Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За ужасния контрол на движението в София или за липсата му

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За ужасния контрол на движението в София или за липсата му

такава исторяи вероятно всеки може да разкаже, даже по няколко, но днеска просто ми кипна и реших да споделя. ситуацията е на кръстовището на тодор александров и опълченска. аз пътувам от люлин към центъра по т.александров и задръстването на тоя светофар започна още от константин величков (километър по-надолу) !!!! викам аиде сигурно има нещо катастрофа за това така. да ама не - светофара за нас от мойта посока пуска 18 сек. зелено и 64 !!!! червено. в същото време за тези по опълченска е много по дълъг, а следващото кръстовище за тях е на 100 метра. в резултат се получва яката колона по опълченска която запушва и кръстовището и съответно НЯМА МИНАВАНЕ. и така 30 мин., като пусне зелено за 18 сек. кръстовището е запушено. светофара на мола, на опълченаска следващия не е синхронизиран с предния на т.александров и става приказка. просто ми идваше да сляза и да заритам мантинелата като минах на следващото кръстовище две куки седят и си лафят с един в ауди а8. скочих на клаксона и им посочих назад да се усетят, но после си викам кво им пука вече сигурно са с по 50 лв. напред, боли ги ф.ра! няма такава трагедия. ако сложат един да седи и да вдига палката (както се е случвало веднъж да високосна) проблем няма да има, а тва става въпрос за 10:30, не ми се мисли какво е било в 8 !!!!!!!!!!
    Brava 103HP
    ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

днес всички светофари от Люлин към центъра и обратно не са в час
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

така е по много кръстовища. чудя се дали ако ги снимам и пускам жалби че седят и си бъркат по дупките на тротоара, а в кръстовището навлизат всички и накрая никой не минава? ще има ли ефект според вас?
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ако всеки прочете закона от обща култура и си остави селския манталитет някъде там,задръстванията няма да са такиваима една точка в която се споменава, да не се навлиза в кръстовище ако не си сигурен, че може да не се изнесеш или нещо такова беше, ама на село няма светофари, няма толко трафик и.т.н.

Коментар

Така ще е... докато тези, които се занимават с трафика на София се командват от един тип от татово време, така ще е! Не германски специалисти да дойдат... папата да се появи и да даде акъл, ще им влезне през едното и излезе през другото ухо. И в крайна сметка, кой има далавера от задръстванията? Нашите "приятели" собственици на бензиностанции. Направиха един пешеходен надлез на бул. Ал. Малинов и, какво от това? Кога ще направят още 3-4 за да премахнат другите светофари на пешеходните пътеки?
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

светофара на бул. Сливница и на бул Панчо Владигеров всяка вечер след 23 ч. спира да работи а там кръстовището е доста голямо, колите се движат доста бързо и доста хора заминаха в парка с хисчетата по-нагоре По това време светофара пред хипермаркетите хит и практикер си работи, а те са затворили отдавна ( черното кръгче) и ако минеш на червено, 50 метра след това, може да имаш неверояния шанс да ти напишат акт, защото нарушаваш правилника за движение по пътищата (заленото кръгче) Писах писмо до столична община (3 пъти) http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp "В срок от един работен ден ще получите по избрания от Вас начин (телефон, мейл) номера на постъпване на своя документ в нашето деловодство." все още чакам .... вече 3 седмици
            Прикачени файлове

Коментар

Re: За ужасния контрол на движението в София или за липсата

miro2177 написа:
              такава исторяи вероятно вс може да разкаже, даже по няколко, но днеска просто ми кипна и реших да споделя. ситуацията е на кръстовището на тодор александров и опълченска. аз пътувам от люлин към центъра по т.александров и задръстването на тоя светофар започна още от константин величков (километър по надолу) !!!! викам аиде сигурно има нещо катастрофа за това така. да ама не - светофара за нас от мойта посока пуска 18сек зелено и 64 !!!! червено. в същото време за тези по опълченска е мн по дълъг а следващото кръстовище за тях е на 100метра. в резултат се получва яката колона по опълченска която запушва и кръстовището и съответно НЯМА МИНАВАНЕ. и така 30мин. като пусне зелено за 18сек кръстовището е запушено. ссветофара на мола, на опълченаска следващия не е синхронизиран с предния на т.александров и става приказка. просто ми идваше да сляза и да заритам мантинелата като минах на следващото кръстовище две куки седят и си лафят с един в ауди а8. скочих на клаксона и им посочих назад да се усетят, но после си викам кво им пука вече сигурно са с по 50лв напред, боли ги ф.ра! няма такава трагедия. ако сложат един да седи и да вдига палката (както се е случвало веднъж да високосна) проблем няма да има. а тва става въпрос за 10:30, не ми се мисли какво е било в 8 !!!!!!!!!!
              Аз мога да ти кажа. В 8 положението беше същото. Всеки ден минават по това време от там. Сутрин и вечер, за да мога и да ставам и да си лягам със помени за задръстването.Трафик е ясно, че има много. Въпросът е защо той не се регулира ръчно при положение, че по този начин се облекчава неимоверно много. И отговорът е ясен. Просто катаджиите, първо са много некадърни, второ не знаят как да се справят с такива ситуации понеже никой не ги е обучил за това и трето не са мотивирани, когато не става въпрос за рушвети. Само аз ли се дразня от това, че всички пътни полицаи са дебели тюлени, които или пушат цигари или говорят по мобилните си телефони? Дали е нормално това? Нито с вид респектират, нито с държание.
              Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

Re: За ужасния контрол на движението в София или за липсата

3p написа:
                Аз мога да ти кажа. В 8 положението беше същото. Всеки ден минават по това време от там. Сутрин и вечер, за да мога и да ставам и да си лягам със помени за задръстването.Трафик е ясно, че има много. Въпросът е защо той не се регулира ръчно при положение, че по този начин се облекчава неимоверно много. И отговорът е ясен. Просто катаджиите, първо са много некадърни, второ не знаят как да се справят с такива ситуации понеже никой не ги е обучил за това и трето не са мотивирани, когато не става въпрос за рушвети. Само аз ли се дразня от това, че всички пътни полицаи са дебели тюлени, които или пушат цигари или говорят по мобилните си телефони? Дали е нормално това? Нито с вид респектират, нито с държание.
                Аз също минавам вс ден по този маршрут и има 2-3 места кадето ако има регулировчик дори и в пиков час нещата ще са супер. колега, със сигурност си забелязал, както каза и Sev че светофарите са ги разконцентровали. случвало ми се е от Била до Булбанк да ме хваща 1 светофар при нормален трафик, а сега при пак нормален ме хващат 4-5. няма абсолютно никакъв смисъл нещо хубаво да го разваляме незнам кога си минавал за последно по сливница, там няма и грам ’’зелена вълна’’ единия св. те пуска следващия те хваща задължително. абсурд!и посл да спомена, пролетта нз кога точно беше имаше някакво посещение на батковци от чужбина в софия явно и бяха сряли вс светофари и имаше регулировчици. през центъра, около 5-6 светофара ги минах за минута-две, даже нямах време да се съблека в колата, което обикновенно правя на първия светофар който ме спира. е защо да не е така по принцип а не ицзидентно и дали токава няма да сме изнервени два пъти по малко?! май да
                Brava 103HP
                ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Миналата година си мислех, че сме стигнали до най-натовареният трафик. Да ама не! Тази година осъзнавам, че сме два пъти по-зле, а за следващата направо не искам и да мисля. Все се говори за мерки, облекчаващи трафика и.т.н. Всяка изминала година все повече хора взимат книжки, купуват коли, а инфраструктурата си е същата. Броят на пътните полицаи е същият, ако не и по-малък. Лошото е, че климатичните условия шест месеца не са благоприятни както в Испания, ако беше така, всеки да е яхнал мотопеда и на нямаме толкова големи проблеми със задръстванията.
                  Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...

Коментар

В Букурещ проблема е решен много просто. На натоварените кръстовища има 2-3 ченгета с палки, които подпомагат светофарите. Т.е. светофарите не са спрени и ченгетата да казват кой кога да минава, а си работят и полицаите само следят бързо да се изнасят колите и да не навлизат в кръстовището разни дето е ясно че няма да могат да се изнесат. Резултатът е натоварено - но не и запушено движение.

Коментар

Rigel написа:
                      светофара на бул. Сливница и на бул Панчо Владигеров всяка вечер след 23ч спира да работи а там кръстовището е доста голямо, колите се движат доста бързо и доста хора заминаха в парка с хисчетата по-нагоре По това време светофара пред хипермаркетите хит и практикер си работи, а те са затворили отдавна ( черното кръгче) и ако минеш на червено, 50 метра след това, може да имаш неверояния шанс да ти напишат акт, защото нарушаваш правилника за движение по пътищата (заленото кръгче) Писах писмо до столична община (3 пъти) http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp "В срок от един работен ден ще получите по избрания от Вас начин (телефон, мейл) номера на постъпване на своя документ в нашето деловодство." все още чакам .... вече 3 седмици
                      преди подобен проблем имаше и на прага .На кръстовището със Славейков светофара към 11 спира,а следващият който е на едно 3-пътно кръстовище почти без трафик беше денонощен!!!.В интерес на истината трябва да кажа че в най-големите задръствания на семинарията имаше катаджия който отклоняваше дяснозавиващите посока химическия факултет по линията на трамвая и облекчаваше до извесатна степен трафика.

Коментар

Проблемът е ,че никой не предлага решение( хората по света събират комисии, и търсят варианти за 10 год. напред- нашите спят) Решението според мен е детелини навсякъде и никакви светофари.
                        "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

Градът такъв какъвто го виждаме не е бил предвиден просто за толкова много коли.Никой не е подозирал преди 20 години,че ще има автомобили за всички.и хоп идват промените и вече има употребявани возила и с годините толкова се натрупаха че няма накъде,пък да не говорим че за този период бяхме в незавидно финансово положение и не се направи почти нищо за инфраструктурата.Тя съществуващата е в окаяно състояние,пък да не говорим за нова.Детелините са хубава работа,ама не са приложими навсякъде.Къде по Борис примерно ще направиш детелини?А това си е важна артерия.Нито на кръстовището с житница,нито при пирогов има място за такива.Могат примерно пасарелки да сложат и да махнат пешеходните светофари,като в Младост.

Коментар

SHB написа:
                            Градът такъв какъвто го виждаме не е бил предвиден просто за толкова много коли.Никой не е подозирал преди 20 години,че ще има автомобили за всички.и хоп идват промените и вече има употребявани возила и с годините толкова се натрупаха че няма накъде,пък да не говорим че за този период бяхме в незавидно финансово положение и не се направи почти нищо за инфраструктурата.Тя съществуващата е в окаяно състояние,пък да не говорим за нова.Детелините са хубава работа,ама не са приложими навсякъде.Къде по Борис примерно ще направиш детелини?А това си е важна артерия.Нито на кръстовището с житница,нито при пирогов има място за такива.Могат примерно пасарелки да сложат и да махнат пешеходните светофари,като в Младост.
                            глупости, в букурещ плана за улиците е правен преди 50 год/не само там/ тези неща се мислят, премислят, предвиждат. как може някъде да са се сетили, а пък не можем да предвидим. айде де. а сега какво се прави, при положение, че официално има някаква статистика, че през не знам си коя година в бъдещето 80% от населението по света ще бъде в столиците- ами нищо не се прави, както не се е правило и преди 20 години и затова сега сме така тук
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

К’во му е на движението, уа!? Ееегаси му и хората... Много си е арно даже! Къв кеф е да съм в задръстване пред френската...лллелееййй

Коментар

Working...
                              X