ogi28b написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енергийна ефективност - спестявате ли енергия?
Collapse
X
-
She was only a whisky maker but he loved her still.
-
1. Моля да ме извиниш за това ч етонът в даден е момент е изглеждал лош. Това е големият минус на форума.2. Грешката в процента идва от закръглянето при стотинките, много добре знаеш. 3. Тези крушки не са АДСКИ изгодни, но са доста изгодни в дадени случаи. 4. Наздраве.5. Докато се разправяме за крушки, phoenix-а си сглоби колектора, сигурно.
Коментар
-
ogi28b написа:5. Докато се разправяме за крушки, phoenix-а си сглоби колектора, сигурно.
Коментар
-
Да прави сте за това с лампите,че погледнато за едно семейство икономията е почти никаква,но точно там е проблема на българина,че винаги гледа сам за себе си,а трябва да сме малко по-обединени.Погледнато като цяло в България примерно това ще е доста голяма икономия на енергия,а и голяма сума икономисани пари ще се получат,които ще се изхарчат в други сфери на икономиката,а това е добре.Но стига с тези лампи,дайте да видим как ще се топлим.
Коментар
-
ogi28b написа:1. Моля да ме извиниш за това ч етонът в даден е момент е изглеждал лош. Това е големият минус на форума.2. Грешката в процента идва от закръглянето при стотинките, много добре знаеш. 3. Тези крушки не са АДСКИ изгодни, но са доста изгодни в дадени случаи. 4. Наздраве.5. Докато се разправяме за крушки, phoenix-а си сглоби колектора, сигурно.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
lov написа:donnna написа:обаче слънчевата я направих отворена система и е не е много ефективна и ще я преправям на затворен тип на пролет... ако има нещо - питай...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
И да я затвориш както е в твоя случай ефектифноста няма да се подобри кой знае колко .Повярвай ми личен опит аз минах по пътя с радиаторите. Става ама ако панелите са ти под нивото на топлообменника и цялата система работи на термосифонен принцип. Но всико е добре докато се скрие слънцето. Най-първия ми вариант беше така и сега ми е останал един 80 литров бойлер на покрива с външна мантия. Не ми се сваляше, а и му намерих приложение като съд за резерва когато ВиК ни минат на режим.
Коментар
-
donnna написа:нямам диференциален термометър а само термореле... тя мойта система е халифакс... изпълнението ми е за 530 лв. сичкото - в службата сменяха старите панелни радиатори с алуминиеви и аз натоварих 1 ремарке... сцепих панелите по един и ги заварих... боядисах ги черни, направих 1 рамка и ги фърлих на покрива... за разлика от фабричните панели, които съдържат по 2 л. вода единия, моята система е към 70 л. и като загрее веднъж водата е като вяляк - няма спиранеСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Емо, ако имаш път насам - обади се - останаха ми панелни радиатори и ще ти подаря 1-2 туй с радиаторите ми дойде като видях на дядото 1 комшия и го беше направил както казваш ти... ама то е за 1 радиатор, а моите са 8 бр. 140/50 и няма смисъл да ги правя така - по- добре да взема 3 колектора...на теб ти трабва както казва колегата lov диференциален термометър - струва към 80 пари и ги правят в Поморие... този термометър мери температурата на водата в слънчевия колектор и в бойлера и спира циркулационната помпа - иргае ролята на термореле ама е по-усъвършенствано...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
Заплювам си 2 радиатора и да ми ги пазиш. Като тръгнем за Бургас ще ти се обадя, или ако ти пречат, ще помоля Крум-килърчо да ги вземе като идва насам(нали вече е полу-варненец от ТУ-Варна). Мерси предварително.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
100/50 и бирата от нас.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
да ти кажа тези дето ги хареса са почти чистак-барсак нови ако ти са спешни - кажи на Крум да ми звънне...п.п. скоро не мисля, че ще имам път към северна България и то празен, за да ги метна и да ти ги докарам...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
phoenix написа:и аз мислех нещо подобно да направя, само че радиаторите се слагат в дървена изолирана клетка, и отгоре със стъклопакет с нискоемисийно стъкло. И моята система е малка, имам около 50л. вода - 5 радиатора + камина и бойлер, прекарал съм тръбите до тавана, остава само да си намеря такива радиатори(имам един де, другия ми го гепиха от офиса ) Та ако имам време, ще си направя сам колектора, в противен случай мисля, че няма да е толкова скъпо да си купя един, гледам около 250 лв. има колектори
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар