Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Cisco академия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за Cisco академия

Здравейте фиатажии.Интересувам се, има ли някой от вас завършил Сиско академията.На мен ми предлагат в моя университет за по 150 лв. на семестър.Интересувам се това добра цена ли е и колко семестъра е цялото обучение.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Ами тя цената май не е променяна от няколко години.Виж в ТУ Варна как са:http://ciscoacademy.tu-varna.acad.bg/
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

180 беше по мое време в НБУ.Ценат ае добра, и доста неща ще научиш
      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

там някъде е цената, може и повече. според мен за ццна няма смисъл, толкова начални и основни неща мисля е безсмислено да си губиш времето да ги учиш там. по-лесно и удобно е да си ги прочетеш сам, да ги упражниш и като имаш база да идеш и продължиш. 4 семестъра са и ако почнеш отначало ще слушаш кой е измислил интернет, кога, какви протоколи се позвали ама как вече не се ползват
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

На запад същите курсове ги таксуват по 1800-2000 уйро.
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

pakumba написа:
            там някъде е цената, може и повече. според мен за ццна няма смисъл, толкова начални и основни неща мисля е безсмислено да си губиш времето да ги учиш там. по-лесно и удобно е да си ги прочетеш сам, да ги упражниш и като имаш база да идеш и продължиш. 4 семестъра са и ако почнеш отначало ще слушаш кой е измислил интернет, кога, какви протоколи се позвали ама как вече не се ползват
            Да ама сертификата който ти издават важи везде както казват руснаците, така че не си на загуба а напротив, цената е добра и тук в ТУ е същата, колкото до семестрите зависи до какво ниво искаш да стигнеш това ти определя и броя им. За всяко ниво се издава сертификат с определена валидност, като последната е преподавател в целия свят.
            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

pakumba написа:
              pakumba, изобщо не съм съгласен с теб ccna, има смисъл. Много зависи какви са ти знанията в момента, но ти давам 100% гаранция че не знаеш всичко което се учи там. Това какви протоколи са се ползвали ама вече не се ползват, в много голяма степен го махнаха от новата версия, демек 4.0. Материала е направен така, че дори и да знаеш доста, пак имаш какво да научиш и ти дава обща картина, а не само отделни знания.NikMar, това за броя на семестрите не го разбрах. CCNA е 4 семестъра. CCNP също. За всеки завършен семестър се дава сертификат, че сте минали курса. Този сертификат не ви носи нищо, освен гаранцията че сте били на курс. Изпита за CCNA сертификат (който е валиден в целия свят), няма нищо общо със курса. Може да ходите на изпит без да сте ходили на курс. За CCNP, се ходи на изпит за всеки семестър, докато при CCNA изпита е един. Сертификата важи 3 години (това не го помня със сигурност), след което трябва да се опресни. Това важи за да имате сертификати, а не дали ще ставате инструктори и т.н.infineon, 150лв. е евтино за курс. Питай как се провежда курса обаче. В София са малко академиите, където нещата са наистина сериозни. Повечето хора правят академия, но нямат пари за оборудването и ползват зали на други академии под наем. В крайна сметка цял семестър си говорите теории, и накрая за 5 часа отивате да си направите упражненията и разбира се не стига време за нищо. CISCO имат списък от оборудване, което трябва да имат академиите за различните курсове. Стопанска камара отговарят на изискванията и за CCNP, респективно CCNA, и за курсовете за сигурност. Друга академия със сериозно оборудване, е тази на софийския университет. Точно тук идва разликата между курс за 150 и курс за 300 лв.
              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

аз последно бях на курс миналата година около май месец, не помня коя версия беше. както казахте семестрите са 4 фиксарано/бяха/. аз май платих 180 на сем. тогава. след всеки семестър получаваш сертификат, с който нищо не можеш да направиш, защото си на много ниско ниво. след 4-те семестъра отиваш ако искаш на сертфикационен изпит в сиско центъра, не в академията, като там имаш само 1 комп и те гледат на камери да не вадиш пишови можеш да си го платиш целия /ако не се лъжа беше към 200-250 $/ или ако вземеш един ваучер екзам по време на 2 или 4 семестър/и двете са възможни/ плащаш половината от доларите/. е, с този сертификат по може да направиш нещо, но общо взето не е особенно ценен. ЦЦНП е друга бира и се цени. но там нещата са сериозни. значи в 1 семестър ни говориха простотии за интернет, някакви общи неща, като във всеки модул едни и същи неща, най-важното беше кримпването на кабелите, всеки може да си направи сметката какво се учи. може д абъркам, но мисля за ип стана дума сефте във 2 семестър. това мисля беше основното в този семестър, да се научиш да смяташ ип-тата. в 3 пуснахме за първи път рутерите и след средата вече почнахме сами да пускаме мрежи помежду си. към края му можеш да пуснеш и настройш нещо си. аз честно казано не научих много, не толкова заради курса, колкото заради себе си- много тежко идва през седмицата да нямаш време да си купиш едни бонбони и събота и неделя по половин ден да си там. аз нямах никакви познания по мрежи преди курса, сега без да съм се мъчил особенно имам някаква супер бегла идея и на базата на това казвам, че много по-лесно ще ти бъде да си ги прочетеш сам тези неща и да можеш да пропуснеш поне 1 и 2 семестър. така си 300 кинта напред. купи си един рутер с тях, а ако не има симулатори. много по-бързо ще стигнеш ниво отколкото с курс, без д адаваш кинти и без да губиш времето си там. ако аз бях сега в това положение така бих направил, а всеки сам си решава вече. моя съвет е- почети основните неща, по 2 часа на ден за 2 седмици си на ниво готов за 3 семестър.
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

За съжаление аз не съм карал курса и това което писах е по спомен от това което съм чул и чел за него, така че не казвам че е 100% вярно, но съм чел от книги за този курс и там пишеше нещо такова за което споменах по-горе. Той е на степени и всяка е с по-големи познания и права валидни за извършване на определена дейност.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

ОК.Като степени могат да се приемат различните нива, в смисъл CCNA, CCNP, CCIE. Ако ходите на курс, първите две са по четири семестъра. Това са курсовете свързани с мрежи. Отделно CISCO имат курсове за сигурност, общо IT и т.н. Иначе всеки може да отиде директно на изпит, без да е ходил на курса.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Цената е нормална на повечето места за ученици/студенти вариара между 150-180 лв., иначе е от 250-300лв. Аз съм 3-ти семестър CCNA в НБУ и според мен си заслужава, въпреки че 80% от нещата ги знам, винаги има какво да научиш. Първия семестър е леко дебилен, но натам ако не си се занимавал никога преди с това е добре да ходиш, да се запознаеш с основните неща, да пипнеш машинките, а не само с емулатори. След това тъй като за мен CCNA е крайно не достатъчен може да продължиш в някоя академия CCNP или да се готвиш сам, както аз ще направя Айде успех и някой ден да се похвалиш, че си CCIE :D
                      ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                      Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
                      Jet Black E46 M3

Коментар

Двама приятели учат в търновския "клон" . На единия му писна и се отказа . Нищо не ги учат там , дори да попиташ за нещо и ти се репчат и викат "пише го еди в коя си книга , търси и го прочети " Инъче сертификата си е голямо предимство , но не разчитай да те научат нещо . В София може да е по-различно , но тук е така !
                        Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

vsd написа:
                          infineon, 150лв. е евтино за курс. Питай как се провежда курса обаче. В София са малко академиите, където нещата са наистина сериозни. Повечето хора правят академия, но нямат пари за оборудването и ползват зали на други академии под наем. В крайна сметка цял семестър си говорите теории, и накрая за 5 часа отивате да си направите упражненията и разбира се не стига време за нищо. CISCO имат списък от оборудване, което трябва да имат академиите за различните курсове. Стопанска камара отговарят на изискванията и за CCNP, респективно CCNA, и за курсовете за сигурност. Друга академия със сериозно оборудване, е тази на софийския университет. Точно тук идва разликата между курс за 150 и курс за 300 лв.
                          Курса ще го води доцента който ми преподава по кабелна и оптична техника.Проблема май е оборудването което не беше повече отколкото при интернет провайдера в който работех- 1 рак с два Сиско рутера и 3 комутатора и сума ти панели и пачове.С две думи знам почти абсолютно всичко което ще ни предават първото ниво, ИП адреси и мрежи също мога да смятам.Сигурни ли сте че има опция да отида директно на изпит за CCNA без да съм ходил на курсовете??Даже в крайна сметка никой не ми го иска това обучение сега ама доцента разправя че евентуално можело да ни освобождава от неговите часове ако се запишем в академията.Николко приятели от мойта група се записаха ама те си нямат и понятие, май няма смисъл да давам пари и да си губя времето за нещо което съм го работил даже и ми се стува че някой неща ги знам по добре и от доцента даже
                          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                          FIAT БРАВО 1.2 16v
                          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                            vsd написа:
                            infineon, 150лв. е евтино за курс. Питай как се провежда курса обаче. В София са малко академиите, където нещата са наистина сериозни. Повечето хора правят академия, но нямат пари за оборудването и ползват зали на други академии под наем. В крайна сметка цял семестър си говорите теории, и накрая за 5 часа отивате да си направите упражненията и разбира се не стига време за нищо. CISCO имат списък от оборудване, което трябва да имат академиите за различните курсове. Стопанска камара отговарят на изискванията и за CCNP, респективно CCNA, и за курсовете за сигурност. Друга академия със сериозно оборудване, е тази на софийския университет. Точно тук идва разликата между курс за 150 и курс за 300 лв.
                            Курса ще го води доцента който ми преподава по кабелна и оптична техника.Проблема май е оборудването което не беше повече отколкото при интернет провайдера в който работех- 1 рак с два Сиско рутера и 3 комутатора и сума ти панели и пачове.С две думи знам почти абсолютно всичко което ще ни предават първото ниво, ИП адреси и мрежи също мога да смятам.Сигурни ли сте че има опция да отида директно на изпит за CCNA без да съм ходил на курсовете??Даже в крайна сметка никой не ми го иска това обучение сега ама доцента разправя че евентуално можело да ни освобождава от неговите часове ако се запишем в академията.Николко приятели от мойта група се записаха ама те си нямат и понятие, май няма смисъл да давам пари и да си губя времето за нещо което съм го работил даже и ми се стува че някой неща ги знам по добре и от доцента даже
                            определено на 1 и 2 ниво нямаш работа там. не казвам и 3-то, щото не ти знам познанията
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                            X