Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ослепявам или...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ослепявам или...?

Снощи пътувах около 300 км. и всички ме изпреварваха все едно бях спрял, а си карах доволно със 90 - 100. Просто при по-висока скорост имаше опасност да излезна извън пътя, защото късите светят до едно определено разстояние напред. Имаше разни гоУфове, дето фаровете има светят колкото моите габарити, ама и те са се юрнали със 120 - 130...Като се прибрах (благополучно слава богу) започнах да си задавам въпроса, дали аз (зрението ми) нещо не съм в час, а преди по-малко от година ходих на преглед и всичко си ми беше наред.В мен ли е причината, или всички останали са потенциални убийци/самоубийци
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Не е в теб със сигурност.
    N.Y. State of Mind

Коментар

Много пъти в този форум съм казвал - не се сравнявайте с гоУфовете. Липсва ви специфичното им състояние на духа. А и гоУф винаги се кара колкото върви, независимо от условията!!! Да не говорим, че собствениците имат ястребов поглед и рефлекс на котка! Не знам, колега, въпрос на преценка е. Дали твоята е вярна - просто не знам. А и не знам как ти светят фаровете. Може пък просто така да се е случвало - все бързаци да са били наоколо? Аз също карам със 100-110 и не ме изпреварват чак толкова много коли - само обичайните юнаци :D
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

За 300 км. да съм изпреварил 4 - 5 коли и още толкова камиона...Фаровете ми са перфектни! Другата седмица (живот и здраве) ще слагам ксенон, че параноята ме подхвана Каквито и да са фаровете обаче, късите трябва да осветяват 50-тина метра напред, защото иначе заслепяват отсрещните. Със скорост над 100 км/ч тези 50 метра (и 60 да са) осветено поле са крайно недостатъчни за да се реагира адекватно, ако се случи нещо непредвидено.Вариантите са четири. Или всички, които ме изпревариха (а те не бяха малко както казах) познават много добре пътя, или фаровете им са настроени по-добре от моите (в което се съмнявам) или моето зрение не е наред, когато е тъмно, или всички масово карат крайно безотговорно...
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз съм с абслоютно същата дианоза нощем ... и стигнах до извода, че не зрението е зле, колкото всичко е резултат от обща умора, прекалено взиране в монитора на компа и някой странични фактори като безлунна нощ, нерегулирани фарове на насрещните, играта на има-няма маркировка по пътя, това дали бързаш или не... Особено последното адски си дава влияние - когат се юркаш на тъмно си по-напрегнат заради скороста а ако се смеша това напрежение и с горните изброени става интересно... Иначе денем, нощем в града или навън с една хубава луна - нямам никакви проблеми. За всеки случай обаче съм си намислил аз един профилактичен преглед при чичко офталмолог (май така се викаше на очния), никога не е излишно да се направи, просто ей така за лично спокойствие.

Коментар

Аз пробвах веднъж с едни жълти очила такива дето си сменят "лупите" действително ми помогнаха понеже бях мн изморен и като ги сложих нито насрещните ме заслепяваха нито ми се скапваха очите ама е някакси странно и нзм дали има странични ефекти иначе на неосветен път винаги има някой кавал дето или е на дълги или просто късите му викат "батман" ако почне да ми се доспива обаче си отварям прозореца, защото като ти стане топличко приятно и си труп
            Fiat punto 1,1
            Fiat bravo 1,6 16v
            Fiat bravo 2,0 20v
            Honda civic 1,5
            BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

След като са те изпреварили толкова мн коли, хвани си някоя за пилотна кола и карай по нея, така няма да ти се налага да се кьоравиш или пък да караш като мравка.
              Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

westdogg написа:
                След като са те изпреварили толкова мн коли, хвани си някоя за пилотна кола и карай по нея, така няма да ти се налага да се кьоравиш или пък да караш като мравка.
                Това не намалява шанса да изхвърчи от пътя
                Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...

Коментар

baracuda написа:
                  westdogg написа:
                  Това не намалява шанса да изхвърчи от пътя
                  е, ако този пред теб изхвърчи добре е да се спреш
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                  X