Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ситуация с предимство - кой е прав в този случай?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Plastex, нещо си чел м/у редовете, като че ли... Аз каква ситуация описах, ти я обърна надолу с главата. Сега повтарям за теб: Движа се с около 40-45-50 км/ч, зад мен има коли на около 5-7 дължини. Пасата е задръстил колоната. Пред мен има кола на около 7-8 дължини. Още преди пасата да започне да се чуди дали ще може да мине в пролуката м/у мен и предната за мен кола, аз му присветвам, като в този момент си махам крака от газта, при което автомобилът намалява от самосебе си, и така колите зад мен леко ме приближават, а пред мен - леко се отдалечават, като така се отваря достатъчно място че един НОРМАЛЕН шофьор да има време да завие без да пили гуми. Обаче той не завива, а аз продължавам да се приближавам. В тоя момент пасата присветва, а разстоянието вече е няма и 5 дължини, което не е достатъчно за нормална маневра. След като по всичко личи че пасатът се е отказал да минава, аз съответно няма да спирам, за да го чакам да му скимне, и си продължавам. Вече на около 1-2 коли разстояние м/у мен и пасата, когато нито за него е възможно да мине , нито за който и да е, и очевидно че вече ще премина без да чакам никой да се натутка, СУВчето решава че е той е по-по-най и газ! Вие дето не давате предимство а си спазвате правилника, май не карате в София? И да ви кажа много други бих спрели дори, за да чакат пасата. Обаче предимство не се дава така в нашия град и ще ви кажа защо. Защото ако трябва да спирам за да давам предимство, значи чакащия е тутка, и ще ми се тутка във всяка ситуация, и то пред мен. А ако е съобразителен и с добра преценка, му е достатъчна малка дупка да се включи в движението без да застраши никой. Аз така правя - отварям много лека дупка, с единствен шанс за включване, ако го пропусне, вече е късно. Така се кара в София - или преценяваш бързо и точно, или чакаш като бухал. Като жена. И още нещо - Джиповете нямат място в града!

Коментар

ogi28b написа:
      Plastex, нещо си чел м/у редовете, като че ли... Аз каква ситуация описах, ти я обърна надолу с главата. Сега повтарям за теб: Движа се с около 40-45-50 км/ч, зад мен има коли на около 5-7 дължини. Пасата е задръстил колоната. Пред мен има кола на около 7-8 дължини. Още преди пасата да започне да се чуди дали ще може да мине в пролуката м/у мен и предната за мен кола, аз му присветвам, като в този момент си махам крака от газта, при което автомобилът намалява от самосебе си, и така колите зад мен леко ме приближават, а пред мен - леко се отдалечават, като така се отваря достатъчно място че един НОРМАЛЕН шофьор да има време да завие без да пили гуми. Обаче той не завива, а аз продължавам да се приближавам. В тоя момент пасата присветва, а разстоянието вече е няма и 5 дължини, което не е достатъчно за нормална маневра. След като по всичко личи че пасатът се е отказал да минава, аз съответно няма да спирам, за да го чакам да му скимне, и си продължавам. Вече на около 1-2 коли разстояние м/у мен и пасата, когато нито за него е възможно да мине , нито за който и да е, и очевидно че вече ще премина без да чакам никой да се натутка, СУВчето решава че е той е по-по-най и газ! Вие дето не давате предимство а си спазвате правилника, май не карате в София? И да ви кажа много други бих спрели дори, за да чакат пасата. Обаче предимство не се дава така в нашия град и ще ви кажа защо. Защото ако трябва да спирам за да давам предимство, значи чакащия е тутка, и ще ми се тутка във всяка ситуация, и то пред мен. А ако е съобразителен и с добра преценка, му е достатъчна малка дупка да се включи в движението без да застраши никой. Аз така правя - отварям много лека дупка, с единствен шанс за включване, ако го пропусне, вече е късно. Така се кара в София - или преценяваш бързо и точно, или чакаш като бухал. Като жена. И още нещо - Джиповете нямат място в града!
      ооо айде да не задъраме темата жена-шофьор. Ти си преценил, че тоя може да мине, обаче това е твоя преценка, която може да е грешна. Единственият човек, който познава колата е този, който я кара - затова недей да оплюваш другите за това, че са преценили, че не могат да минат. Защото ако наистина не могат да минат, те са в нарушение и на тях ще пишат акт. И що си мислиш, че другите никога не са карали в София или че като идваме до София си оставаме колите в някое село и продължаваме с градския транспорт?
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ogi28b написа:
        Вече на около 1-2 коли разстояние м/у мен и пасата, когато нито за него е възможно да мине , нито за който и да е, и очевидно че вече ще премина без да чакам никой да се натутка, СУВчето решава че е той е по-по-най и газ!
        Колега, схванах ситуацията, за разлика от тоя с пасата, а колегата с джипа може да е разбрал нещата съвсем погрешно, както се и оказва. За тия след теб също е било трудно да разберат как се стига до рязко набиване на спирачки, така, че по мое мнение, всеки да си спазва правилника и предимството, и тогава никой от никого няма да бъде заблуден /както в случая тоя с джипа е решил , че го пускате/. После , от разстояние не можеш да прецениш дали джипа не е спрял господарски, затваряйки възможността на пасата да мине, ако е по-малка улицата, знаеш че е динамично това всичкото.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

ele, тва за жена-шофьор няма какво да се говори за него. Погледни 90 % от жените как карат и готово.. Сега ти ще кажеш че караш добре - никой не оспорва, обаче колко са като теб? Онази вечер вече е тъмница, и изведнъж от нищото изниква кола фиеста, значи форд, не кола, извинете. Без светлини, без габарити, вътре една лелка захапала волана и като кон с капаци. Бях пеша, загледах се вътре - и таблото не и светеше! Обаче кас’тофона свети и пее. Поне си пусна мигач като зави... А колко жени дават предимство ??? Да не говорим че най-често Т-образни кръстовища като това което описах, биват запушвани от жени, ако има задръстване в тяхната лента, защото не знаят че нямат право да запушват. И така такива като тоя с пасата остават да чакат. А колко жени са ви махали за благодаря когато ги пуснете... Пак да кажа - вижте от една нищо и никаква ситуация, която съм убеден че на всеки се е случвала, стана неразбирателството. И кво са - да спрем да даваме предимство ли ?

Коментар

Айде и аз да драсна 2 реда... че на последък нчмам време да си пусна експлорера дори...Та няколко дни се моткахме из Софията.. еми няма проблеми, кара си се приятно, само дето са мааааалко по-големи разстоянията. Прави впечатление, че много повече шофьори те пускат ако си сгрешил и много по-малко ръкомахат, псуват, свирят отколкото във Варна. Винаги можеш да се престроиш в друга лента колкото и да е задръстено, за разлика от Варна. Тук никой не те пуска... мойта лента си е мойта и не пускам никой... тва е положението тук. Всички засилени за някъде, всички нервни... все едно са тръгнали на война като са запалили колата.По темата. Като видя подобна ситуация винаги си поглеждам в огледалото и ако няма никой зад мен, гледам да мина по-бързо понеже всички ме чакат да мина за да си направят завоите, и като им дам предимство... всички почват да се чудят и накрая става така, че ме е яд че съм дал предимство. Ако сме колона и гледам как никой не ги пуска колегите, спирам, всички минават, а аз си продължавам спокоен и си слушкам Меноар..... Yellow_Flash_Colorz_PDT_45
            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

ogi28b написа:
              Пак да кажа - вижте от една нищо и никаква ситуация, която съм убеден че на всеки се е случвала, стана неразбирателството. И кво са - да спрем да даваме предимство ли ?
              Случва се бре... Е сега, докато си пишем един таксиджия спрял /както си знае/ на тротоара , отваря си вратата напирайки навън, разбира се че без да го е еня дали някой трябва да отскочи рязко, за да не го удари, ама тоя някой така му обърна вратата, че оня още скимти, изпраска го вратата наобратно май и едната му обувка чак на 15 м отиде, абе много малко хора имат усещане, и чак като ги заболи влизат в пътя. Тоя съм сигурен че вече ще гледа като слиза, както и другия ще кара на поне 2 метра от спрели край пътя...

Коментар

ogi28b написа:
                ele, тва за жена-шофьор няма какво да се говори за него. Погледни 90 % от жените как карат и готово.. Сега ти ще кажеш че караш добре - никой не оспорва, обаче колко са като теб? Онази вечер вече е тъмница, и изведнъж от нищото изниква кола фиеста, значи форд, не кола, извинете. Без светлини, без габарити, вътре една лелка захапала волана и като кон с капаци. Бях пеша, загледах се вътре - и таблото не и светеше! Обаче кас’тофона свети и пее. Поне си пусна мигач като зави... А колко жени дават предимство ??? Да не говорим че най-често Т-образни кръстовища като това което описах, биват запушвани от жени, ако има задръстване в тяхната лента, защото не знаят че нямат право да запушват. И така такива като тоя с пасата остават да чакат. А колко жени са ви махали за благодаря когато ги пуснете... Пак да кажа - вижте от една нищо и никаква ситуация, която съм убеден че на всеки се е случвала, стана неразбирателството. И кво са - да спрем да даваме предимство ли ?
                Aз не твърдя, че трябва да спрем да даваме предимство, а да го даваме когато е безопасно и от другата страна има отклик. Димек - аз като намаля някой да се шмугне, а той/тя блее наляво или надясно - естествено, че ще дам газ и няма да пусна колата. Мога да кажа, че мен жени не са ме пускали - не си спомням жена да ми е давала път, освен преди седмица, но тя овцата наблягаше на gsm-a и музиката и караше с краката и успях да се вредя пред нея. Но и 90% от мъжете са пълни кретени на пътя - това, че въртят геврека не ги прави шофьори, особено колегите от цигански произход, които незнаят къде е ляво, къде е дясно. И за да оспамя тотално темата: Преди около 2 седмици на пътя Стара Загора - София (преди входа за магистралата при чирпан) пред мен се движи един с детето си - на около 9-11. Детето на предната седалка, без колан, шава наляво-надясно, бащата и той с него шава наляво-надясно. Оставих двойно повече разстояние от обикновено. Тъкмо да го изпреваря и гледам, хлапето се обърна да търси нещо и след 2 селунди и бащата се обърна да погледне.... и добре, че нямаше никой в другото платно и че аз не тръгнах да изпреварвам...
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

phoenix написа:
                  Прави впечатление, че много повече шофьори те пускат ако си сгрешил и много по-малко ръкомахат, псуват, свирят отколкото във Варна. Винаги можеш да се престроиш в друга лента колкото и да е задръстено, за разлика от Варна.
                  Ти на к’ви хора попадаш бе Емо? Аз пък не бих бил толкова краен... и да кажа всички. Това, че София е по-голяма - нормално да има и повече по-толерантни шофери, ама да кажеш, че всички тук сме некви злета... е маааауко некоректно. Донт ю тинк?
                  Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

phoenix написа:
                    Прави впечатление, че много повече шофьори те пускат ако си сгрешил и много по-малко ръкомахат, псуват, свирят отколкото във Варна. Винаги можеш да се престроиш в друга лента колкото и да е задръстено, за разлика от Варна. Тук никой не те пуска... мойта лента си е мойта и не пускам никой... тва е положението тук. Всички засилени за някъде, всички нервни... все едно са тръгнали на война като са запалили колата.
                    За София каза, през очите на варненец как е, това са и моите наблюдения за София голяма част от шофьорите са доста интелигентни и добронамерени, да кажа за Пловдив- уплаших се! В почивни дни видях толкова напушени хора, толкова нервни, ще се избият помежду си, от странична улица изскача пред теб , все едно няма никой на булеварда, за три дни инциденти колкото тук Варна за десет, хеле па тая бариера пред гребния канал... Запушиха пътя докато чакат да я вдигнат, всеки спира където го остави колата... Нямах такива впечатления досега, може и така да се е случило просто.

Коментар

ele написа:
                      не виждам защо някой на тебе ще ти святка и ще те подканя да минаваш, при условие, че ти си с предимство. Караш и оставяш другите да се оправят, ако ще и цяла вечер да се чакат.
                      Колежке, с такива изказвания и отношение не печелиш много приятели. Ако ти пука, де...
                      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Ele, хайде стига глупости моля те. Аз далеч не съм сексист, познавам 3 жени които карат много добре. Не само карат но и владеят автомобила, могат да паркират и мислят като карат. НО!!! 1. Искаш ли да снимам сега пред офиса как едно Туинго е заело място колкото за две Омеги? На фирмения паркинг!!! 2. Не се е случвало да дам предимство на жена и да ми благодари.3. Изключително рядко жена ми дава предимство, а в София съотношението жени/мъже в автомобили вече започва да клони в полза на жените.4. На извънградско често ми се случва жени шофьори да не гледат в огледалата и изпреварването им обикновено е проблем.Някак не ми се спори с теб, няколко пъти писах мнението си за постоянната ти позиция на непогршим и безупречен шофьор и не искам да се повтарям. Просто не ти вярвам.
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Е ти пък на нея ако не вярваш на кой??? Гледай, слушай и се учи от НАЙ-ГОЛЯМАТА
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

nikki_sixx написа:
                            phoenix написа:
                            Прави впечатление, че много повече шофьори те пускат ако си сгрешил и много по-малко ръкомахат, псуват, свирят отколкото във Варна. Винаги можеш да се престроиш в друга лента колкото и да е задръстено, за разлика от Варна.
                            Ти на к’ви хора попадаш бе Емо? Аз пък не бих бил толкова краен... и да кажа всички. Това, че София е по-голяма - нормално да има и повече по-толерантни шофери, ама да кажеш, че всички тук сме некви злета... е маааауко некоректно. Донт ю тинк?
                            МИииииииииии Ники, ела да паркираш между 8-11 около нашия офис.... и само гледай колко хора ще те напсуват и ти колко ще напсуваш. Ако може да съм с тебе обаче докато безсмислено въртим из всевъзможни улички и гледаме кой как спрял, както му скинало за 3-ма, пък бензиня излиза през аспуфа , и после в 15-18ч. да отидем до спортна зала, от която и да е точка на града, или до Метро.
                            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
                              МИииииииииии Ники, ела да паркираш между 8-11 около нашия офис.... и само гледай колкохора ще те напсуват и ти колкоще напсуваш. Ако може да съм с тебе обаче докато безсмислено въртим из всевъзможни улички и гледаме кой как спял, както му скинало за 3-ма, пък бензиня излиза през аспуфа , и после в 17ч. да отидем до спортна зала, от която и да е точка на града, или до Метро.
                              Еееее, за там се предавам - печелиш. Аз за движението по принцип казвам.. иначе в твоя район.. .само ако ми дадат неква мнооооого прилична сума - тогаа ше се пробвам да праа некви маневри. Иначе ходя до историческия музей да си търся място... и ако имам късмет да няма автобуси - намира се и място, а и пак е в района ти! Къф ти е номера на Алфетата бре? Оня ден някаква възрастна жена изскочи от към Белослав.. .и до половината мост кара зад мен.. а после не я оставих да ми избяга! Беше със стикера...
                              Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

номера: цък
                                ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Working...
                                X