Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Харесах си Брава ... имам още 1 въпросче ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Харесах си Брава ... имам още 1 въпросче ...

Машината е без номера (нов внос).Интересува ме как се процедира в този случай.Трябва да платя гражданска отоговорност и да ида до кат за временни номера.Обаче до най-близкия КАТ са 15км, а не ми се рискува да я карам без номера.Не може ли да отида само с документите на колата и така да ми издадат номера (временни) ?Еко таксата, когато вземам временните номера(в най-близкия КАТ) или при регистрацията в СТЗ ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Така .. Правиш гражданска без да вписват номер на колата за да можеш после да си я ползваш и с постоянните номера, след това отиваш с гражданската и документите в най близкия кат за временни номера. Възможно е да ти поискат и превод на документите и договор за покупка.Еко таксата се плаща при постоянната регистрация мисля и за твойта кола е 200 лв.Ако си близко до кат СТЗ си я закарай до там с камионче ще ти е с по малко разправии по временни номера.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Re: Харесах си Брава, въпросче отностно транспортирането и .

emzo написа:
      Машината е без номера (нов внос).Интересува ме как се процедира в този случай.Трябва да платя гражданска отоговорност и да ида до кат за временни номера.Обаче до най-близкия КАТ са 15км, а не ми се рискува да я карам без номера.Не може ли да отида само с документите на колата и така да ми издадат номера (временни) ?Еко таксата, когато вземам временните номера(в най-близкия КАТ) или при регистрацията в СТЗ ?
      аа 15км... аз моята я закарах на 50км без номера ти за 15 се притесняваш...една позната си транспортира колата в камион покрит през почти цяла България...а относно временните номера бях чувал сякаш някакъв номер без да я караш да ти ги дадат...нещо караше се полицай при нея ли какво беше...може и да греша обаче...
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

infineon написа:
        Ако си близко до кат СТЗ си я закарай до там с камионче ще ти е с по малко разправии по временни номера.
        Така е, след ГО направо търси платформа за до КАТ и я регистрирай.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

kiselo написа:
          аа 15км... аз моята я закарах на 50км без номера ти за 15 се притесняваш...
          Не са те сгащили, още щеше да хълцаш. Глобата е около 300-500 лв, с отнемане на правоспособност за около 3-6 месеца мисля.

Коментар

Plastex написа:
            kiselo написа:
            аа 15км... аз моята я закарах на 50км без номера ти за 15 се притесняваш...
            Не са те сгащили, още щеше да хълцаш. Глобата е около 300-500 лв, с отнемане на правоспособност за около 3-6 месеца мисля.
            вероятно да...поне имам опит вече с големи глоби...още ми виси една от 550лв ама то от друго иначе какъв е проблема после като я закарах в Добрич беше 22ч някъде...на другия ден спокойно пак си я закарах в КАТ регистрирах си я и никой нищо не ме е питал...общо взето спестих едни 100-150лв...
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Горе долу ми стана ясно.Човека от автокъщата ще я закара до сервиз и ако там всичко е ОК и му я платя, после вече сам се оправям.Та конкретно питам, за временните номера от КАТ, мога ли да ги взема само с документите на колата без да я карам машинката в КАТ ?
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да без проблем
                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

С гражданска отговорност и документи и всичко друго което са ти дали от продавача отиваш в най-близкия кат (без кола естественно).временните номера бяха към 55 60 лв в началото на годината с всичките му плащания.Преди да идеш да се наредиш на опашката за номера си направи копие на всички документи който имаш, на гишето искат копия на някой долументи но не знам точно кои. Направи си ги някъде другаде че в КАТ искат по 20 40 ст на лист.И докато си с временните номера си остаявй колата на платени паркинзи - за всеки случай. С временни номера не може да си направиш каско до колкото знам.Ако я вземеш след огледа в сервиза внимавай каде ще я оставиш, ако няма да си я карат обратно в автокъщата - да не стои пред сервиза без номера дълго време.Ако е близо до местоживеенето ти направо с камионче или с временни номера от автокъщата в твоят КАТ - пестиш едно редене по опашките.При регистрацията на мойта кола се заяждаха за гумите - искаха да ги сменя и 4те за да ми регистрират колата. Имай го предвид.Аиде късмет с новата покупка.
                  Bravo JTD 105 '98

Коментар

А що не пробваш да навиеш продавачът да ти я закара до КАТ след сервиза и направо се редиш за номера. Бах мааму, предполагам ще наринеш 5-6 хиляди, ако купуваш такава кола като от подписа ти - все ще се съгласи да ти я докара на 15 км ако той има транспорт. Да не говорим, че те са честни мошеници - слагат някви номера и си карат на техен риск. Просто се уговори да му я платиш пред КАТ.Иначе останалото са ти го обяснили много добре колегите.
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Далечко ми е от СТЗ, затова ще настоявам да ме хвърли до КАТ и тогава ще се разплатим.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Далечко ми е от СТЗ, затова ще настоявам да ме хвърли до КАТ и тогава ще се разплатим.
                        На мен сами ми предложиха да ми я закарат, за тях е по-лесно да намерят платформа, а и сигурно имат. Така че, направо пред КАТ, и там всички документи и регистрация. А ако си много мераклия да я вземеш утре, караш я в платен паркинг, но после сам ще трябва да търсиш платформа.

Коментар

Вземаш един приятел с регистрирана кола, закача те с въже и се ’дърпате’ до КАТ. 2 коли съм регистрирал така.Естествено на теб двигателя ти работи и ти си караш с неговото темпо. Ако видите катаджии - гасиш и оставяш да те дърпа наистина.Някъде в закона бах видял че щом е на буксир от редовна кола - няма проблеми. И катаджии сме питали - казаха - ДА!А иначе без номера 2 пъти съм се прибирал с новозакупени коли от Пловдив До Хасково - приготвих си по 20 лв ако ме спрат и зад някой камион - полека полека до Хасково.Но между 6 и 8 вечерта като се сменят патрулните коли.Ако съм на тебе - отдавна да съм ги оцапкал тия 15км - пускам пилотна кола 2-3 км пред мене да ми сигнализира по тел ако има КАТ и айде...
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

10x za информацията.Забравих да проверя дали има ABS, машинката е с SX ниво на оборудване.По номера на рамата може ли ?ZFA18200005058792
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              10x za информацията.Забравих да проверя дали има ABS, машинката е с SX ниво на оборудване.По номера на рамата може ли ?ZFA18200005058792
                              Няма ABS,ел.огледала,айрбег.
                              Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Working...
                              X