Над 5 ст/л. вече е твърде нереалистично и според мен, защото те трябва да ни го дават на загуба ако направят по-голяма отстъпка ... надценките по обектите не са кой знае какви ... акциза и ДДС-то отиват директно за дъжавата и за реализиране на приход на обекта реално остава много по-малка част от надценката ... тея които купуват на едро получават отстъпки според количества сигурно от порядък на 1 - 2 ст/л ... така, че само производителя може да си позволи да дава 5 ст на дребни клиенти за своя сметка когато реши да зарибява ... най-яко е да си държава от близкия изток да имаш разходи по добиването на барел равни на 17 долара, а да го търгуваш по 70-80 и нагоре ... Мистерията за мен си остава колко барела са необходими за да се рафинира един тон дизел или един тон бензин ... като ако не ме лъже паметта варелчето побира около 160 литра мазутче. Ако има тука някой химик спец по органичната химя може да ни светне от примерно сто барела суровина по колко продукт и от кои видове се извлича. А чисто хипотетично, аз ако сваря на казан ракията - не мога ли да си рафинирам биометанол или етанол или нещо, което да прилича на по горими свойства бензина?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали е оправдано и възможно да си поръчаме горива на едро?
Collapse
X
-
Ето примерен отговор на въпроса От какво се състои петролът?Gasoline (C5 to C10 molecules) 27% - БЕНЗИНKerosene (C11 to C13) 13%Diesel fuel (C14 to C1 12% - НАФТАHeavy gas oil (C19 to C25) 10%Lubricating oil (C26 to C40) 20%Residuum (> C40) 18%Total 100%Според това инфо - за един тон дизелово гориво са нужни около 8.(3)... тона суров петрол.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар