Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ситуация с предимство - кой е прав в този случай?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ситуация с предимство - кой е прав в този случай?

Колеги ето една ситуация от преди малко. Спускам се по драган цанков от кулата към стадиона. Аз съм колата която се движи направо (с аматьорската емблема ). С/у мен един пасат ФВ чака за ляв завой с мигач. От уличката която води до стадион българска армия иска да излиза джип наляво. реда за преминаване по принцип е аз-пасат-джип. пасата обаче е запрял цялото движение и го чакат. Поглеждам в дясното огледало и виждам че от мен зависи да пропусна пасата и да се отпуши движението към кулата. Присветвам ВЕДНЪЖ, намалявайки, така че пасатът има достатъчно време да завие. Той обаче не помръдва, а аз лекичко се приближавам. Пасатът присветва 2 пъти с/у мен, което за мен означава, че се отказва от предимството и на свой ред ме подканя да мина. Вече почти да се разминем, и виждам как водача на пасата ръкомаха бясно към джипа и го приканва да потегли. Обаче аз съм преценил че на джипа няма да давам предимство и вече ще мина преди двамата, както си му е реда, щом пасатът отказа. Изведнъж в последния момент джипа потегли, и добре че тая кола спира хубаво, иначе щяхме да се ударим. Кой кого не разбра в тази ситуация, според вас?
    Прикачени файлове

Може би тоя с пасата е искал първо джипа на мине, защото улицата от която излиза джипа е тясна и ако джипа е застанал почти на средата за да направи левия завой, пасата няма да може да мине до него . Което означава , че ти светкаш на пасата на мине, а той светка на джипа да мине, защото винаги светка този който дава предимство на кола без предимство.
    Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Кат’ си решил да даваш предимство с присветкване, ще даваш докрай. Аз ако бях с джипа също щях да мина първи - отляво ми светкат, после и отдясно ми светкат, какво повече да чакам, минавам първи.
      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Извод: Не светкай друг път в такава ситуация или ако тия зад теб могат да те заобиколят, че понякога става интересно.

Коментар

не виждам защо някой на тебе ще ти святка и ще те подканя да минаваш, при условие, че ти си с предимство. Караш и оставяш другите да се оправят, ако ще и цяла вечер да се чакат.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            не виждам защо някой на тебе ще ти святка и ще те подканя да минаваш, при условие, че ти си с предимство. Караш и оставяш другите да се оправят, ако ще и цяла вечер да се чакат.
            Може би защото живеем в град, в който има големи задръствния и се опитваме да бъдем малко колегиални, а не да караме само по закон като коне с капаци .
            Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Значи аз да спра, да си чакам там цяла вечер, да се изнесат всички джипове от парка, после да завият всички наляво, и евентуално към 23:00 да мина? Не си го представям така. Аз като присветна ЕДИН път, значи давам предимство на ЕДНА кола. Това е положението Да се спасяват, аз пак си минах първи, а пасата и джипа пак чакаха, щото зад мен дойдоха другите, и никой не ги пусна. Тоя с пасата другия път ще се сети да не чака. А тоя с джипа не ме вълнува дали е бил на средата, оня с пасата да завие, и да го блокира, и да го върне. Като не се върне, улицата става блокирана и всички ще чакаме джипа Е==х ти и тарикатите станаха с тия джипове. Цялата улица е тяхна ли, какво?ред.: Понеже аз съм първи, няма как да дам предимство на третия. Давам на втория. Когато вече мина, джипа от трети става втори наред, и тогава вече чака някой да го пропусне. Обаче първия да пропуска втория, а втория - третия, без да се знае дали първия пропуска третия не върви.

Коментар

Проблемът ти е, че си решил да се правиш на благороден... В такива ситуации - давам знак да минат... и ако не тръгнат до 3-4 секунди... тегля им една майна и си карам според предимството!Ама и не разбирам... от къФ зор пък ти точно даваш предимство?
                Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Ами може и да кажа глупост, но според мен водача на джипа е аматьор-новак (не го казвам в лошия смисъл), просто му липсвало май отработена бъзза мисъл за преценка на положението, като вариантите са 2 според мен: 1. Виждайки, че ти си далече, а пасата запушва колоната и явно няма намерение да тръгва - направо да се изтрелва, разчитайки, че няма да стане беля. 2. седи си чинно и си чака реда, без да го интересува кой му дава път и кой не.А по този начин той е направил възможно най-кофтия вариант - мисли много да посмее или не, ти вече си наближил и изведнъж му присветва и тръгва... И така стават белите. Ако не се лъжа, там е павирано. А ако паветата бяха мокри? А ако зад теб имаше поне още една кола? И става манджа с грозде. Доста пъти съм бил на позицията на джипката и си чакам спокойно да ми дойде реда, като изобщо не ме интересува дали има някой зад мен и дали бърза за някъде. Ако иска да ме прескача, аз няма да загубя нищо ако стигна до някъдето за където съм тръгнал с 2-3 минти по-късноP.S.: е на снимката е мястото дето всеки път се оглеждам кат мишок-бегач и чакам да се освободи голяяяяма дупка за да мина, колкото и да е време. И не веднъж са ми свиркали и светкали. Мен ми не дреме обаче, все пак возя в колата едни специални хора дет са ми много по-важни от нечия бърза работа
                  Прикачени файлове

Коментар

westdogg написа:
                    ele написа:
                    Може би защото живеем в град, в който има големи задръствния и се опитваме да бъдем малко колегиални, а не да караме само по закон като коне с капаци .
                    Колега, колегиалноста е едно, а глупостта е съвсем друго...Оги 28 разпраа, че зад него няма никой... и от добри чувства решава да смигне на пасата... Ами тоя от пасата от де да знае , че на него смига.., а не на жипката примерно, а? Я си карайте по закон... и така задръстванките ше са по-малко... честно!
                    Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

То май с пасата сте си святкали взаимно. Дали тоя с джипа е видял пресвятканията, като се има предвид позицията му.Според мен е решил да тръгва, щот и двамата сте се позабавили.Пък тъй кръстовище, дет го е показам Бубачко е баси ужаса........
                      Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                      Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                      Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                      BMW X3 3.0D Aut

Коментар

westdogg написа:
                        ele написа:
                        Е, аз не винаги съм карала по селски пътища. Обаче ако съм с предимство пускам само ако карам с 20, щото никаква не е гаранцията, че тоя зад мен е колегиален и няма да се надъни в мен. А точно на такова кръстовище никога няма да спра да пусна някой, особенно ако съм намалила и другите си правят коледно тържество с фаровете, щото от колегиалност може съвсем да запушите кръстовището.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                          АААААААААА сори , ама тва сега го прочетох. Е това е големият проблем на Варна. Няма такова нещо като : караш си и оставяш другите да се отравят!!!!!!!! После ще се чудиш, що не можеш да излезеш 30 минути от някоя малка уличка.
                          Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                          Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                          Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Да , сега като помисля, този с джипа реално не може да е сигурен дали примигвам на пасата, или на него. Май правилно беше наистина да изчакам И джипа И пасата, ще го имам предвид за друг път. А зад мен не че нямаше никой, но просто бяха толкова далеч, че имаше време аз да намаля лекичко, и пасата да мине без някой да се излети от мое дясно и да го сплеска. На практика джипа от негова гледна точка си е първи след мен, и чак като мине моето платно, вече става втори за другото. Поне аз така правя - ако съм джипа, щях да навляза в свободната лента, в която идва фиата, и да чакам вече тези отдясно да ме пуснат (пасата дето е) . То аз и така правя - винаги ако едната лента се освободи, навлизам в нея. Иначе мога да си чакам цяла вечност, както чакаше този с джипа.Всъщност аз как да разбирам присветването на пасата??? Досега винаги ако отдам на някой предимство, и той го откаже, ми присвятка на свой ред. Така и сега - пасата ми се явява втори, святкам го, той святка срещу мен, и аз това го разбирам като отказ, и минавам. Вижте от колко елементарна ситуация, какво неразбирателство се получи само. Както и на улицата, така и тук във форума няма категорична позиция кой прав и кой кривСнимката от варна - това не е ли един голям булевард, който минава покрай дворец на спорта, м/у стадион черно море, и самото море се пада? Спомням си го като че ли ... някъде надясно е стадион юрий гагарин?

Коментар

Тези "светкавици", иначе, са готино нещо. В други страни направо си бибиткат. А целта невинаги е еднозначна. Аз светкам за да дам предимство, но често светкам и за да ми дадат, за поздрав, като изпреварвам, като ме засекат. Не разчитайте с едното светкане да разберат намеренията ви. Помагайте си и с ръцете - в ръкомахането е истината!
                              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Working...
                              X