Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За ужасния контрол на движението в София или за липсата му

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това няма как да го прочетеш. Все едно да прочетеш в USA Today че стамболийски ще бъде затворен. Споделям какво ми разказа един от управителите на наш’та фирма когато е бил в шанхай да договаря някакви служебни неща, и хотелът му е бил на въпросния булевард. "... ’наеш, вика, кво праят китайците? Един огромен булевард като цариградско шосе, с по 3 ленти в посока, страшно натоварен, затварят го в 18:00 от всички посочки, идват един куп "паяци", всички коли се махат, струпва се невероятно много техника, и се почва усилен труд, от няколко хиляди човека. Копаят, полагат кабели, тръби, всичко. Асфалтират, и сутринта в 6:00 часа вече маркировката съхне и го пускат" - и аз казвам "И това за 1 нощ?!??" - "да, значи аз ги гледах, но си легнахме да спим, и сутринта като се събудих , вече беше готово"И аз стоя и примигвам на парцали и като теб - не вярвам. То и кенгуру не съм виждал, но го има

Коментар

Ама за кенгуру ще отида до зоопарка и ще вида,пък до шанхай Фичи няма да издраска :D Лятото ни поставяха парнаджийски тръби и още не асфалтирали улиците.Всъщност вече се съмнявам че ще ги асфалтират тази година....

Коментар

Друг пример за темповете, с които се работи - в случая с метрото. Доколкото си спомням, приблизително по едно и също време стартира софийското метро и това в Кайро. За софийското знаем докъде е, тук можете да видите докъде са я докарали египтяните. P.S. Вярно, че май френски фирми им го строиха, ама те и нашето нали уж японци ала-бала...
        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Е това все едно си е софийското метро, само че от люлин до сухата река, от враждебна до драгалевци, и от гарата до бояна

Коментар

Японци, китайци .. кви ще да дойдат да ни го правят, все ги побългаряваме Свикват и на ракийка и на салатка и на музика .. а строежа си седиииииииии Пич, те могат да имат техника и да я струпат. А ние сигурно имаме 1 валяк. Погледни ни цялата държава. Пресен пример от преди няколко часа. Автобус 310. СЧУПЕН стои няколко часа между 2 кръстовища. Колите минават между него .. той така е спрял, че или отиваш в насрещното без никаква видимост или отиваш на майната си с риск да те тресне някой навлизащ в насрещното от идващите срещу теб. Тия Икаруси трябва в музей да ги вкарат. Последните са внесени 86 година. Представете си 1-вите от кога са. И тва са близо 20-25 години яздене всеки ден. На няколко смени. И после ми иска 1 лв билет. Да бе. Няма начин.

Коментар

абе петрола кат беше 63 долара, билета беше 60-70 стинки, ама аре, тва е друга тема

Коментар

Колеги, скоро ще съм поредният благодетел на трафика. Днес ходих да гледам едно малагути (скутерче). В най скоро време оставям колата пред блока и да ме хванат за ауспуха всички в задръстването Сега сериозно, мисля, че трябва да има някакви облекчения за мотори и скутери които наистина спомагат за отпушването на трафика. Видяло се е, че в София няма как да се направят огромни промени в инфраструктурата...
                Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...

Коментар

Re: За ужасния контрол на движението в София или за липсата

miro2177 написа:
                  ...червено. в същото време за тези по опълченска е много по дълъг, а следващото кръстовище за тях е на 100 метра. в резултат се получва яката колона по опълченска която запушва и кръстовището и съответно НЯМА МИНАВАНЕ. и така 30 мин., като пусне зелено за 18 сек. кръстовището е запушено. светофара на мола, на опълченаска следващия не е синхронизиран с предния на т.александров и става приказка. просто ми идваше да сляза и да заритам мантинелата като минах на следващото кръстовище две куки седят и си лафят с един в ауди а8. скочих на клаксона и им посочих назад да се усетят, но после си викам кво им пука вече сигурно са с по 50 лв. напред, боли ги ф.ра! няма такава трагедия. ако сложат един да седи и да вдига палката (както се е случвало веднъж да високосна) проблем няма да има, а тва става въпрос за 10:30, не ми се мисли какво е било в 8 !!!!!!!!!!
                  Това не е нещо ново - на стадиона го минавам всяка вечер вече 3г.Проблема е и до голяма степен в липсата на контрол и ниската култура на наще шАфьори.Там само 5...6 пъти е било като хората и то защото е имало полицай. Махне ли се той и край.........

Коментар

Най-големия ташак е светофара м/у хладилния завод и гробищата в Орландовци. Това е НАЙ-МАЛОУМНИЯ СВЕТОФАР В СОФИЯ. Сега ме мързи да обяснявам действието му, защото се надявам да разберете какво имам в предвид. П.С. Винаги минавам на червено там, в знак на протест с/у мършите които решиха да сменят режима на светофара.
                    Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Re: За ужасния контрол на движението в София или за липсата

miro2177 написа:
                      такава исторяи вероятно всеки може да разкаже, даже по няколко, но днеска просто ми кипна и реших да споделя. ситуацията е на кръстовището на тодор александров и опълченска. аз пътувам от люлин към центъра по т.александров и задръстването на тоя светофар започна още от константин величков (километър по-надолу) !!!! викам аиде сигурно има нещо катастрофа за това така. да ама не - светофара за нас от мойта посока пуска 18 сек. зелено и 64 !!!! червено. в същото време за тези по опълченска е много по дълъг, а следващото кръстовище за тях е на 100 метра. в резултат се получва яката колона по опълченска която запушва и кръстовището и съответно НЯМА МИНАВАНЕ. и така 30 мин., като пусне зелено за 18 сек. кръстовището е запушено. светофара на мола, на опълченаска следващия не е синхронизиран с предния на т.александров и става приказка. просто ми идваше да сляза и да заритам мантинелата като минах на следващото кръстовище две куки седят и си лафят с един в ауди а8. скочих на клаксона и им посочих назад да се усетят, но после си викам кво им пука вече сигурно са с по 50 лв. напред, боли ги ф.ра! няма такава трагедия. ако сложат един да седи и да вдига палката (както се е случвало веднъж да високосна) проблем няма да има, а тва става въпрос за 10:30, не ми се мисли какво е било в 8 !!!!!!!!!!
                      Абе наистина е ужасно, същото е на кръстовищата на Бул. Левски и Оборище, Евлоги Георгиев и Гурко, на Орлов мост и т.н. - навлизат в кръстовищата когато много добре знаят, че ще си останат там и задръстват всичко. Случвало ми се е аз да стоя и да не навлизам, а отзад някакви хомосексуалисти ми свирят И при това положение няма значение светофара за колко време пуска - никой никъде не ходи.
                      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Working...
                      X