Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ пак ни погва за фаровете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

видя ли някой на халогени зад мен - веднага му слагам задните светлини за мъгла - за да се усети - не се ли усети карам бавно и често натискам спирачката аман от изроди!!!п.п. сега по Новините по К1 казаха, че щели да спират от движение колите, които не са със заводски ксенон
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
      видя ли някой на халогени зад мен - веднага му слагам задните светлини за мъгла - за да се усети - не се ли усети карам бавно и често натискам спирачката аман от изроди!!!п.п. сега по Новините по К1 казаха, че щели да спират от движение колите, които не са със заводски ксенон
      Много ми е интересно как точно КАТ ще установи дали ксенонът е заводски или не.

Коментар

ele написа:
        _жоро_ написа:
        Не мога да разбера какъв е проблема да карате на фарове.Толкова ли е сложно преди да тръгнеш да включиш фаровете?!?...или ви е страх да не мине инкасаторката вечер :D
        Проблемът е в това, че хората се задължават да правят неща, вместо да бъдат убеждавани, че нещо е по-добро. Няма доказателства в подкрепа на това, че включването на фарове намалява произшествията, защото самото намаляване на произшествията може да се дължи на доволно много причини, които сами по себе си не могат да бъдат идентифицирани с определен процент. Т.е. има хора, които вземат заплати, за да измислят ненужни закони, вместо да се концентрират върху нещо съществено. Предполагам си запознат, че има и европейска директива за това.
        Няма доказателства и за обратното. И моето лично мнение е, че включените фарове помагат. Много.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Airfan написа:
          donnna написа:
          На мен пък ми е много интересно къде точно в закона пише, че ксеноновите светлини са забранени?
          Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

Те всички противници на карането със светнати фарове големи разбиратели, чак се чудя как може цял европейски съюз, автомобилостроители, икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации и редица още, да живеят в такава заблуда, трябва да Ви звънат да се видите ,да им обясните как стоят нещата и к’ви невежи са . Ще ви правят закони , вие ще си избивате комплексите зад клавиатурата,което показва как ще сте на пътя , щото е много сложно да си пуснеш фаровете и трябва цяла тема да има - колко е не екологично и вдига разхода и куп простотии.
            Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Марто написа:
              Airfan написа:
              donnna написа:
              п.п. сега по Новините по К1 казаха, че щели да спират от движение колите, които не са със заводски ксенон
              На мен пък ми е много интересно къде точно в закона пише, че ксеноновите светлини са забранени?
              Никъде, тия по медиите обичат да си съчиняват новини.......няма как да го забранят това......
              niko09 написа:
              как може цял европейски съюз, автомобилостроители, икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации и редица още, да живеят в такава заблуда, трябва да Ви звънат да се видите ,да им обясните как стоят нещата и к’ви невежи са .
              Предполагам нямаш обяснение защо всичките европейски производители не решат кардинално проблема с превишената скорост и да ограничават колите до 130 кмч електронно, така уж ще намалее драстично смъртноста, няма да има нужда от камери, никой няма да се притеснява че ще нарушава скороста.....Така че може да не намесваме ООН чак....
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                Марто написа:
                Airfan написа:
                donnna написа:
                п.п. сега по Новините по К1 казаха, че щели да спират от движение колите, които не са със заводски ксенон
                Никъде, тия по медиите обичат да си съчиняват новини.......няма как да го забранят това......
                niko09 написа:
                как може цял европейски съюз, автомобилостроители, икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации и редица още, да живеят в такава заблуда, трябва да Ви звънат да се видите ,да им обясните как стоят нещата и к’ви невежи са .
                Предполагам нямаш обяснение защо всичките европейски производители не решат кардинално проблема с превишената скорост и да ограничават колите до 130 кмч електронно, така уж ще намалее драстично смъртноста, няма да има нужда от камери, никой няма да се притеснява че ще нарушава скороста.....Така че може да не намесваме ООН чак....
                Ще го намесим, защото те го подкрепят, и европейската комисия също, не се хващай за думата.Освен ако всички противници сте по умни от тях...Аз ако те блъсна със 100 пак ще те размажа, така че и да ги ограничат на 130 едва ли нещо ще се промени,защото след определена скорост нищо не може да те спаси, а тя със сигурност е под 130. Не ти се получи тоя пример, ако имаш нужда от др обяснение ...
                Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Директивата на Европейския съюз засяга само автомобили, чийто първи модел е след 7 Февруари 2011 и изисква от тях да са оборудвани с DRL. Тя ще засегне и камионите, но за модели след Август 2012.

Коментар

Airfan написа:
                    Директивата на Европейския съюз засяга само автомобили, чийто първи модел е след 7 Февруари 2011 и изисква от тях да са оборудвани с DRL. Тя ще засегне и камионите, но за модели след Август 2012.
                    Така е, приета е 24.09.08, нас 3 години още не са ни стигнали да се съгласим или поне да помислим. 14 страни от Европейския съюз шофирането с включени светлини и през деня през цялата година е задължително.Дори и в Македония е задължително целогодишно
                    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
                      Airfan написа:
                      Така е, приета е 24.09.08, нас 3 години още не са ни стигнали да се съгласим или поне да помислим. 14 страни от Европейския съюз шофирането с включени светлини и през деня през цялата година е задължително.Дори и в Македония е задължително целогодишно
                      Колега, тази директива засяга производителите на автомобили, а не нас. Т.е. ако си купиш автомобил произведен в ЕС след посочената дата, то той ще бъде задължително оборудван с DRL.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        Марто написа:
                        Дори и да го забранят, нямат право да спрат автомобила от движение. Единственото което могат да направят е да пишат фиш/акт, както правят за пуснати халогенни светлини, когато видимостта не е намалена.А самото понятие е доста субективно.
                        Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

niko09 написа:
                          ... 14 страни от Европейския съюз шофирането с включени светлини и през деня през цялата година е задължително.Дори и в Македония е задължително целогодишно
                          Колега, природата ( знаейки, че сме стадо) се е погрижила на нашите ширини времето изобщо не е такова, каквото е в западната част на Европа и опазил бог Скандинавия, само формен идиот може да разпореди каране на фарове в ясен слънчев ден, но сме го приели, заради малоумниците които са без фарове и в дъжд, мъгла или по тъмно вечер. То няма вече отговорен човек, който да не е на фарове и през лятото, когато е на дълъг път, но в града и в ден, в който всикчко блести, та ти вади очите да си на фарове просто си е излишно, да оставим темата за инкасаторката и фаровете,разума ни закони, ни постановления не могат да го събудят Да не говорим, че вече като караш не е от значение ти дали спазваш правилата , много по-важно е как се пазиш от идиота, който не ги спазва, къде да се криеш от него и накъде да му бягаш.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Подкрепям акцията, но за жалост ще е поредното чудо за три дни! Като чета по форумите се питам къде са тези колеги с нерегулирани светлини. Всеки е супер-мега-хипер-ултра-най-изправен, не пречи никому а като изляза навън, особено извънградско пълно с всякакви олигофрени, опитващи се да ми изгорят ретината и се прибирам с тен. Тунинговал каляската с перфектен ксенон за 50лв и голямата работа, а му се досвидяли още 15лв за реглаж!Мърморим за фишове! Фиш ли? Директно акт и спиране на автомобила от движение. Само така ще се замислим.Подкрепям и целогодишното каране с включени къси светлини, убеден съм в ползата.
                            Lupo - The Monster
                            Е83 3D

Коментар

geo_g написа:
                              ...Тунинговал каляската с перфектен ксенон за 50лв и голямата работа, а му се досвидяли още 15лв за реглаж!Мърморим за фишове! Фиш ли? Директно акт и спиране на автомобила от движение. Само така ще се замислим.
                              И аз мисля, че оставиш ли на инженера ганев, с осми клас незавършен, да прецени с какво да си "въоръжи" колата, нищо чудно и гребло от автогрейдер да си сложи... Зимата е дълга и времето е достатъчно хищните ченгета да решат въпроса със заслепяващите колегите си водачи на ъъъ... МПС Това не е шега, промяната на каквото и да било по автомобила е редно да минава през комисии (като тия във София и Шумен) които да одобряват или забраняват ползването на приумици, които както е видно, пречат на останалите участници в движението. На никой не му е кеф известно време преди и след разминаване с такива нощем да не знае къде е на пътя и да отнесе някоя циганска талига.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

"КАТ-София започва да спира автомобилите, които имат ксенонови фарове. Това съобщи пред БНР началникът на Пътна полиция в СДВР главен инспектор Богдан Милчев.Причината е, че силните светлини заслепяват останалите водачи и често са причина за катастрофи.Засега от КАТ няма да налагат глоби на водачите, чиито коли имат ксенонови фарове.Според полицаи, ако крушките не са фабрично вградени, има опасност другите шофьори да бъдат заслепени."Ксеноновите фарове не са забранени, но когато са фабрични - отговарят на определени стандарти. За съжаление, все повече водачи си купуват ксенонови крушки, които са китайско производство или въобще не отговарят на никакви стандарти. Именно тези водачи ще бъдат спирани и ще има отношение към тях", обясни Богдан Милчев и допълни, че Законът за движение по пътищата дава тази възможност. Тези ксенонови фарове не създават толкова проблеми в града, но при извънградското каране проблемът е сериозен, каза още шефът на КАТ-София.Вчера от КАТ обявиха, че ще се глобява и за нерегулирани фарове, като санкцията може да стигне до 150 лв. От Пътна полиция заявиха, че ще продължат да глобяват пешеходци, които пресичат неправилно. Глобата е 10 лв. Над 3000 са глобените до момента в София пешеходци за неправилно пресичане. Пешеходците започват да стават все по-дисциплинирани, заяви главен инспектор Богдан Милчев". В една нормална държава за думите, които съм удебелил на подобен олигофрен в униформа веднага ще му бъде поискана оставката. Какъв е тоя милиционерски термин "ще има отношение към тях"!? Тапанар!Освен това автомобилите всяка година преминават годишен технически преглед - там е мястото за проверка - а не на пътя.Много ми е чудно апарата, с който проверяват мобилно по пътищата колко добре калибриран ще е като го трескат по астрите си по хубавите ни пътища,,!?
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X