Печатна грешка!230V x 0.170A = 39.1 WТози ток е посочен от производителя. По каква причина слагат по-висок ток?На по-старите ми не видях обозначение за тока.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енергийна ефективност - спестявате ли енергия?
Collapse
X
-
Тurbodieselcomby написа:Печатна грешка!230V x 0.170A = 39.1 WТози ток е посочен от производителя. По каква причина слагат по-висок ток?На по-старите ми не видях обозначение за тока.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Тurbodieselcomby написа:Печатна грешка!230V x 0.170A = 39.1 WТози ток е посочен от производителя. По каква причина слагат по-висок ток?На по-старите ми не видях обозначение за тока.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Аз от доста време насам гледам тези теми и за това ще дам и моето мнение, Що се отнася за енергия ефективност не може да гледаме лампите само, защото те са най-дребните от цялата работа. Аз съм съгласен аз алтернативна енергия, но само със слънце няма да стане. Например има едно геометрични система, май така се казваха, те са като климатици, но са на дълбоко в земята. Идеята е че там е винаги 10 градуса и ако трябва да се затопли до 25 е по-евтино от колкото да вземете -10 и да ги затоплите до 25. Лятото е пак така от 10 градуса да ти дойдат е идеално, а климатиците вземат 30 и я охлаждат на 20. Другото са изолациите. В този сайт http://perfektendom.com/blog/%D0%BD%...8A%D1%89%D0%B8 четох част от тези неща но ме мога да намеря къде. Казват че за да се постигне добра изолация трябва задължително външна и вътрешна и то със скъпи материали, защото са по-добри, също и прозорците да са с някакъв газ да за се изолира. Иначе май няма голяма файда ако се отопляваме с ток и да ползвам панели, а топлината да излиза.Всичко е за добро, но късно го разбираш.
Коментар
-
По скоро термопомпени системи им казват. Инвестицията е доста сериозна и може само ако си в къща да я реализираш. Ефекта обаче го чакай след много години.А тези пасивните къщи се правят с малки прозорци и ще заприлича на бункер. Все пак най-големи загуби имаш от остъклената част. Колкото и изолация да сложиш по стените, пода и тавана, то стъклопакета си остава най-слабото място.F31 BMW 320d
Коментар
-
За стъклопакет най-добре е да е вакуум вътре, а не с газ. Така няма да има топлообмен - идеалният изолатор.Аз пестя като се топля с климатици с КОП над 5, има вътрешна и външна изолация, уредите ми са поне клас А и най-вече дудна на жената, когато нещо работи без причина (не обичам икономията, за протокола това). Това с лампите... икономията е нищожна на фона на цената на самата крушка. А и за очите е най-добре да бъде с нажежаема жичка - така "работи" слънцето. За няколко лева не мисля да повреждам очите на всички в къщи с енергоспестяващи лампи. Не че нямам, но тези, които се ползват най-много са халогенни."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Мислех да слагам климатик, който да ползвам за отопление, но прецених,че няма смисъл да си развалям комфорта с идеята да спестя 20-30 лева месечно, но за сметка на това да набия едни 800-1000 лева за климатик с добър СОР.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Отдавна съм сложил навсякъде CFL енергоспестяващи..... обаче-живота им е непредсказуем. До сега съм сменил 5 гаранционно-вътре всички са направени по еднакъв начин по една и съща схема от най-бесния китаец до най-скъпия филипс-с течение на времето им пада интензитета, което е изключително дразнещо.-всички лъжат на етикета на каква мощност на обикновена отговаря. Трябва да се взима следваща мощност, а не тая по етикета.-сините електрожени които се водят дейлайт просто не стават за домашно осветление-въпреки наличието на много форми и размери, все не пасват добре по осветителните тела-лош индекс на цветопредаването-като чели не могат да си избият по-високата ценаи нещата които не ме засягат директно- трябва да се рециклират задължително, а не съм видял някъде да ги събират- ниския cos ф е лош за мрежата и енерготоЛед няма да си сложа никога. Цветопредаването им е още по-лошо, също им пада интензитета с времето и са с тесен ъгъл на светене.Май ще минавам на халогенни лампи с димери. Едно че светят много по-добре, евтини са и издръжливи и когато ти трябва силна светлина- имаш я.
Коментар
-
kolev написа:Май ще минавам на халогенни лампи с димери. Едно че светят много по-добре, евтини са и издръжливи и когато ти трябва силна светлина- имаш я.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
vgeorgiev написа:kolev написа:- ниския cos ф е лош за мрежата и енергото...F31 BMW 320d
Коментар
-
Тurbodieselcomby написа:vgeorgiev написа:kolev написа:- ниския cos ф е лош за мрежата и енергото...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
dudulia написа:Мислех да слагам климатик, който да ползвам за отопление, но прецених,че няма смисъл да си развалям комфорта с идеята да спестя 20-30 лева месечно, но за сметка на това да набия едни 800-1000 лева за климатик с добър СОР."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар