Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да му счупя ли прозореца, да не му ли счупя прозореца...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да му счупя ли прозореца, да не му ли счупя прозореца...

... да му счупя ли прозореца, да не му ли счупя прозореца...Ето това се питам от около 1 час насам относно колата, чиято аларме не спира да свири Писна ми вече. Тва не е град, тва е филхармония! През деня сулю и пулю свирят с клаксони за щяло и нещяло, вечер разни тъпи кошници, които човек не би си и помислил да погледне, пък камо ли да открадне, пищят по цяла нощ. Накрая наистина ше слезна долу да с един камък в стъклото поне да има за какво да пищи алармата.ААААААААААААААААААААААААААААААААА, и втора се включи

Fiat Bravo T-Jet 120

Бой неговата мама По-добре викаш КАТ и да издирват собственика и да му пишат актчето за нарушаване на обществения ред, това че има аларма на колата си не значи че трява да свири 24ч. онлайн.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
      Бой неговата мама По-добре викаш КАТ и да издирват собственика и да му пишат актчето за нарушаване на обществения ред, това че има аларма на колата си не значи че трява да свири 24ч. онлайн.
      Нищо не правят тяхната мама... Идват, оглеждат и си заминават, а колата остава да си писка. На 2 пъти пред оградата ми в Сф (фактически на 5-6 метра от прозореца) спирт едни малоумници, на които алармите им пищят та знае ли се. Онези незнам де спят, че не я чува, а тя пищи по цяла нощ... КАТ идват, от районното идват... Когато се обадиш да ги питаш какво става, казват че са разбрали кой е собственика и работели по въпроса. Ка то ги питах, къде са паяците когато потрябват - нощем било, нямало кой... и ищо не направят. Затова аз намерих по добър вариант: Пърия път - спадане на 4-те гуми, прибрах му чревцата, деминтирах му тасовете и ги подредих върху капака внимателно... какво е станало след това незнам, когато излизах за работа още си пищеше, а вечерта го нямаше. Втория път беше по-кратко, само няколко часа. Тогава братото го е издебнал и го питал какво е това безобразие, а оня нахал - "Ми техника е, поврежда се, ко ми зяеш толкова!" . При което братото скочил до гаража, докопал един огромен чук и му казал, че е специалист по аларми и адски бързо ремонтира техниката "с това" . Онзи пак си спира там, ма познайте, даи му писва алармата за повече от 30 секунди вече? В заключение: аз залагам повече не на бруталните вандализми по колата, а на дребните изнервящи напомнянки (спаднати гуми, надпис с маркер по стъклото, демонтирана някоя част). Все пак колата не е виновна. То е като с кучето - няма лоши кучета, има лоши стопани

Коментар

Еми така е като някои си купуват аларми от 20-30 лева. Моята дори и да пищи, пищи за не повече от 30 секунди, а и чувствителността е настроена да не започва да свири от всяка минаваща кола с пробито гърне. Виж ако някой отвори колата тогава мисля, че няма да спре след 30 секунди. И все пак да се чупи прозорец или да се нанасят материални щети не е решение. Спусни му гумите, както казаха колегите или нещо такова.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

тоз въпрос ми напомня на въпроса - кое е по-правилно - не ми се яде сирене или сирене не ми се яде
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

само да вметна ,че ако го счупиш алармата тъй или иначе няма да спре да свири .От друга страна някой ако те види ,вече става ТОЙ СЧУПИ СТЪКЛОТО ЗА ТВА СВИРИ АЛАРМАТА
            фиатче Браво 2.0

Коментар

Re: Да му счупя ли прозореца, да не му ли счупя прозореца...

Изчакай да ти мине яда, и му сложи една любезна бележка на стъклото. Учудващо, помага в много от случаите.

Коментар

bubachko написа:
                Нищо не правят тяхната мама... Идват, оглеждат и си заминават, а колата остава да си писка.
                На баща ми дедрата веднъж му се разпищяла пред блока, и не спира, а той спи, ама от другата страна на блока му е стаята. Към 2 часа през нощта го събудили по ГСМа, дето е с ПРИМА-карта за да ходи да си спре алармата. Това за полицията говорим. (Телефони не се подслушват)А тука дето живея също така няколко пъти са се включвали аларми, и една вечер към 22:30 се обадих в полицията, дойдоха, видяха, и след около час собственикът се появи, за да я изключи алармата, и каза че живеел в елин пелин и от полицията са му се обадили, а аз му викам "аз пък се обадих на полицията, че не може да се спи, пък тука, викам, живеят бабички, малки деца има и дуднат..." и човека вика "да, да, знам как е, много съжалявам, извинете че така се получава" и повече не паркираше наоколо.

Коментар

По принцип недей да правиш нещо, което не би искал да ти направят и на теб.Може да е инцидент - всичко може да се повреди.А иначе съм съгласен, че е едски досадно... И в 99% от случаите е виновен тъпия шоков сензор.Това ми напомня за първия ден в Италия. Оставих си колата на една уличка в Флоренция а там мотори колкото щеш.Леле, умрях от срам... Мине някой чопър и 3 мин след него мечока пищи на умряло.Нямаше друг като мен - НЕ ЧУХ ЕДНА ШИ....А АЛАРМА по време на целия ми престой!Още същия ден като се прибрах до квартирата, взех една отверка, свалих корите, оскубах тъпия шоков сензор и настана тишина!Сега вече ако си чуя алармата, това ще означава РЕАЛНА интервенция а не щото е минал наблизо някой камион.Обаче от тогава не съм и чул гласеца
                  I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

На мене някакъв един път ми беше отдул сичките гуми ама гада отвъртял и игличката вътре, ако го бях сбарал мали...а си бях паркирал съвсем културно. Друг път обаче пак при наистина културно паркиране се прибирам и на другата сутрин отивам до колата и хоп-десния преден джам счупен...ей така за кеф, нищо нямаше зето(а тогава имах чейнджър, бормашина, перфоратор и един фотоапарат за 400лв. и тонколоните блаупункт...
                    N.Y. State of Mind

Коментар

Изпраскай му некоя тухла 4-ка... и другия път хич нема да си пуска алармата.. .шото нема смисъл. Ако пък е толкова тъп, че пак да я включва.. пак му спраскай джама.., ама предния... Така в крайна сметка, поне ще има нови джамове по каруцата си
                      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Абе това дали паркирането е културно или не е малко субектовно - зависи от ков страна го гледаш... Именно затова подобни методи не са за предпочитане.Една сутрин ставам за да тръгвам за 1 смяна - около 5:50, 6 без малко.Слизам на паркина и какво да видя - перпендикулярно на мен перкирал някакъв тип.Няма излизане... Просто си паркирал и разчитал, че на сутринта ще тръгне преди мен.Успях да изкарам все пак темпрата и да отида на работа - там ми беше оставил шанс - беше я запушил и нея, но на половина.Издивях, обаче му оставих само подписана бележка.Не е важно какво съм написал, обаче от тогава не се е случвало...

Коментар

Общо взето... въпрос на разбиране. Но наистина в 99% от случаите проблемите с непрекъснато свирещите аларми идват от спестяване на някой лев... т.е. какво ми пука на теб, че ще ти свири, нали аз съм спестил 50-60! На същият принцип се действа и при много други случаи, да речем, какво му пука, че ти свети в очите, нали на мен ксенона ми свети турбо гъзарско, защо ми е да регулирам фаровете?! Мисля, че подобно мислене е нелогично за интелигентни и мислещи хора. Така, че... ако си малко изнервен му залепи с лепило една бележка, ако пък ли повечко, прави мизерии но дай знак да разбере с, какво си го е заслужил!Интересно, как съвременните български и маркови аларми монтирани адекватно никога не правят мизерии, а китайците по 30лв. опищяват орталъка дори куче да пръдне, или при невидим сигнал от НЛО?! Занимавал съм с аларми и монтаж на същите, картинката ми е пределно ясна! Някои аларми са толкова смотани, че им е достатъчно контактният датчик да се намокри, да даде някакво съпротивление и те писват, свирят докато някой не ги изключи, или докато датчиха изсъхне! :D
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ми то това колко да е чувствителен шок сензора се рагулира на всяка - като се надъни на висока чувствителност и става онзи ефект с кучето Аз обаче не виждам абсолютно никакъв смисъл от тази идиотия.Алармите от него са почти на 100% фалшиви - в такъв случай за чий ми е?Аз вече ползвам само обемни - ултразвукови а на стария фиат беше микровълнов.Като си спомня само какъв срам брах заради тъпия шок Тогава след демонтажа го пуснах директно в контейнера щото ме беше страх ако го запаля ритуално да не ме приберат карабинерите

Коментар

На съседката колата я бяха боядисали със спрей :D Не знам поради паркираща или алармена причина :D Това е решението - не пречи колата да се движи,а пък си е гадничко :D

Коментар

Working...
                              X