Знам, че въпроса изглежда малоумно глупав, но на мен направо ми отрови живота и нервичките от вчерра, баси упоритото изчадие...Та конкретното приключение е следното: Оня ден си инсталирах пак Виста-та. При инсталацията обаче, незнам защо като активен диск се е записал не C:, a D:. При което съответно там си е загнездил сичките системни работи, които са му нужни за да бутне. При откриване на тази грешка си оправих бозите, преинсталирах всичко и затрих всичко, което е било системно и е останало на D:. Освен една папка Boot, която не ми дава по никакъв начин да затъркам. Казва ми, че нямам права (не че се използва някъде, а аз съм с Администратор логнат
) и не дава... И се почна с пробите: зареждане от различни системни ЦД-та, лайв системи и проби за триене - греда. Направих юзър TrustedInstaller (това е притежателя на папката) - и на него не даде. Шернах цялото D: с фул права за всеки и се пробвах да го маунтна на БСД-то и от там да трия/сменям притежателя като съм руут (вече изпитана тактика) - даже не се маунтна! Не дава никакви грешки, а маунтпоинта е празен! А в същото време имам 5 други папки, които са си монтирани успешно... И така... Просто бяс ме хваща като я видя тази папка
Има ли някакво софтче, на което да не му дреме кои е притежател, кои какви права има и какво ли още не и да трие наред каквото му кажеш...

Коментар