Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нищо не казвате за рецесията.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не знам за каква стегнация говориш или по-скоро някакъв регрес ли имаш предвид, защото аз мисля, че единственото нещо от което има опасения бизнеса свързан с БВП е лихвените проценти. Ако имаш предвид стегнация около имотите то това е повече от пет години и са засегнати единствено хорицата с ипотечни кредити дето ще им липсват едни стотина лева месечно от по-високите нива. Сам разбираш, че една яка криза в тоя сектор ще пребие банките, което те самите няма да допуснат. Самата криза ще е около напльосканите хотели и подобни инвестиции, но и там парите са извъртяни вече. Що се отнася до жилищното стройтелсто нещата няма да са фатални, единствено пазара може да се стаписа за няколко месеца, като по-високите лихви ще се поемат от предприемачите намалявайки леко цените.Хубавото на тази ситуация, е че няма да има бум на "заплатите" съответно висока инфлация, до колкото съкращенията в някой сектори, то те са неизбежни и са резултат на лоша кадрова политика, но човешкия ресурс няма да пострада, а на против ще се засили конкуренцията на по-високите нива от рег. менеджер на горе. До сега се слагаха голобради момчета да водят ЧР маркетинг и инвестиционни проекти, което вече ще се прекрати и ще се заложи на старите кучета.Именно тези хиени ще извадят големи девиденти и на борсите, като през ’90 години с дот.комовете.Аз не виждам нищо лошо в тази ситуация, дори напротив. Вижда се, че ОПЕК се договори с САЩ и за сега всичко върви в полза на производството, което най-пострада от ниския долар и високите цени на петрола. Естествено това е за сметка на спекулантите (брокерите), които направиха луди мангизи в последните десет години, без реално да има еквивалентен ръстеж зад тия пари.Общо взето имаме турболентен стил, целящ да извади стабилните на пангара с което да се премахнат малките и много рискови играчи. Тъй ги виждам аз нещата... :D

Коментар

По никакъв начин до момента не я усещам. Дори в момента се наблюдават едни много приятни цени на бензина и на бялата техника например, от които вече се възползвах. Нямам кредити, заеми, ипотеки, лизинг, нищо, даже мобилен телефон или застраховка не изплащам. Нямам и собствено жилище между другото. Чист съм като момина сълза . За работата не знам, някакво странно затишие от около 1 г. цари при нас, работа малко, заплати прилични, премии добри, ще видим докога ще е така. Знам че това не е на добре, но засега мога само да чакам и периодично да ровя в jobs.bg .
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Знам че това не е на добре, но засега мога само да чакам и периодично да ровя в jobs.bg .
        то кво да му ровиш на туй жобс беге-то - три години ровя и нищо!!! не вярвам да съм толкоз некадърен и за нищо да не ставам дагое....
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

И аз не знам за какво ровя, явно там няма да намеря работа. Последния път, когато писах по една обява, по телефона любезно ми намекнаха без дори да са ме виждали ( а аз съм без забележки ), че възрастта ми от 41 г. вече е преклонна за ИТ бранша. Кой знае, може и да са прави. Ако загубя сегашната си работа, си мисля да се насоча към нещо, което ще ми е хем приятно (шофирането), хем надявам се доходно. Нещо да обикалям насам натам из родината с МПС, да продавам нещо или пък да контролирам продажби и дистрибутори. Нещо такова ми се върти, но дали ще стане ...

Коментар

E какъв IT бранш, ти като ги видиш какви са менджър HR той спокойно може да ти е дете. За него 40 години са преклонна възраст.Дано се променят тия работи, че ми писна да се занимавам с недоносчета с голямо сомочувствие. Таман се изучил и на шеф у банка ще ми се прави. Оди му обясни как се предоговаря заем и каква ще му е ползата от тая работа. Понеже и аз пускам обяви в джобс, та преглеждам горе долу какво вършат колегите, как си оформят офертите и такива работи НЕАМ ДУМИ
            Задължително изискване е завършено средно техническо образование.Предимство са: опит като шлосер-монтьор, английски език и висше образование.

Коментар

Днес ходих до ОББ да внеса малко пари по кредитната си карта и какв виждам - един човек отива на съседното гише с комплект документи, служителката пита "За кредит ли сте?", "Да", а тя "Заплатата ви превежда ли се по сметка в ОББ? Ако не, не се отпускат кредити. Това е изискане от два дни."Изобщо не разглеждат документите Това ако не е отражение на кризата върху нашата банкова система, здарве му кажи. Със затягането на кредитирането потреблението ще се свие доста Неприятно, но ... според мен ще има и полза от кризата, но нека да поизчакаме.А - Наздраве на всички финансови анализатори
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

... и аз намерих време да се отделям от бившия си "работодател". цццц.Хубавото е че нямам ипотечни кредити. Имам един потребителски, който изтича напролет.Криза за сега не усещам, ама кой знае. Сигурно ще ни удари посред зима...

Коментар

На шефа ми хич даже не му се отразява кризата преди един месец си купи самолет,а преди 2 седмици новия модел на Ягуар и онзи ден ми вика вдигам ти заплата и аз съответно му благодаря а той няма защо гледаш какви са времената едва ли ти стигат парите.

Коментар

LiGuru написа:
                    Не знам за каква стегнация говориш или по-скоро някакъв регрес ли имаш предвид, защото аз мисля, че единственото нещо от което има опасения бизнеса свързан с БВП е лихвените проценти. Ако имаш предвид стегнация около имотите то това е повече от пет години и са засегнати единствено хорицата с ипотечни кредити дето ще им липсват едни стотина лева месечно от по-високите нива. Сам разбираш, че една яка криза в тоя сектор ще пребие банките, което те самите няма да допуснат. Самата криза ще е около напльосканите хотели и подобни инвестиции, но и там парите са извъртяни вече. Що се отнася до жилищното стройтелсто нещата няма да са фатални, единствено пазара може да се стаписа за няколко месеца, като по-високите лихви ще се поемат от предприемачите намалявайки леко цените.Хубавото на тази ситуация, е че няма да има бум на "заплатите" съответно висока инфлация, до колкото съкращенията в някой сектори, то те са неизбежни и са резултат на лоша кадрова политика, но човешкия ресурс няма да пострада, а на против ще се засили конкуренцията на по-високите нива от рег. менеджер на горе. До сега се слагаха голобради момчета да водят ЧР маркетинг и инвестиционни проекти, което вече ще се прекрати и ще се заложи на старите кучета.Именно тези хиени ще извадят големи девиденти и на борсите, като през ’90 години с дот.комовете.Аз не виждам нищо лошо в тази ситуация, дори напротив. Вижда се, че ОПЕК се договори с САЩ и за сега всичко върви в полза на производството, което най-пострада от ниския долар и високите цени на петрола. Естествено това е за сметка на спекулантите (брокерите), които направиха луди мангизи в последните десет години, без реално да има еквивалентен ръстеж зад тия пари.Общо взето имаме турболентен стил, целящ да извади стабилните на пангара с което да се премахнат малките и много рискови играчи. Тъй ги виждам аз нещата... :D
                    Аз също виждам в кризата само добри неща...Виждам една ниска инфлацияВиждам края на световното олевяванеВиждам отново косервативните икономисти на преден планВъобще един много по-десен свят

Коментар

nai7 написа:
                      На шефа ми хич даже не му се отразява кризата преди един месец си купи самолет,а преди 2 седмици новия модел на Ягуар и онзи ден ми вика вдигам ти заплата и аз съответно му благодаря а той няма защо гледаш какви са времената едва ли ти стигат парите.
                      Пу да не ти е уроки, ама ти завидях отвсякъде
                      --Старата ръжда любов не хваща!--
                      156 sportwagon 1,9 jtd 115
                      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

nai7 написа:
                        е това е човек дай боже всекиму :D

Коментар

PASSARELLA написа:
                          Аз също виждам в кризата само добри неща...Виждам една ниска инфлацияВиждам края на световното олевяванеВиждам отново косервативните икономисти на преден планВъобще един много по-десен свят
                          Човече, кризата тръгна от мнооого дясна страна - САЩ, в момент в който я управлява десен президент.За какво олевяване говорим?По-десния свят едва ли ще дойде от консервативните икономисти.Извинявай, но поста ти е тотално лишен от логика.Но е добър като оксиморон.
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

В Щатите се обсъжда национализация на големи закъсали частни банки, за какъв десен свят изобщо става дума ? Тези понятия лява и дясна политика тотално се размиха. Който е учил политикономия, сигурно си спомня за теорията за конвергенцията между лявото и дясното, май натам вървят нещата.

Коментар

van_dal написа:
                              nai7 написа:
                              Пу да не ти е уроки, ама ти завидях отвсякъде
                              Колега не се базикам истина е това което съм написал,аз работя при него от 8 години.Той се занимава със строителство продава апартаменти има 7 блока във Сл.бряг и почти всичко е продал,една проста сметка 1000 евро е кв.м-едната му сграда е 1,300 кв.м това колко прави 1,300,000 евро едната а те са 7 блока.И това му е втория самолет първия беше малък на него се научи да пилотира и го продаде.а сега си взе малко по голям 12,000 евро му беше курса за пилот.

Коментар

Тези блокове да не са бонсайчета, че в кв. сантиметри ги мерите. Иначе, хвала на такЪви работодатели!
                                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                                X