Значи имам ключ и вече прекаран кабел на който имаше едно осв. тяло. Та въпросът ми е как да вържа още 2 тела т.е. да станат 3 тела от един ключ? Ако може и схемичка нещо. Мерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питанка към електричарите на форума, една схема
Collapse
X
-
Зависи от типа на инсталацията. При всички случаи става по схемата показана от колега, но не е задължително другите две тела да ги изкарваш от връзката на първото. Ако някъде наблизо има кутия и от там минава жицата от ключа, може още от там да ги вържеш. За съжаление обаче в по-старите сгради няма такъв вариант, т.е. теглиш две жици от единственото тяло.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
значи може да се вържи последователно и успоредно както е показал "торнадо" .за предпочитане е схемата на "торнадо" която е успоредно защото ако изгори която и да е крушка другите ще светят а ако е последователно ако изгори една и останалите няма да светят защото се прекъсва веригатаuno-1.5i понто 1.2i
Коментар
-
chapat написа:значи може да се вържи последователно и успоредно както е показал "торнадо" .за предпочитане е схемата на "торнадо" която е успоредно защото ако изгори която и да е крушка другите ще светят а ако е последователно ако изгори една и останалите няма да светят защото се прекъсва веригатаAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Точно! Някой даже може да пробва да свърже последователно една лампа на 220в и една на 12в примерно и да види какво ще стане :P Последователно ги вързват по асансьорите, че да не им се налага да ги сменят често, ама за сметка на това едвам мъждукат.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
bubachko
Добре де, защо всички досега си говорите за волтажите, а никой не спомена съпротивлението, което пада при успоредно свързване... и ако навържеш повече от колкото трябва успоредно в един момент правиш "KABOOM"на бушона... Мен ако питаш, и двата варианта са възможни, но трябва преди това да си направиш сметка кой ще пасне по-добре на конкретната ситуация, ем да свети като хората, ем да не гръмнеш някоя инсталация независимо дали в къщи или на колата (май не спомена конкретно за какво ти е това.
Коментар
-
bubachko написа:Добре де, защо всички досега си говорите за волтажите, а никой не спомена съпротивлението, което пада при успоредно свързване... и ако навържеш повече от колкото трябва успоредно в един момент правиш "KABOOM"на бушона... Мен ако питаш, и двата варианта са възможни, но трябва преди това да си направиш сметка кой ще пасне по-добре на конкретната ситуация, ем да свети като хората, ем да не гръмнеш някоя инсталация независимо дали в къщи или на колата (май не спомена конкретно за какво ти е това.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
С това трябваше да започнеш.Ако ги вържеш последователно,трябва да сложиш стартери с по-малка мощност 20 вата,защото иначе няма да запалят.И както каза колега ,ако едната изгори,всички спират да светят.Гаражно осветление, 2 тела с по 3 луминисцентни пуриCOUPE 1.8 16V
Volvo XC90 T6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар