Пускам тази тема първо за да отклоня малко спам от темата за цената на петрола, и второ, най-вече защото мога да помогна със съвети за възможни достовчици и начини на организиране на една по-скромна партида от горива, които да купим на едро и да си ги разпределим по някакъв начин (докато са евтини). Тъй като подозирам, че това ще се окаже доста сложна за организиране задача поставям следните въпроси:1. Заради колко стотинки и умножени по какво количество ще има смисъл всеки от форума да се вдигне от своя край на България примерно до средата на България или близък до неговия край сборен пункт за да си получи евтиното гориво и да си оправдае пътя до там и клиента и доставчика?2. Кой има познат с цистерна или обект на който да се докара горивото за да се раздаде на желаещите като обиколи можеби из цялата страна в даден ден от месеца?3. Форума може ли да стане ЮФ представляващо и поръчващо от името на желаещите евтино гориво защото не знам дали вече е регистриран?4. На какви условия за плащане - от всеки - на място - при получаване или въобще на какъв принцип да се договаря с цистерната или обекта?5. Какви видове горива могат да се съхранят едновременно в камион с отделни клетки или отсеги на цистерната и какво предимство/недостатък има ако се ползва някъде обект ... той дали ще може да си оправи цялата гимнастика счетоводно ако горивото му мине през колонките?6. И тъй като въпросите стават твърде сложни последно - "Има ли смисъл да се занимаваме с това и да го прецизираме до ниво на редовна примерно ежемесечна или ежесезонна практика?"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали е оправдано и възможно да си поръчаме горива на едро?
Collapse
X
-
Ето няколко цитата, които подкрепят едно такова начинание:ogi28b написа:Сега гледах цените на лукойл, и се чудя - не можем ли да се съберем 50-100 човека, и да си купим 1 цистерна? Всеки като зареди по 50-60 литра в резервоара... За догодина като се организира италфест, може да се помисли, все пак става въпрос за няколкостотин коли на 1 място. И друго - не можем ли да си отворим бензиностанция, чиято печалба да е достатъчна колкото да си покрие разходите, без чиста печалба?Vladim написа:Цената пак падна... ogi28b хайде да купуваме цистерната! :Dogi28b написа:Записване за цистерна нафта: (търсим още 198 коли, които да си налеят по 50 литра. Може и в шишенца.)donnna написа:Lane Staley написа:Дискриминация!!!А ние с бензиновите двигатели? Не моге ли да я смесим 50/50 нафта/безоловен 95sugarboy написа:Пишете ме и мен в групата на Lane Staley за цистерната с биндзиня. Другата седмица тъкмо ще ми трябват 60-ина литра едно резервоарче.kiselo написа:колко пари искахте пишете ме и менеniko_ymn написа:Като нищо ще се включа и аз ако се намери цистерна, която да се навие да ни го разпределя някакси.
-
1. Цените в момента са толкова динамични, че ще е доста трудно да се оцели момента без да се "прецакаме" :D 2. Правилният въпрос е не "на каква цена" да бъде горивото, а "с каква разлика спрямо обчайните цени да е по-надолу" за да може да се оправдае отиването до някакъв сборен пункт. Това зависи единствено от местонахождението на сборния пункт спрямо местоживеенето на потребителя. Например, ако сборният пункт е в Търново (средата на България), а аз съм от София, за да отида до там и да се върна ще са ми необходими 23.85 литра нафта. Това е разход от 51.23 кинта. Значи, за да го оправдая, колко трябва да купя, за да съм на нула? Като се има предвид, че обикновено бензиностанциите печелят по около 15 ст. на литър, може да успеем да продаваме горивото с такава разлика. Това означава, че за да съм на нула, ще трябва да избия 51.23 - т.е. да купя 341.85 литра И понеже карам кола, а не цистерна, това едва ли е най-удачния вариант. Ами, не знам, колега, всичко зависи от това колко близко ще е този пункт от местоживеенето ни. Да не се окаже, че сме прекалено разпръснати Иначе, идеята е хубава.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Общо взето моето подхвърляне бе в кръга на шегата! Ако разбира се има начин да се оргазнизира някаква доставка от гориви, то ще има смисъл, ако всеки си купи по 200-300 и нагоре според мен. Останалото ще е занимавка за икономисване на няколко левчета... А пък 200-300л. не се носят лесно! Имам място с 5-6 варела, които мога да напълня, но това означава, че цистерната трябва да дойде на място...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Всъщност идеята е интересна, но безмислена. Лукойл публикуват редовно цените на горивата си. Текущата цена на дизела с всички акцизи и ддс е: 1 971.60лв/1000литра.Текущата цена на бензин А95 с всички акцизи и ддс е: 1825.20лв/1000литра.Тук: http://www.lukoil.bg/2_compl-rafin.htm можете да видите цените, а също и базите до които се транспортира горивото. Остава да си уточните с някой от търговците какви са общите условия и колко е най-малкото количество гориво, което може да се закупи (над 1000литра)...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
kiselo написа:niko_ymn написа:Списъка става:A95H/A98H:1. ogi28b 2. Vladim 3. Airfan4. sugarboy5. kiselo6. niko_ymn...EuroDiesel:1. Lane Staley...LPG:1. donna...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
абе нема значение, важно е да се сдобия с НЯКАКВО гориво, пък него после ще го продам, няма да си го слагам в резервоара, я. Има нещо друго - дали е оправдано - ами както и да го смяташ - като не плащаш за печалбата на бензиностанцията, и заредиш 50 литЪра, вече си напред със 7.50. Идеята ми не беше д се използва момента на евтино гориво, а в който и да е момент да го направим, като избегнем последните 15 стотинки в ценообразуването. Щото на 10 000 литра които струват 20 000 лева, се спестяват 1500 лева.
Коментар
-
ogi28b написа:абе нема значение, важно е да се сдобия с НЯКАКВО гориво, пък него после ще го продам, няма да си го слагам в резервоара, я. Има нещо друго - дали е оправдано - ами както и да го смяташ - като не плащаш за печалбата на бензиностанцията, и заредиш 50 литЪра, вече си напред със 7.50. Идеята ми не беше д се използва момента на евтино гориво, а в който и да е момент да го направим, като избегнем последните 15 стотинки в ценообразуването. Щото на 10 000 литра които струват 20 000 лева, се спестяват 1500 лева.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар