Това е оригинален ксенон и се предполага, че отговаря на всички исисквания и стандарти. А ако някой е пипнал болтчетата за регулиране и като се постави апаратчето каже, че заслепява - последствията са написани в Закона. За спорта съм пробвал крушки 90/100W на фарчетата на Лада 1600. На дълги осветяваше тополите поне на 10 метра височина. На къси не виждам как можеше накой да се размине, и да вижда пътя. Акцията е добра идея, стига да не остане само журналистческа мъгла. Не може някой да си прави карането вечер приятно, за сметка на всички останали. Мисля, че всяка промяна в конструкцията на автомобила, включително и поставяне на ксенон, когато го няма оригинално, трябва да се прави единствено след изпитване от лицензирани за тази цел фирми, за което да има удостоверение със себе си. За да се знае, ако не дай, Боже, стане някой голям сакатлък, кой ще търка наровете в затвора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ пак ни погва за фаровете
Collapse
X
-
Airfan написа:...Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Emil74 написа:Това е оригинален ксенон и се предполага, че отговаря на всички исисквания и стандарти. А ако някой е пипнал болтчетата за регулиране и като се постави апаратчето каже, че заслепява - последствията са написани в Закона. За спорта съм пробвал крушки 90/100W на фарчетата на Лада 1600. На дълги осветяваше тополите поне на 10 метра височина. На къси не виждам как можеше накой да се размине, и да вижда пътя. Акцията е добра идея, стига да не остане само журналистческа мъгла. Не може някой да си прави карането вечер приятно, за сметка на всички останали. Мисля, че всяка промяна в конструкцията на автомобила, включително и поставяне на ксенон, когато го няма оригинално, трябва да се прави единствено след изпитване от лицензирани за тази цел фирми, за което да има удостоверение със себе си. За да се знае, ако не дай, Боже, стане някой голям сакатлък, кой ще търка наровете в затвора.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Airfan написа:Вече има изгорели тук в Пловдив. Полицията обаче не дава обяснения защо, а се минава с обяснението "сега като ти спра колата от движание ще разбереш от къде знам, че ксенонът е нефабричен". Действат от позицията на силата.Браво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
-
bubachko
svilens написа:Airfan написа:Вече има изгорели тук в Пловдив. Полицията обаче не дава обяснения защо, а се минава с обяснението "сега като ти спра колата от движание ще разбереш от къде знам, че ксенонът е нефабричен". Действат от позицията на силата.
Коментар
-
svilens написа:Airfan написа:Вече има изгорели тук в Пловдив. Полицията обаче не дава обяснения защо, а се минава с обяснението "сега като ти спра колата от движание ще разбереш от къде знам, че ксенонът е нефабричен". Действат от позицията на силата.
Коментар
-
Някой знае ли стандарта за интензивност на излъчваната светлина от късите светлини? Има ли стандарт за цвета ... бял, ама какъв бял: 4300;5000;6000 и тн? И в крайна сметка какво значи НЕ СТАНДАРТНА КРУШКА ЗА КЪСИ СВЕТЛИНИ, ако щете и за дългите такива? На мойта кола пише: къси-Н1;дълги-Н1;халогени-Н1, е мойте крушки са точно с такъв цокъл. Къде е нередното? Или в закона пише и с каква марка лампи да се шофира, или пък 35W е повече от стандартните 55W ... не разбирам, кое е нередното??? Моля да ми разясните?едит: и още нещо, всеки фар с различен цокъл от Н4/може и други да има/ е оборудван със специална пластинка, отрязваща опасния и заслепяващ светлинен сноп, при Н4/може и други да има/ в самата ампула е вградена тази пластинка и тя ограничава светлината към огледалото на рефлектора!!! единственото нарушение в случая, би трябвало да е ако на фар Н4 се постави авто лампа с цокъл Н1Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
На ченгетата им спуснаха отгоре поредната хранилка...Ума не ми го побира в каква държава живеем...Из определени среди се говори, че ония от магистрална полиция са изгорели, защото по погрешка са заловили грешния камион с цигари без бандерол на мнооооого голям човек на държавен пост.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
[quote="bubachko"]svilens написа:...Моята са я спирали за силен шум от ауспуха (разбит), не знам обаче ак не спират всички с "фабрични Ремуси" например. Всичко е субективно според мен. Ако искат могат да те спрат, после може и да обжалваш, но ще ти скъсат нервите.
Коментар
-
Днес се прибирам от София и по някое време един ме настига и гледам в огледалото свети кафеникава светлина от фара много странно и не заслепява дори виждам и габарита във фара. Рекох си тоя му се е скапал ксенона и ме изпревари някъв спортен мерцедес купе а фаровете си му светеха напред бяло нормално какъв беше този ксенон не знам но за първи път видях подобно нещо.Обичам си работата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар