donnna, верно за спорта пишеш след мен. За твоя информация - не само живея в панел, живял съм в панел, но съм си и карал практиката първо в Домостроене-Варна, а после и на строеж, където свързвахме ел.инсталациите на панелни апартаменти. Да, виждал съм панел, ако заядливото ти мозъче не е проумяло какво пиша и ... да дупкал съм ТОЧНО 3 (три) дупки за климатици в ПАНЕЛ, събарял съм ВЪНШНА панелна стена с цел разширение на стая към балкон. Нийде, ама нийде по целият тоя път от житейският ми опит с панели не съм видял грам ама нито грам стиропор. Обаче, виж, ако ми говориш за хартиени торби за бетон, ако ми говориш за парцали и боукит - виждал съм в изобилие. Вярно, че си големият експерт, но крайно време е поне да си проверяваш някои твърдения. За да те поосветля още малко - полагал съм гофрираните тръби върху панелната арматура преди да излеят панела - повярвай - операцията е една, а после следва съхнене, изправяне, товарене на камиона и монтаж върху бъдещият блок. Иска ти си, а и на мен също в тия панели НАИСТИНА някога някой да е слагал стиропор, но ... не би... Предстои ми смяна на дограма на едната стая, а и понеже ще разширявам прозореца - ще ти снимам, ако не вярваш...... верно си яко заядлив...Давам пример от жилището в което живея в момента:- северозападен панел, без топлоизолация до преди 4 години: - зимата, външна температура - минус 12 градуса, неотопляема стая 5 (пет) градуса, отопляема денонощно стая - 18 (осемнадесет) градуса - лятото, външна температруа - 34 градуса, вътрешна температура в западните стаи - 29 до 32 градуса, охлажда се до 27 към 4 (четири) сутринта- същият панел, термоизолация EPS 5см от 4 години насам: - зимата, външна температура - минус 16 градуса (тази зима) същата неотопляема стая - 18 (осемнадесет) градуса, отопляемите не ги броя... - лятото, външна температура измерена върху стената - 38 градуса, същата, неклиматизирана стая - 27 градуса, като вечер пада до към 25... Та драги ми експерте по панелните жилища, какво би казал по темата за панелите...?
Коя марка бетон е порьозна? Грантирам ти, че тая от която са панелните блокове - хич не е порьозна, щото след големите дъждове във Варна - всички панелни блокове щяха да са подгизнали и апартаментите да се продават на безценица...... да съвременният бетон, ползван в строителството е порьозен... прав си...
Humppa написа:
Коментар