Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На какъв % от реалната цена( втора ръка) си застраховате...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На какъв % от реалната цена( втора ръка) си застраховате...

На какъв % от реалната цена (като за втора ръка) си застраховате автомобилите ???Пример: Купих си Фиата за 4200 лв. застраховал съм го за 2000 лв.......................
    "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Моя го взех за 4500 и го оцениха за толкова и приех. след това с допълнителните неща стана 5000. след месец трябва да подновявам каското и ще видя какво ще стане.Защо на толквоа малко си го застраховал?
    Brava 103HP
    ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

miro2177 написа:
      Моя го взех за 4500 и го оцениха за толкова и приех. след това с допълнителните неща стана 5000. след месец трябва да подновявам каското и ще видя какво ще стане.Защо на толквоа малко си го застраховал?
      Това горе е само пример- иначе редовно си я застраховам за 4000лв. Но колегите ми казват ,че се прецаквам.........

Коментар

Цена 4200, оценката ... най-ниската - 9800 лв. Говоря за каско и естествено не го приех при тази цена. Само при един от застрахователите успях да си я застраховам на някаква нормална цена, 5000 лв. и нито лев по-малко.

Коментар

MOYA написа:
          miro2177 написа:
          Това горе е само пример- иначе редовно си я застраховам за 4000лв. Но колегите ми казват ,че се прецаквам.........
          ммм да чукаме на дърво да не се налага да се ползват тия застраховки, но при една тоталка с тия 2000 лв. какво правиме ?! освен това примерно аз два пъти ходя при застрахователя. първо бащами при паркиране назде збравил за стълба пред вилата и втория път на морето ми теглиха ключ на цялата шофиьорска страна в резултат 1000 лв. ми изплатиха а ако я бях застраховал за по малко пари, щяха да дадат по малко пари също така ако ти тръгне на карък годината и често ходиш да ти плащат може да ти свършат парите в застраховката и почваш да си плащаш сам така, че за мен няма смисъл да се циганиме за 100 лв. примерно които можеш да ги разсрочиш и в крайна сметка да си спокоен :D
          Brava 103HP

Коментар

На стойността на колата + осблужването и.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Купен за 4100 лв., оценен и застрахован по шваки за 5300.Пълно каско включени са джанти и музика.
              Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Тези, които застраховат на по-малко, правят голяма грешка според мен. Първо в компанията към която съм агент, мисля че вече под 300 лв премия каско не се прави или в скоро време ще бъде прието. Отделно нали ако колата ти е 4000 лв и я застраховаш за 2000, като ти направят щета за 100, ще ти изплатят 50 :D Защо въобще си правите каско ако няма да е на пълната сума. Явява се един вид ’помощ’ при оправяне на щетата а не цялостно покритие То тогава и коли по 50 000 лв шяха да си правят каско за 5000 и я им ударят някой калник на паркинг, я не, тези 5000 ще го покрият Отделно ако имате допълнително оборудване, неможе да е повече от 20% от стойността на автомобила. И нефабричните джанти и музика например ще ги застраховате общо на 200 300 лв примерно
                Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Какво означава на какъв % ? Аз си правя автокаско вече 4 г. подред и досега не са ме питали на колко аз си оценявам колата. ТТ данни, каталога Шваке и това е, колкото покаже, толкова. Ако трябва да кажа %, със сигурност е доста над 100, жалко че няма кой да ми открадне колата .
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

На 4900 евра - втора година поред...И никой не ме е питал за колко искам

Коментар

Мойта кола я оцениха за 12 900 и не мога да я застраховам за по-малко в ДЗИ, иначе било някакво подзастраховане! Поне, ако има някакъв проблем я карам в сервиза и до 3-4 дена е готова.
                      >>> PUNTO POWER - HGT<<<

Коментар

Да не се случва на никой да се джаска, ожулва, удря, блъска, да му падне нещо, или да го ударят...... Ставаше дума ,че се крадат само незастраховани автомобили ( доста народ ми го твърдят) Аз принципно съм със същите доводи ,като вас но ме убеждават в противното та рекох да се допитам до колеги. Значи перефразирано : - няма нужда да я застраховаш за толкова, като и за по малко няма да ти я откраднат.....................

Коментар

MOYA написа:
                          Ставаше дума ,че се крадат само незастраховани автомобили
                          По принцип се краде вс но наистина незастрахованите са с предимство за това стикера е важен. има и др ако имаш каско и не по подновиш и си висят старите ти стикери било опасно. по този начин правиш един вид лоша реклама на застрахователя, избрал си го и после си се отказал. и тези коли мн ги тарашили.абе каското си е голям +
                          Brava 103HP

Коментар

miro2177 написа:
                            MOYA написа:
                            Ставаше дума ,че се крадат само незастраховани автомобили
                            По принцип се краде вс но наистина незастрахованите са с предимство за това стикера е важен. има и др ако имаш каско и не по подновиш и си висят старите ти стикери било опасно. по този начин правиш един вид лоша реклама на застрахователя, избрал си го и после си се отказал. и тези коли мн ги тарашили.абе каското си е голям +
                            какви стикери за каското ?? ) аз ли съм недочул ?
                            Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                            Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Нека и аз да споделя малко опит моята колица я взех за 6500лв. Оценена е на 13000 и нещо и каското е около 850лв ... като се случи така че ме удариха ... застрахователя каза ... В наш сервиз и ще платим не знам си колко процента ... да ама техните сервизи ... едни дето после не знам къде да я засиля колата .... избрах си мой сервиз ама тогава нямало да платят кой знае колко много ... та платих си аз всичко теглих една готина на всички застрахователи и да си гледат работата ... аз ако чакам да ме блъскат че после да чакам да ми плащат ... като е толкова сериозно на боклука ... ако може да се оправи ще дам достатъчно за да стане както трябва и като си платих аз ... я направиха по добре от преди проверено !
                              Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Working...
                              X