Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Палите ли при включени фарове ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гася всичко преди да сляза от колата за по-дълго. Миналата зима от любопитсво пробвах да запаля сутрин в най-студените дни с включено всичко - CD, вентилатор, фарове и реотаните на задното стъкло и няма проблеми. Освен когато имобилайзера (или каквото е там, дето не изгасва ключа на таблото) реши да прави номера, ама това е едно от нещата, с които съм се примирил, за да карам Браво
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Не. Имам ксенон, който щадя, а за през деня ДРЛ-а си върши работата. Принципно преди да угася мотора, спирам всички вкл. консуматори.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Когато паля колата при първото излизане за деня, тя си е в гаража и тогава всичко е угасено. Понякога, когато имам кратки престои из града, при угасяне на двигателя, забравям да спирам фаровете и при палене присветват, но това са редки случаи. По принцип се стремя да не я паля на фарове, но не съм прекалено педантичен в това отношение. След като прочетох една тема за вредата при палене с включен климатроник, повече внимавам да ми е изключен климатроникът при палене.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

За 3,5 години винаги съм си палил на включени фарове, касетофон, то друго май няма,и никога не съм имал проблем. Карал съм през това време дори лятото със запалени фарове и дори крушка не ми е горяла.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

sugarboy написа:
            След като прочетох една тема за вредата при палене с включен климатроник, повече внимавам да ми е изключен климатроникът при палене.
            Ако колата е с полу- или автоматичен климатик, климатроник както го наричаш, компресорът остава изключен по време на палене, така че ако си с такъв тип климатик, вече не се притеснявай

Коментар

А-а, благодаря за уточнението, камък ми падна от сърцето, вече ще джиткам с климатроник и ще се притеснявам само за фаровете.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

и с Типото и с Мареята винаги съм палил на фарове ,и никога не съм имал проблеми.сменял съм само една крушка на късите на Мареята. и то защото я купих така :D

Коментар

Та в крайна сметка, докато въртя ключа гасенето на късите вид защите ли е (изключват ли) или просто заради консумацията при палене угасват ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не си позволявам да стартирам двигателя дори когато свалям стъкло или е пуснато радиото ,а на включени ксенони никога.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И още един глас за "натоварено" палене... ламби, вентилатор, музиката... няма никакви проблеми за сега. 3 години и нещо как имам колата вече не са гасени, лостчето клеяса сигур на включено, така е с вентилатора и музиката (е тя се гаси кат спираме за повечко де)... имам сменени една фарова и 2-3 габаритни крушки, един акумолатор и скоро едни четки за вентилатора.
                      kiro_of_the_day написа:
                      ...Все си мисля, че при такива пикови натоварвания акумулатора би си заминал по-бързо...Може да има теоритици, които да ме опровергаят, но не и да ме разубедят, защото ще си останат само едни теоритици...
                      Аз няма да се пробвам да те убеждавам, направо си казвам, че според мен няма значение за батерийката даже и марката. Има значение на каква попаднеш. Моя монбат 62Ачизкаа близо 2 години на този режим, при положение, че още първия ден го изцицах до дупка, за около 100км, понеже алтернатора не зареждаше (беше спекъл много странно и даваше контакт като за нормален, направо разтопен вътре), 2 зими не излиза от колата (няма да казвам колко пъти е падал на 0)... Просто сле първото изцицване го бях отписал, мислех че се е повредил и го карах съвсем през просото, ма той бая жилав се оказа . Други колеги тук па казаха "Никога повече Монбат!"... Така че - знаели се

Коментар

И аз не гася фаровете, но сд, парно и т.н ги изключвам.

Коментар

Аз съм от тия, дето не си жалят акумулатора Влизам и паля. Фаровете не ги изключвам от както съм взел колата
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

dilyanski1977 написа:
                            На мен пък всичко ми е включено когато паля и не съм имал проблем досега. Скоро ще станат 2 год. откакто извършвам тази манипулация с Бравото ми.
                            Същото. Ако климатика е останал включен - и той си се "пали" с колата. Фарове, аварийни... никога не мисля какво съм оставил включено. А и колата е построена достатъчно интелигентно, че да си гаси сама всички "излишни" консуматори в момента на паленето...И да, не съм имал проблеми, а ВИЕ???
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Случвало ми се е (често) да си паля на фарове, радио и т.н НО като завъртя ключа всичко угасва (без халогените) и след това се пуска отново. ТО си има защита която прекратява токовете за да се запали по лесно ДВГ

--------------------

Коментар

По принцип винаги ги изключвам,но по някога забравям :D Обаче сега като се замисля брат ми има волво а на тях си светят винаги така че
                                Marea Weekend-1.9 Jtd-Elx-2000

Коментар

Working...
                                X