Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ситуация с предимство - кой е прав в този случай?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

абе тоя с пасата може да е искал да му дадеш предимство. тези ситуации са опасни най-вече заради неразбиране- един иска друг не дава, трети тръгва и всичко това със светкане ако няма коли след теб никога не спирай да ги пускаш, няма смисъл, ще те изчакатат теб и после е чисто.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако си с предимство и дадеш път на някой без предимство- си нарушител, защото спираш движението по главния път, което се наказва с акт- че. :D
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

iee написа:
        ele написа:
        не виждам защо някой на тебе ще ти святка и ще те подканя да минаваш, при условие, че ти си с предимство. Караш и оставяш другите да се оправят, ако ще и цяла вечер да се чакат.
        АААААААААА сори , ама тва сега го прочетох. Е това е големият проблем на Варна. Няма такова нещо като : караш си и оставяш другите да се отравят!!!!!!!! После ще се чудиш, що не можеш да излезеш 30 минути от някоя малка уличка.
        Е да, но ако караш с над 20 е мнооого трудно навреме да прецениш какво казва Законът ( Онзи пред който се прекланяме )!!! Ще вземеш да объркаш нещо, пък и ако Законът ( Нашата едничка радост и утеха в самотните нощи ) ти дава предимство, защо аджеба доброволно да го преотстъпваш на някой друг? Оги, той Пасатора най-вероятно също като теб е решил, че джипа иначе ще стои там до утре ( б.ред. днес ) и затова е поискал да го пусне. За теб по принцип няма значение дали джипа ще мине и той - когато пропускаш обикновено го првиш с идеята да поосвободиш движението ( зад Пасата може да има 10-15 готови да го линчуват "бързаци" ) или да отстъпиш предимство на зле позициониран елемент. В случая джипът се е нуждаел най-много, а и тъкмо Пасата му е правел заслон да се намърда в чиста лента. Не бива да си толкова предубеден към джиповете. Не всички са мутри, мутреси или комплексари.Аз последното пътуване бях "пилотна кола" на един Ленд Круизър от Търново до ОМВ на Хемус и човечеца чинно си караше зад мен, без да демонстрира разликата в мощността, без да ме притеснява.Аааа, да отбележа. При същото това пътуване се наложи да изпреваря един Мерцедес кубче, който теглеше ремарке ... на поне 20-30 години. Марка "Истър" или нещо подобно. Беше жалка картинка - затъмнените прозорци, наточения джип и отзад някакво прогнило ремарке
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

ele написа:
          не виждам защо някой на тебе ще ти святка и ще те подканя да минаваш, при условие, че ти си с предимство. Караш и оставяш другите да се оправят, ако ще и цяла вечер да се чакат.
          Подкрепям, правилникът е затова, иначе кой разбрал, кой недоразбрал, останалите зад теб /които също са с предимство/ трябва да гадаят кой кога кого ще реши да пропусне , кога да бият спирачки и докога да чакат... Скоро някакъв услужлив от базар Левски до техникумите ме изкара от нерви, сигурно пропусна около 6-7 коли , чудя се откъде ги намираше да ги забира и пропуска, луда работа. Понякога избирам по-дългия път, за да минавам с предимство, и съм много против някой да го раздава както той си реши, принуждавайки и мен да кибича, е освен когато така или иначе се изчаква - дълга колона пред светофар и някой не може да излезе от уличка, тогава няма и скорост.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
            ele написа:
            Подкрепям, правилникът е затова, иначе кой разбрал, кой недоразбрал, останалите зад теб /които също са с предимство/ трябва да гадаят кой кога кого ще реши да пропусне , кога да бият спирачки и докога да чакат... Скоро някакъв услужлив от базар Левски до техникумите ме изкара от нерви, сигурно пропусна около 6-7 коли , чудя се откъде ги намираше да ги забира и пропуска, луда работа. Понякога избирам по-дългия път, за да минавам с предимство, и съм много против някой да го раздава както той си реши, принуждавайки и мен да кибича, е освен когато така или иначе се изчаква - дълга колона пред светофар и някой не може да излезе от уличка, тогава няма и скорост.
            Съжалявам, че ще го кажа, но ДАНО ДВА ДНИ ДА КИБИЧИШ НА НЯКОЯ УЛИЧКА И НИКОЙ ДА НЕ ТЕ ПУСНЕ! Аман от такива!

Коментар

Lane Staley написа:
              Plastex написа:
              ele написа:
              Съжалявам, че ще го кажа, но ДАНО ДВА ДНИ ДА КИБИЧИШ НА НЯКОЯ УЛИЧКА И НИКОЙ ДА НЕ ТЕ ПУСНЕ! Аман от такива!
              Е. при тия ти благопожелания ти пожелавам да се включиш в някое меле, предизвикано от вежливия лос, решил да даде предимство ни в клин ни в ръкав, тогава ще разбереш за какво говоря.

Коментар

И да си в малка уличка, едва ли седиш повече от 1-2 минути... все се намира пролука. Аз съм за спазването на закона, а не за тълкуването му според собствените убеждения.Освен това, убеден съм, че и катастрофите по пътищата ще намалеят с поне 85-90 % ако се спазва само едно едничко правило - СПАЗВАЙ ПРЕДИМСТВО.
                Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Абе що за хора сте? Никога ли не са ви давали предимство? Не ви ли става едно такова... драго на душата? В тоя скапано забързан живот, в който силата на лактите или големината на автомобила са решаващи, един жест, дребен наглед, може да ти пооправи настроението, да те накара да се усмихнеш. Аз давам предимство и винаги благодаря когато ми дадат на мен. И в края на работния ден, слд като 8-9 часа съм се надхитрял и надцаквал с разни доставчици, транспортни фирми и всякакви други тарикати това ми действа успокояващо и ме кара да вярвам в доброто у хората.

Коментар

Доброто у хората може да се прояви по стотици... хиляди начини. Наистина ли единствената ти утеха е да ти дадат предимство, когато си без? Не знам пич... въпрос на приоритети. Давал съм предимство, давали са ми... спирам на пешеходана пътека, но не задължително. Защото пътя към ада е застлан все с добри намерения - сеш се?!
                    Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Lane Staley написа:
                      Абе що за хора сте? Никога ли не са ви давали предимство? Не ви ли става едно такова... драго на душата? В тоя скапано забързан живот, в който силата на лактите или големината на автомобила са решаващи, един жест, дребен наглед, може да ти пооправи настроението, да те накара да се усмихнеш. Аз давам предимство и винаги благодаря когато ми дадат на мен. И в края на работния ден, слд като 8-9 часа съм се надхитрял и надцаквал с разни доставчици, транспортни фирми и всякакви други тарикати това ми действа успокояващо и ме кара да вярвам в доброто у хората.
                      Не сме по-лоши от теб, сега не ни смятай за наемни убийци Виждаш че коментираме в тема, в която авторът описва как дава предимство, после се разколебава и едва не става катастрофа, бие спирачки, а зад него може да се движат колеги, които изобщо нямат готовност за тия усложнения, т.е. предизвиква ги човек, който вместо да спази предимството си по правилник, решава да установи нов вид предимство, за което другите обаче не знаят/не са подготвени. Давали сме предимство и са ни давали, отказал съм да се възползвам понякога, виждайки че може да предизвикаме инцидент... Знаеш, че даващият предимство може и да не е от най-умната част на населението, нали? И да не предвиди всичко. Благоразумие, господа колеги!

Коментар

iee написа:
                        ele написа:
                        АААААААААА сори , ама тва сега го прочетох. Е това е големият проблем на Варна. Няма такова нещо като : караш си и оставяш другите да се отравят!!!!!!!! После ще се чудиш, що не можеш да излезеш 30 минути от някоя малка уличка.
                        Големият проблем на Варна е, че като пуснеш един, другите навързани като черва през 2 см и става така, че теб трябва да те пускат, нищо, че ти си с предимство. Това не е колегиалност, това е наглост. Ти що си мислиш, че не съм висяла 15-20 минути, за да се включа в движението? Но не се оплаквам, щото не съм с предимство и никой не е задължен да ме пуска - това е по желание.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                          iee написа:
                          ele написа:
                          Големият проблем на Варна е, че като пуснеш един, другите навързани като черва през 2 см и става така, че теб трябва да те пускат, нищо, че ти си с предимство. Това не е колегиалност, това е наглост. Ти що си мислиш, че не съм висяла 15-20 минути, за да се включа в движението? Но не се оплаквам, щото не съм с предимство и никой не е задължен да ме пуска - това е по желание.
                          Е, ти може и да стоиш и по един час, за да се включиш в движението, ама ние които можем да караме седин не повече от 1-2 минути. И в София ако някой не те пусне, има улици в час пик, в които наистина е почти невъзможно да се включиш. Всяка вечер си тръгвам от малка пресечка на Черни връх, в час пик, малко преди кръстовището с Вапцаров. Понякога задръстването стига до тази пресечка и в двете посоки. Е как ще се включа в движението ако някой не ме пусне???
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз онзи ден дадох предимство на 7-8 автомобила, ама нещо не прецених и уж трябваше леко да тръгна след последния, а взех че пуснах по-рязко и за една бройка да го набабаня. Супер идиотски се почувствах, са споделям, че да ми олекне. Човека бая се ококори, а беше и с една готина Алфа. Ако чете - прощавай човече, без да искам стана!

Коментар

няма начин без да пуснеш някой. сега в градовете с по-леко движение става, но в софия абсурд. като ти не пуснеш на някой след 30 секунди ситуацията се обръща и ти си молещия се. така трябва да е! и в софия като пуснеш 1 минават 20, НО ако успеят, като нарочно пуснеш само 1 и запушиш останалите.... а в крайна сметка-голямо важно, че минал.
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Airfan написа:
                                Аз онзи ден дадох предимство на 7-8 автомобила, ама нещо не прецених и уж трябваше леко да тръгна след последния, а взех че пуснах по-рязко и за една бройка да го набабаня. Супер идиотски се почувствах, са споделям, че да ми олекне. Човека бая се ококори, а беше и с една готина Алфа. Ако чете - прощавай човече, без да искам стана!
                                Ти като мен. Веднъж возя една колежка и пускам някакъв пред мен. И тя вика - Ами сега, както му правиш добро, ако го натресеш отзад?Пък аз и казах, че винаги съм се чудел какво ли ще е ако се случи. И точно в този момент онзи наби рязко спирачки... не го блъснах, но без малко да разбера какво е.

Коментар

Working...
                                X