Humppa написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енергийна ефективност - спестявате ли енергия?
Collapse
X
-
Humppa
Да не издребняваме...Вместо тютюн може да се сее повече малц и ечемик П.П. По въпрса за тютюна - от 4 месеца СЕ МРАЗЯ - след седем години и половина пак пропуших Едит и П.П.2. Много отдавна съм чел, че само във братската Великобританска държава на година се отделят от палене на кибрит повече от 4 млн тона въглеродни и серни окиси...
Коментар
-
Humppa написа:.........................По темата... От доста време се замислям... Говорим си за наближаваща енергийна криза, налична финансова такава (поне в новините я има...).................
Коментар
-
И на мен ще ми е интересно някой да го обясни, но като на малоумник, че и аз нещо не мога а вдяна.Горивата падат, но не искам да си помисля какво ще стане, като пак започнат да се качват, а това неминуемо ще стане. Сигурно това ще е поредната причина за поголовното и повсеместно увеличаване на цените...Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Humppa
Кризата е добър повод з собствениците на фабрики и производства да се отърват от неудобни работници и да накарат послушните работници да бачкат още повече, за да си изкарват хляба
Коментар
-
Humppa написа:Кризата е добър повод з собствениците на фабрики и производства да се отърват от неудобни работници и да накарат послушните работници да бачкат още повече, за да си изкарват хлябаFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Humppa написа:1. Енергия - под формата на фисилни горива - палим колите за 200 метра, караме моторите за удоволствие и келешлък (и за колите важи), блъскате се сами в софийските задръствания в 5 местни си коли... ИМА ВЕЛОСИПЕДИ2. Енергия - под формата на ядрени горива - държим си зарядните за жесеемите в контакта, топлим си вода в стандартен електрически бойлер... ИМАМЕ СЛЪНЧЕВА БЕЗПЛАТНА ЕНЕРГИЯ3. Енергия - под формата на биологични горива - топлим се с дърва и въглища в къщи-ветрилници, варим си зимнината и ракията с дърва... ИЗОЛАЦИЯ И ГАЗ (тук за газта някой ще опонира) 4. Питейна вода - използваме питейна вода за отмиване на човешките отпадъци в тоалетните чинии, за едно измиване на зъби сутрин при неспиране на чешмата, която се намира буквално под носа ни, средностатистически прахосваме 8-9 литра чиста питейна вода... ИМА ДЪЖДОВНА ВОДА5. Храна - живеем в къщи двама, готвим за трима, половината храна даваме на контейнерните котки... Е, и котките са хора ВМЕСТО ЖИТО СЕЕМ ТЮТЮН6. Нерви - НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДПС................
Коментар
-
Humppa
SHB написа:Колкото до 5 местните коли и велосипедите това е несериозно.На ден минавам по около 30 километра.Ако карам колело,особенно пък зимата ,след някой друг месец ще съм готов за тур дьо франс.
Коментар
-
Humppa написа:А колко несерионо е задръстването в Мордор и другите големи градове на БГ?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:... Всъщност и сега доста хора седят на тъмно за да пестят енергия...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Humppa
С новата наредба за Енергийна ефективност се зачеркват 5 см EPS като изолация. Наблягайте на 8-10 см
Коментар
-
Споделям мнението на колегата trace. Тази тема съм я пропуснал преди години, но аз съм болен на тема изолации и пестене на енергия. Преди 4 години, когато ми строяха новото жилище бях сред строителите :D и съблюдавах качеството на строежа, материалите и тем подобни. Документирал съм за себе си всичко: В хола си имам около 16 м2 стъкла и винаги съм се боял как аджеба ще се отопля и на каква цена??? Опасения вече нямам, защото за 4 години се убедих, че основния и най-важен момент в икономията на ел. енергия и енергия въобще е добрата изолация: Външните ми стени са тухли четворка или единички зидани така, че зида да е широк около 20 см. Вътрешната част е "измазана" с машинна шпакловка без варо-циментова замазка ( нова тогава технология, която изглажда и изправя стените страхотно и има много добър изолиращ ефект ). Самата шпакловка изправя стените и при мен дебелината и варираше от 10 мм до 18 мм. на места. Външната част на стените контактуващи с атмосферните условия бяха с 5 см. стиропор за саниране и външна силиконова мазилка. Или грубо казано външните ми зидове дойдоха около 30 см. ( изядоха ми квадратура от плочата гадовете :D )Ето и малко снимки:A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
А ето от, кои стъкла се плашех ( на втората снимка горния пост ). От позиция на времето вече мога да кажа, че жилището ми е в пъти по- топло от панелното в, което живеех. Не съм плащал над 120 лева ток в най-големите зими ( тази зима ). С бойлер съм, без парно. Отоплявам се с климатици и конвекторен лъчист отоплител.Лятото не включвам климатик ( преди седмица включих заради морящата ни в жегите влага). На тази снимка се вижда машинната шпакловка. Положена е минути преди да щракна. Стените повече не са пипани освен боята, която им нанесох впоследствие...Все пак бях там, когато полагаха ( машинната шапакловка ) и реших да се аргументирам финансово пред момчетата и те не се изложиха. :D ПС: Замаската на пода я положиха след това, а аз си "постелих" под нея изолация, препоръчана ми от приятел занимаващ се със строителство.На снимката в този пост се вижда машинната шпакловка ( в разрез :D )положена в мокрото помещение.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
евективност
Гледах вчера сметката за ТОК вътре сега по нова начин има описани разни допърлнителни зелена енергия право на достъп достап пренос така 10 реда и все по стотинки и киловати неможах да разбра кое какво е ама май така дигат цената на тока Това със соларните панели ако е само за себеси по става ако е и да е даваш на енергото е ходене по мъките поне гледах репортажи то е разрешения документи и 3000 лв докато се узакони а цалято инвестиция на човека беще за 9000евро . И аз съм в процес да сложа 2 слънчеви колектора за вода като начало поне през лятото доста се ползва да видим какво ще излезе.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар