Plastex, нещо си чел м/у редовете, като че ли... Аз каква ситуация описах, ти я обърна надолу с главата. Сега повтарям за теб: Движа се с около 40-45-50 км/ч, зад мен има коли на около 5-7 дължини. Пасата е задръстил колоната. Пред мен има кола на около 7-8 дължини. Още преди пасата да започне да се чуди дали ще може да мине в пролуката м/у мен и предната за мен кола, аз му присветвам, като в този момент си махам крака от газта, при което автомобилът намалява от самосебе си, и така колите зад мен леко ме приближават, а пред мен - леко се отдалечават, като така се отваря достатъчно място че един НОРМАЛЕН шофьор да има време да завие без да пили гуми. Обаче той не завива, а аз продължавам да се приближавам. В тоя момент пасата присветва, а разстоянието вече е няма и 5 дължини, което не е достатъчно за нормална маневра. След като по всичко личи че пасатът се е отказал да минава, аз съответно няма да спирам, за да го чакам да му скимне, и си продължавам. Вече на около 1-2 коли разстояние м/у мен и пасата, когато нито за него е възможно да мине , нито за който и да е, и очевидно че вече ще премина без да чакам никой да се натутка, СУВчето решава че е той е по-по-най и газ! Вие дето не давате предимство а си спазвате правилника, май не карате в София? И да ви кажа много други бих спрели дори, за да чакат пасата. Обаче предимство не се дава така в нашия град и ще ви кажа защо. Защото ако трябва да спирам за да давам предимство, значи чакащия е тутка, и ще ми се тутка във всяка ситуация, и то пред мен. А ако е съобразителен и с добра преценка, му е достатъчна малка дупка да се включи в движението без да застраши никой. Аз така правя - отварям много лека дупка, с единствен шанс за включване, ако го пропусне, вече е късно. Така се кара в София - или преценяваш бързо и точно, или чакаш като бухал. Като жена. И още нещо - Джиповете нямат място в града!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ситуация с предимство - кой е прав в този случай?
Collapse
X
-
ogi28b написа:Plastex, нещо си чел м/у редовете, като че ли... Аз каква ситуация описах, ти я обърна надолу с главата. Сега повтарям за теб: Движа се с около 40-45-50 км/ч, зад мен има коли на около 5-7 дължини. Пасата е задръстил колоната. Пред мен има кола на около 7-8 дължини. Още преди пасата да започне да се чуди дали ще може да мине в пролуката м/у мен и предната за мен кола, аз му присветвам, като в този момент си махам крака от газта, при което автомобилът намалява от самосебе си, и така колите зад мен леко ме приближават, а пред мен - леко се отдалечават, като така се отваря достатъчно място че един НОРМАЛЕН шофьор да има време да завие без да пили гуми. Обаче той не завива, а аз продължавам да се приближавам. В тоя момент пасата присветва, а разстоянието вече е няма и 5 дължини, което не е достатъчно за нормална маневра. След като по всичко личи че пасатът се е отказал да минава, аз съответно няма да спирам, за да го чакам да му скимне, и си продължавам. Вече на около 1-2 коли разстояние м/у мен и пасата, когато нито за него е възможно да мине , нито за който и да е, и очевидно че вече ще премина без да чакам никой да се натутка, СУВчето решава че е той е по-по-най и газ! Вие дето не давате предимство а си спазвате правилника, май не карате в София? И да ви кажа много други бих спрели дори, за да чакат пасата. Обаче предимство не се дава така в нашия град и ще ви кажа защо. Защото ако трябва да спирам за да давам предимство, значи чакащия е тутка, и ще ми се тутка във всяка ситуация, и то пред мен. А ако е съобразителен и с добра преценка, му е достатъчна малка дупка да се включи в движението без да застраши никой. Аз така правя - отварям много лека дупка, с единствен шанс за включване, ако го пропусне, вече е късно. Така се кара в София - или преценяваш бързо и точно, или чакаш като бухал. Като жена. И още нещо - Джиповете нямат място в града!Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ogi28b написа:Вече на около 1-2 коли разстояние м/у мен и пасата, когато нито за него е възможно да мине , нито за който и да е, и очевидно че вече ще премина без да чакам никой да се натутка, СУВчето решава че е той е по-по-най и газ!Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
ele, тва за жена-шофьор няма какво да се говори за него. Погледни 90 % от жените как карат и готово.. Сега ти ще кажеш че караш добре - никой не оспорва, обаче колко са като теб? Онази вечер вече е тъмница, и изведнъж от нищото изниква кола фиеста, значи форд, не кола, извинете. Без светлини, без габарити, вътре една лелка захапала волана и като кон с капаци. Бях пеша, загледах се вътре - и таблото не и светеше! Обаче кас’тофона свети и пее. Поне си пусна мигач като зави... А колко жени дават предимство ??? Да не говорим че най-често Т-образни кръстовища като това което описах, биват запушвани от жени, ако има задръстване в тяхната лента, защото не знаят че нямат право да запушват. И така такива като тоя с пасата остават да чакат. А колко жени са ви махали за благодаря когато ги пуснете... Пак да кажа - вижте от една нищо и никаква ситуация, която съм убеден че на всеки се е случвала, стана неразбирателството. И кво са - да спрем да даваме предимство ли ?
Коментар
-
Айде и аз да драсна 2 реда... че на последък нчмам време да си пусна експлорера дори...Та няколко дни се моткахме из Софията.. еми няма проблеми, кара си се приятно, само дето са мааааалко по-големи разстоянията. Прави впечатление, че много повече шофьори те пускат ако си сгрешил и много по-малко ръкомахат, псуват, свирят отколкото във Варна. Винаги можеш да се престроиш в друга лента колкото и да е задръстено, за разлика от Варна. Тук никой не те пуска... мойта лента си е мойта и не пускам никой... тва е положението тук. Всички засилени за някъде, всички нервни... все едно са тръгнали на война като са запалили колата.По темата. Като видя подобна ситуация винаги си поглеждам в огледалото и ако няма никой зад мен, гледам да мина по-бързо понеже всички ме чакат да мина за да си направят завоите, и като им дам предимство... всички почват да се чудят и накрая става така, че ме е яд че съм дал предимство. Ако сме колона и гледам как никой не ги пуска колегите, спирам, всички минават, а аз си продължавам спокоен и си слушкам Меноар..... Yellow_Flash_Colorz_PDT_45СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
ogi28b написа:Пак да кажа - вижте от една нищо и никаква ситуация, която съм убеден че на всеки се е случвала, стана неразбирателството. И кво са - да спрем да даваме предимство ли ?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
ogi28b написа:ele, тва за жена-шофьор няма какво да се говори за него. Погледни 90 % от жените как карат и готово.. Сега ти ще кажеш че караш добре - никой не оспорва, обаче колко са като теб? Онази вечер вече е тъмница, и изведнъж от нищото изниква кола фиеста, значи форд, не кола, извинете. Без светлини, без габарити, вътре една лелка захапала волана и като кон с капаци. Бях пеша, загледах се вътре - и таблото не и светеше! Обаче кас’тофона свети и пее. Поне си пусна мигач като зави... А колко жени дават предимство ??? Да не говорим че най-често Т-образни кръстовища като това което описах, биват запушвани от жени, ако има задръстване в тяхната лента, защото не знаят че нямат право да запушват. И така такива като тоя с пасата остават да чакат. А колко жени са ви махали за благодаря когато ги пуснете... Пак да кажа - вижте от една нищо и никаква ситуация, която съм убеден че на всеки се е случвала, стана неразбирателството. И кво са - да спрем да даваме предимство ли ?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
phoenix написа:Прави впечатление, че много повече шофьори те пускат ако си сгрешил и много по-малко ръкомахат, псуват, свирят отколкото във Варна. Винаги можеш да се престроиш в друга лента колкото и да е задръстено, за разлика от Варна.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
phoenix написа:Прави впечатление, че много повече шофьори те пускат ако си сгрешил и много по-малко ръкомахат, псуват, свирят отколкото във Варна. Винаги можеш да се престроиш в друга лента колкото и да е задръстено, за разлика от Варна. Тук никой не те пуска... мойта лента си е мойта и не пускам никой... тва е положението тук. Всички засилени за някъде, всички нервни... все едно са тръгнали на война като са запалили колата.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
ele написа:не виждам защо някой на тебе ще ти святка и ще те подканя да минаваш, при условие, че ти си с предимство. Караш и оставяш другите да се оправят, ако ще и цяла вечер да се чакат.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Ele, хайде стига глупости моля те. Аз далеч не съм сексист, познавам 3 жени които карат много добре. Не само карат но и владеят автомобила, могат да паркират и мислят като карат. НО!!! 1. Искаш ли да снимам сега пред офиса как едно Туинго е заело място колкото за две Омеги? На фирмения паркинг!!! 2. Не се е случвало да дам предимство на жена и да ми благодари.3. Изключително рядко жена ми дава предимство, а в София съотношението жени/мъже в автомобили вече започва да клони в полза на жените.4. На извънградско често ми се случва жени шофьори да не гледат в огледалата и изпреварването им обикновено е проблем.Някак не ми се спори с теб, няколко пъти писах мнението си за постоянната ти позиция на непогршим и безупречен шофьор и не искам да се повтарям. Просто не ти вярвам.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
nikki_sixx написа:phoenix написа:Прави впечатление, че много повече шофьори те пускат ако си сгрешил и много по-малко ръкомахат, псуват, свирят отколкото във Варна. Винаги можеш да се престроиш в друга лента колкото и да е задръстено, за разлика от Варна.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:МИииииииииии Ники, ела да паркираш между 8-11 около нашия офис.... и само гледай колкохора ще те напсуват и ти колкоще напсуваш. Ако може да съм с тебе обаче докато безсмислено въртим из всевъзможни улички и гледаме кой как спял, както му скинало за 3-ма, пък бензиня излиза през аспуфа , и после в 17ч. да отидем до спортна зала, от която и да е точка на града, или до Метро.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
номера: цъкСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар