Колеги ето една ситуация от преди малко. Спускам се по драган цанков от кулата към стадиона. Аз съм колата която се движи направо (с аматьорската емблема ). С/у мен един пасат ФВ чака за ляв завой с мигач. От уличката която води до стадион българска армия иска да излиза джип наляво. реда за преминаване по принцип е аз-пасат-джип. пасата обаче е запрял цялото движение и го чакат. Поглеждам в дясното огледало и виждам че от мен зависи да пропусна пасата и да се отпуши движението към кулата. Присветвам ВЕДНЪЖ, намалявайки, така че пасатът има достатъчно време да завие. Той обаче не помръдва, а аз лекичко се приближавам. Пасатът присветва 2 пъти с/у мен, което за мен означава, че се отказва от предимството и на свой ред ме подканя да мина. Вече почти да се разминем, и виждам как водача на пасата ръкомаха бясно към джипа и го приканва да потегли. Обаче аз съм преценил че на джипа няма да давам предимство и вече ще мина преди двамата, както си му е реда, щом пасатът отказа. Изведнъж в последния момент джипа потегли, и добре че тая кола спира хубаво, иначе щяхме да се ударим. Кой кого не разбра в тази ситуация, според вас?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ситуация с предимство - кой е прав в този случай?
Collapse
X
-
Може би тоя с пасата е искал първо джипа на мине, защото улицата от която излиза джипа е тясна и ако джипа е застанал почти на средата за да направи левия завой, пасата няма да може да мине до него . Което означава , че ти светкаш на пасата на мине, а той светка на джипа да мине, защото винаги светка този който дава предимство на кола без предимство.Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
-
Кат’ си решил да даваш предимство с присветкване, ще даваш докрай. Аз ако бях с джипа също щях да мина първи - отляво ми светкат, после и отдясно ми светкат, какво повече да чакам, минавам първи.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
ele написа:не виждам защо някой на тебе ще ти святка и ще те подканя да минаваш, при условие, че ти си с предимство. Караш и оставяш другите да се оправят, ако ще и цяла вечер да се чакат.Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
Значи аз да спра, да си чакам там цяла вечер, да се изнесат всички джипове от парка, после да завият всички наляво, и евентуално към 23:00 да мина? Не си го представям така. Аз като присветна ЕДИН път, значи давам предимство на ЕДНА кола. Това е положението Да се спасяват, аз пак си минах първи, а пасата и джипа пак чакаха, щото зад мен дойдоха другите, и никой не ги пусна. Тоя с пасата другия път ще се сети да не чака. А тоя с джипа не ме вълнува дали е бил на средата, оня с пасата да завие, и да го блокира, и да го върне. Като не се върне, улицата става блокирана и всички ще чакаме джипа Е==х ти и тарикатите станаха с тия джипове. Цялата улица е тяхна ли, какво?ред.: Понеже аз съм първи, няма как да дам предимство на третия. Давам на втория. Когато вече мина, джипа от трети става втори наред, и тогава вече чака някой да го пропусне. Обаче първия да пропуска втория, а втория - третия, без да се знае дали първия пропуска третия не върви.
Коментар
-
Проблемът ти е, че си решил да се правиш на благороден... В такива ситуации - давам знак да минат... и ако не тръгнат до 3-4 секунди... тегля им една майна и си карам според предимството!Ама и не разбирам... от къФ зор пък ти точно даваш предимство?Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
bubachko
Ами може и да кажа глупост, но според мен водача на джипа е аматьор-новак (не го казвам в лошия смисъл), просто му липсвало май отработена бъзза мисъл за преценка на положението, като вариантите са 2 според мен: 1. Виждайки, че ти си далече, а пасата запушва колоната и явно няма намерение да тръгва - направо да се изтрелва, разчитайки, че няма да стане беля. 2. седи си чинно и си чака реда, без да го интересува кой му дава път и кой не.А по този начин той е направил възможно най-кофтия вариант - мисли много да посмее или не, ти вече си наближил и изведнъж му присветва и тръгва... И така стават белите. Ако не се лъжа, там е павирано. А ако паветата бяха мокри? А ако зад теб имаше поне още една кола? И става манджа с грозде. Доста пъти съм бил на позицията на джипката и си чакам спокойно да ми дойде реда, като изобщо не ме интересува дали има някой зад мен и дали бърза за някъде. Ако иска да ме прескача, аз няма да загубя нищо ако стигна до някъдето за където съм тръгнал с 2-3 минти по-късноP.S.: е на снимката е мястото дето всеки път се оглеждам кат мишок-бегач и чакам да се освободи голяяяяма дупка за да мина, колкото и да е време. И не веднъж са ми свиркали и светкали. Мен ми не дреме обаче, все пак возя в колата едни специални хора дет са ми много по-важни от нечия бърза работа
Коментар
-
westdogg написа:ele написа:не виждам защо някой на тебе ще ти святка и ще те подканя да минаваш, при условие, че ти си с предимство. Караш и оставяш другите да се оправят, ако ще и цяла вечер да се чакат.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
То май с пасата сте си святкали взаимно. Дали тоя с джипа е видял пресвятканията, като се има предвид позицията му.Според мен е решил да тръгва, щот и двамата сте се позабавили.Пък тъй кръстовище, дет го е показам Бубачко е баси ужаса........Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
westdogg написа:ele написа:не виждам защо някой на тебе ще ти святка и ще те подканя да минаваш, при условие, че ти си с предимство. Караш и оставяш другите да се оправят, ако ще и цяла вечер да се чакат.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:не виждам защо някой на тебе ще ти святка и ще те подканя да минаваш, при условие, че ти си с предимство. Караш и оставяш другите да се оправят, ако ще и цяла вечер да се чакат.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Да , сега като помисля, този с джипа реално не може да е сигурен дали примигвам на пасата, или на него. Май правилно беше наистина да изчакам И джипа И пасата, ще го имам предвид за друг път. А зад мен не че нямаше никой, но просто бяха толкова далеч, че имаше време аз да намаля лекичко, и пасата да мине без някой да се излети от мое дясно и да го сплеска. На практика джипа от негова гледна точка си е първи след мен, и чак като мине моето платно, вече става втори за другото. Поне аз така правя - ако съм джипа, щях да навляза в свободната лента, в която идва фиата, и да чакам вече тези отдясно да ме пуснат (пасата дето е) . То аз и така правя - винаги ако едната лента се освободи, навлизам в нея. Иначе мога да си чакам цяла вечност, както чакаше този с джипа.Всъщност аз как да разбирам присветването на пасата??? Досега винаги ако отдам на някой предимство, и той го откаже, ми присвятка на свой ред. Така и сега - пасата ми се явява втори, святкам го, той святка срещу мен, и аз това го разбирам като отказ, и минавам. Вижте от колко елементарна ситуация, какво неразбирателство се получи само. Както и на улицата, така и тук във форума няма категорична позиция кой прав и кой кривСнимката от варна - това не е ли един голям булевард, който минава покрай дворец на спорта, м/у стадион черно море, и самото море се пада? Спомням си го като че ли ... някъде надясно е стадион юрий гагарин?
Коментар
-
Тези "светкавици", иначе, са готино нещо. В други страни направо си бибиткат. А целта невинаги е еднозначна. Аз светкам за да дам предимство, но често светкам и за да ми дадат, за поздрав, като изпреварвам, като ме засекат. Не разчитайте с едното светкане да разберат намеренията ви. Помагайте си и с ръцете - в ръкомахането е истината!Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар