Здравейте фиатажии.Интересувам се, има ли някой от вас завършил Сиско академията.На мен ми предлагат в моя университет за по 150 лв. на семестър.Интересувам се това добра цена ли е и колко семестъра е цялото обучение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Cisco академия
Collapse
X
-
Въпрос за Cisco академия
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Ами тя цената май не е променяна от няколко години.Виж в ТУ Варна как са:http://ciscoacademy.tu-varna.acad.bg/F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
-
там някъде е цената, може и повече. според мен за ццна няма смисъл, толкова начални и основни неща мисля е безсмислено да си губиш времето да ги учиш там. по-лесно и удобно е да си ги прочетеш сам, да ги упражниш и като имаш база да идеш и продължиш. 4 семестъра са и ако почнеш отначало ще слушаш кой е измислил интернет, кога, какви протоколи се позвали ама как вече не се ползватLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:там някъде е цената, може и повече. според мен за ццна няма смисъл, толкова начални и основни неща мисля е безсмислено да си губиш времето да ги учиш там. по-лесно и удобно е да си ги прочетеш сам, да ги упражниш и като имаш база да идеш и продължиш. 4 семестъра са и ако почнеш отначало ще слушаш кой е измислил интернет, кога, какви протоколи се позвали ама как вече не се ползватFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
pakumba написа:там някъде е цената, може и повече. според мен за ццна няма смисъл, толкова начални и основни неща мисля е безсмислено да си губиш времето да ги учиш там. по-лесно и удобно е да си ги прочетеш сам, да ги упражниш и като имаш база да идеш и продължиш. 4 семестъра са и ако почнеш отначало ще слушаш кой е измислил интернет, кога, какви протоколи се позвали ама как вече не се ползват
Коментар
-
аз последно бях на курс миналата година около май месец, не помня коя версия беше. както казахте семестрите са 4 фиксарано/бяха/. аз май платих 180 на сем. тогава. след всеки семестър получаваш сертификат, с който нищо не можеш да направиш, защото си на много ниско ниво. след 4-те семестъра отиваш ако искаш на сертфикационен изпит в сиско центъра, не в академията, като там имаш само 1 комп и те гледат на камери да не вадиш пишови можеш да си го платиш целия /ако не се лъжа беше към 200-250 $/ или ако вземеш един ваучер екзам по време на 2 или 4 семестър/и двете са възможни/ плащаш половината от доларите/. е, с този сертификат по може да направиш нещо, но общо взето не е особенно ценен. ЦЦНП е друга бира и се цени. но там нещата са сериозни. значи в 1 семестър ни говориха простотии за интернет, някакви общи неща, като във всеки модул едни и същи неща, най-важното беше кримпването на кабелите, всеки може да си направи сметката какво се учи. може д абъркам, но мисля за ип стана дума сефте във 2 семестър. това мисля беше основното в този семестър, да се научиш да смяташ ип-тата. в 3 пуснахме за първи път рутерите и след средата вече почнахме сами да пускаме мрежи помежду си. към края му можеш да пуснеш и настройш нещо си. аз честно казано не научих много, не толкова заради курса, колкото заради себе си- много тежко идва през седмицата да нямаш време да си купиш едни бонбони и събота и неделя по половин ден да си там. аз нямах никакви познания по мрежи преди курса, сега без да съм се мъчил особенно имам някаква супер бегла идея и на базата на това казвам, че много по-лесно ще ти бъде да си ги прочетеш сам тези неща и да можеш да пропуснеш поне 1 и 2 семестър. така си 300 кинта напред. купи си един рутер с тях, а ако не има симулатори. много по-бързо ще стигнеш ниво отколкото с курс, без д адаваш кинти и без да губиш времето си там. ако аз бях сега в това положение така бих направил, а всеки сам си решава вече. моя съвет е- почети основните неща, по 2 часа на ден за 2 седмици си на ниво готов за 3 семестър.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
За съжаление аз не съм карал курса и това което писах е по спомен от това което съм чул и чел за него, така че не казвам че е 100% вярно, но съм чел от книги за този курс и там пишеше нещо такова за което споменах по-горе. Той е на степени и всяка е с по-големи познания и права валидни за извършване на определена дейност.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
ОК.Като степени могат да се приемат различните нива, в смисъл CCNA, CCNP, CCIE. Ако ходите на курс, първите две са по четири семестъра. Това са курсовете свързани с мрежи. Отделно CISCO имат курсове за сигурност, общо IT и т.н. Иначе всеки може да отиде директно на изпит, без да е ходил на курса.
Коментар
-
Цената е нормална на повечето места за ученици/студенти вариара между 150-180 лв., иначе е от 250-300лв. Аз съм 3-ти семестър CCNA в НБУ и според мен си заслужава, въпреки че 80% от нещата ги знам, винаги има какво да научиш. Първия семестър е леко дебилен, но натам ако не си се занимавал никога преди с това е добре да ходиш, да се запознаеш с основните неща, да пипнеш машинките, а не само с емулатори. След това тъй като за мен CCNA е крайно не достатъчен може да продължиш в някоя академия CCNP или да се готвиш сам, както аз ще направя Айде успех и някой ден да се похвалиш, че си CCIE :D
Коментар
-
Двама приятели учат в търновския "клон" . На единия му писна и се отказа . Нищо не ги учат там , дори да попиташ за нещо и ти се репчат и викат "пише го еди в коя си книга , търси и го прочети " Инъче сертификата си е голямо предимство , но не разчитай да те научат нещо . В София може да е по-различно , но тук е така !Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
vsd написа:infineon, 150лв. е евтино за курс. Питай как се провежда курса обаче. В София са малко академиите, където нещата са наистина сериозни. Повечето хора правят академия, но нямат пари за оборудването и ползват зали на други академии под наем. В крайна сметка цял семестър си говорите теории, и накрая за 5 часа отивате да си направите упражненията и разбира се не стига време за нищо. CISCO имат списък от оборудване, което трябва да имат академиите за различните курсове. Стопанска камара отговарят на изискванията и за CCNP, респективно CCNA, и за курсовете за сигурност. Друга академия със сериозно оборудване, е тази на софийския университет. Точно тук идва разликата между курс за 150 и курс за 300 лв.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:vsd написа:infineon, 150лв. е евтино за курс. Питай как се провежда курса обаче. В София са малко академиите, където нещата са наистина сериозни. Повечето хора правят академия, но нямат пари за оборудването и ползват зали на други академии под наем. В крайна сметка цял семестър си говорите теории, и накрая за 5 часа отивате да си направите упражненията и разбира се не стига време за нищо. CISCO имат списък от оборудване, което трябва да имат академиите за различните курсове. Стопанска камара отговарят на изискванията и за CCNP, респективно CCNA, и за курсовете за сигурност. Друга академия със сериозно оборудване, е тази на софийския университет. Точно тук идва разликата между курс за 150 и курс за 300 лв.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар