигари без бандерол на мнооооого голям човек на държавен пост.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

[quote="bubachko"]
                      svilens написа:
                      ...Моята са я спирали за силен шум от ауспуха (разбит), не знам обаче ак не спират всички с "фабрични Ремуси" например. Всичко е субективно според мен. Ако искат могат да те спрат, после може и да обжалваш, но ще ти скъсат нервите.
                      Веднъж се опитаха така на първата ми кола. Казах, че няма проблеми, стига да ми каже колко децибела е нормата и да покаже уреда, с който мери, като казах, че аз знам колко е позволено. А той си нямаше представа(по това време беше 86 dB вътре и 106 извън колата). Разбира се, подчертах, че ще се видим в съда. Естествено, каза, че много съм приказвал и сега ми прощава, ама да си оправя ауспуха...

Коментар

Днес се прибирам от София и по някое време един ме настига и гледам в огледалото свети кафеникава светлина от фара много странно и не заслепява дори виждам и габарита във фара. Рекох си тоя му се е скапал ксенона и ме изпревари някъв спортен мерцедес купе а фаровете си му светеха напред бяло нормално какъв беше този ксенон не знам но за първи път видях подобно нещо.
                        Обичам си работата.

Коментар

Много ми е интересно как ще стане глобяването в нашия град като абсолютно всички патрулки,включително и Нивите са с 55W ксенон на рефлекторни фарчета и заслепяват яко.Та как ще ме глобят,че аз видиш ли карам със същия нефабричен китайски ксенон,само че на регулирани фарове с лупи!?

Коментар

Неска видях към 5-6 полицейски астри из града, и нито една не беше с включени фарове.......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Трябвало да ги снимаш.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                                Неска видях към 5-6 полицейски астри из града, и нито една не беше с включени фарове.......
                                И аз така вчера из София, особено сутринта като отивах за работа 2 патрулки и 1 линейка - без фарове. За тях няма акция "Светлина"
                                Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Working...
                                X