А досега като бяха високи вноските да сте чули че на някого компаниите са платили 400 000 лв за смъртен случай ??? Не са нали ! Просто си вземат парите и не плащат. Поне сега съм дал 41лв а не както го готвеха към 300лв.Най е добре да си карате разумно за да няма произшествия а да вземеш от застрахователи пари е все едно да чакаш от умрял писмо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
'Гражданска отговорност' през 2006г. ???
Collapse
X
-
коцев написа:А досега като бяха високи вноските да сте чули че на някого компаниите са платили 400 000 лв за смъртен случай ??? Не са нали ! Просто си вземат парите и не плащат. Поне сега съм дал 41лв а не както го готвеха към 300лв.Най е добре да си карате разумно за да няма произшествия а да вземеш от застрахователи пари е все едно да чакаш от умрял писмо.Мерцедес-SPRINTER 312 - 2,9TDI 122кс...МОЩНИЯ КАТЪР
ФОРД И ЦИГАНИН ЗИМАТА НЕ РАБОТЯТ - Лично наблюдение...Някой да ме обори??????Мицубиши Каризма , бензин , автоматик, климатроник
Коментар
-
Може би греша но доколкото знам ако мен ме удари и потроши колата друг участник който не е застрахован пък и да е то обещетението трябва да го плати неговия застраховател .И какво се получава на практика : ако не езастрахован аз трябва да водя дела срещу него .Ако е застрахован за малко пари или неговата застрахователна компания е неплатежноспособна то пак аз трябва да водя дело срещу нея.Така ми казва моя застраховател .Значи моя застраховател ще плати ако аз ударя и нанеса телесна повреда на някого тоест на него ще изплати обещетение.А ако мен ме ударят то трябва да си търся обещетение от този дето ме е ударил. Е тогава каква е файдата аз да дам повече пари за застраховка след като аз като пострадам няма да ми се плаща на мен от тая компания дето съм се застраховал.Аз им поставях другото условие моята компания да ми изплати на мен моите загуби пък те да си търсят парите от застрахователя на този дето ме е ударил но те отказват.Казват аз да си заведа дело срещу тях.Така че дето се казва куче влачи рейс Затова гледам и внимавам като карам давам път на всеки дето напира отзад и слава богу до сега все съм се разминавал.Дано и за напред е така. Това и на вас го пожелавам.
Коментар
-
Да се радваме на евтините застраховки, но риска си остава. Ако си направиш евтина застраховка в глупава застрахователна компания и (не дай боже) вземеш дейно участие в ПТП и твоят застраховател не плати на другите - не можеш да се отървеш от дела (при това предварително загубени) и освен плащането на щети разноски и др. ще ти скъсат нервите по съдилища.....The world belongs to those who dare to be first
Коментар
-
Супер офертата може би се дължи на това че имам стаж зад волата вече 38 години колата си я карам само аз и то тук в Ловеч и до с Къкрина .Друго е да съм в София там същата компания би ми взела двойно пари.Така че от много неща зависи.Но пак ви казвам това е чудесно за такива които карат внимателно и без риск.А това че се застраховаш в някоя компания и за 500лв е вятър работа .Дано само не ви се налага .Сега аз не съм много запознат ако примерно аз направя катастрофа и си ударя колата дали срещу тази застраховка биха ми платили нещо обещетение. По моята логика би следвало нищо да не ми платят защото е гражданска застраховка.Ако искам да ми се плати нещо би следвало да си направя каско и там вече колкото за по голяма сума я направя толкова повече биха ми платили.Аз така си мисля а как е наистина не знам.
Коментар
-
Абсолютно е точно така, ще ти платят само ако си с каско, в тоя случай дори и ти да не си виновен си отиваш при компанията с каското а те вече си правят регрес към гражданската на тоя който те е помлял.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Точно така е.. по ГО на теб няма да ти изплатят щети. Ако обаче другия участник в ПТП е виновен, неговата компания трябва да ти изплати щетите.Принципно защо човека "Х" би съдил застрахователната компания която не му изплаща щета по ГО вместо да съди "теб" като причинител?Отговора е много елементарен.. не, че не може (можеш да заведеш дело срещу всеки за всичко), а няма изгода.. ако отидеш при адвокат той ще те посъветва да не съдиш собственика, а неговата компания, защото дори и да осъдиш този който те е блъснал той няма да има финансова възможност да ти ги изплати (например го осъждаш за 200 000 лв.. за щета да речем.. и ще ти ги изплати след 204050 години).Обаче какво ще се случи, ако твоята компания (да речем Алианц или др.), която предлага евтини застраховки фалира поради неправилен избор на стратегия (цени)? Тогава "ти" като виновен по ПТП ще бъдеш съден от потърпевшия и естествено ще се наложи да плащаш щетите от своя джоб...Мога само да кажа дано да няма ПТП-та и фалирали застрахователни дружестваFIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
И аз вчера видях това в OMV и се чудя дали да не направя там, за двете кли ще е 144 лв, ама някой има ли впечатление от тая компания?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Коментар
-
Освен, че всеки божи ден в 10.30ч по Дарик радио поздравяват феновете на Deep Purple нищо друго не знам за тях.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Освен, че всеки божи ден в 10.30ч по Дарик радио поздравяват феновете на Deep Purple нищо друго не знам за тях.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Коментар
-
zgabrovski написа:И аз вчера видях това в OMV и се чудя дали да не направя там, за двете кли ще е 144 лв, ама някой има ли впечатление от тая компания?1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар