А на мен не ми пука дали ще се засегната "журналистите" ни.И смело си използвам думичката идиоти.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енергийна ефективност - спестявате ли енергия?
Collapse
X
-
dobrotic написа:Ха! Ами сега по анонса на btv новините казаха че забранявали от догодина продажбата на обикновенните крушки"ШОФИРАЙ РАЗУМНО - СПАСИ ЖИВОТ !!!"
"What do you do to help save the world?"
Коментар
-
Аз пък не мога да си сложа диоди че борд компира реве за изгорели крушки .А на хората който искат да си ползват класически крушки - никой не им пречи да си купят 100-200-500, едно мазе с крушки и да си имат доживот резерви.Тъкмо фабриките произвеждащи класически крушки ще имат яко продажби точно преди да ги забранят и ще имат пари да се преоборудват и да сменят поточните линии.
Коментар
-
Евтинджосите не стават за нищо-Глобус,вито и сие са болкук.И понеже Филипс и Осрам и прочее са непосилно(за мен0 скъпи) и ако наистина спрат продажбите на обикновенни крушки ще съм от тези с неизчерпаеми запаси в мазето.То и сега имам 30-тина така че и утре да ги забранят ше искарам едно 10 години.
Коментар
-
Наскоро си купих от Практикер Осрам 24W равняваща се на 120W нормална. На поносима цена - 20-тина лева за заявения живот 10години. Дали ще го направи - не знам ...Светлината е много близо като спектър на нормалните. Единственият проблем е че светва с максимална мощност за около 5-10 секунди и е малко по дълга като размер.Имаше и по къси но с по малка мощност ...
Коментар
-
Е да, това е, че и трябва време за да загрее, ама като свикнеш не ти прави впечатление. Като ксенонки са Аз вече повече от 2 години съм с 2 бр осрам и 2 бр филипс у дома. Работят си както първия ден, така и сега. Поне по час на ден работят, а едната осрамка работи поне по 3 часа, средно може би 3.5 - 4 часа на ден. за около 800 дни - поне 2500 часа вече е работила. 23 вата е. А в дианабад освен евтини автолампи, се продават и други лампи, все пак са дистрибутори на осрам
Коментар
-
Честно казано съм доволен от Филипс, но само от крушките за кола! :D Имал съм проблеми с енергоспестяващи такива, които не изкара повече от две години при нормално светене, а не някакъв чанч! А за Филипс с нажежаема жичка също не мога да кажа особено ласкателни думи... Ако изчезнат пъроначално стоватовите крушки, наистина ще си купя 30-40 да си имам! :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
pr_00f написа:Aма хептен ви мързи да четете.Баси и ферманите изписах за поръчване от английският ибей.Филипс 18в-100в с 8000 часа живот излиза около 4 лева с доставката. ( поне 10 поръчваш).Същият модел в Бг струва м/у 12-15 лв/бр.
Коментар
-
Humppa
Хихихи, днес пътувах за Ботевград и обратно. Напуши ме смях при минаването през Луковит. Видах рекламата на "Енергоспестяващи бойлери Дипломат" и се захмях. Спътниците ми ме попитаха "На какво се смееш?" :D...По темата... От доста време се замислям... Говорим си за наближаваща енергийна криза, налична финансова такава (поне в новините я има...). Ние, човечеството, не трабва да пестим само енергия. Трабва да пестим от ВСИЧКО, ето:1. Енергия - под формата на фисилни горива - палим колите за 200 метра, караме моторите за удоволствие и келешлък (и за колите важи), блъскате се сами в софийските задръствания в 5 местни си коли... ИМА ВЕЛОСИПЕДИ2. Енергия - под формата на ядрени горива - държим си зарядните за жесеемите в контакта, топлим си вода в стандартен електрически бойлер... ИМАМЕ СЛЪНЧЕВА БЕЗПЛАТНА ЕНЕРГИЯ3. Енергия - под формата на биологични горива - топлим се с дърва и въглища в къщи-ветрилници, варим си зимнината и ракията с дърва... ИЗОЛАЦИЯ И ГАЗ (тук за газта някой ще опонира) 4. Питейна вода - използваме питейна вода за отмиване на човешките отпадъци в тоалетните чинии, за едно измиване на зъби сутрин при неспиране на чешмата, която се намира буквално под носа ни, средностатистически прахосваме 8-9 литра чиста питейна вода... ИМА ДЪЖДОВНА ВОДА5. Храна - живеем в къщи двама, готвим за трима, половината храна даваме на контейнерните котки... Е, и котките са хора ВМЕСТО ЖИТО СЕЕМ ТЮТЮН6. Нерви - НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДПС................
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар