Колеги ето една ситуация от преди малко. Спускам се по драган цанков от кулата към стадиона. Аз съм колата която се движи направо (с аматьорската емблема
). С/у мен един пасат ФВ чака за ляв завой с мигач. От уличката която води до стадион българска армия иска да излиза джип наляво. реда за преминаване по принцип е аз-пасат-джип. пасата обаче е запрял цялото движение и го чакат. Поглеждам в дясното огледало и виждам че от мен зависи да пропусна пасата и да се отпуши движението към кулата. Присветвам ВЕДНЪЖ, намалявайки, така че пасатът има достатъчно време да завие. Той обаче не помръдва, а аз лекичко се приближавам. Пасатът присветва 2 пъти с/у мен, което за мен означава, че се отказва от предимството и на свой ред ме подканя да мина. Вече почти да се разминем, и виждам как водача на пасата ръкомаха бясно към джипа и го приканва да потегли. Обаче аз съм преценил че на джипа няма да давам предимство и вече ще мина преди двамата, както си му е реда, щом пасатът отказа. Изведнъж в последния момент джипа потегли, и добре че тая кола спира хубаво, иначе щяхме да се ударим. Кой кого не разбра в тази ситуация, според вас?
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар