geshabeli написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Intel vs AMD
Collapse
X
-
-
Здравейте !Хайде и аз да споделя. Вярното решение е ИНТЕЛ.1. Работя в Компютърен център на Стопанска Академия - Свищов2. Вечер работя в сервиза на една компютърна фирмаВ института имам наблюдение над около 350-400 работни станции и около 20 сървера.Вечер сервизирам най-разнообразна техника - от втора употреба до нови.Наблюденията за изминалите години: разликата в цената не е сериозен аргумент в полза на АМД, дайте малко повече пари и си вземете ИНТЕЛ. Няма да сгрешите. Опита ми показва следното: при системи с АМД въпросът е "Кога ще имате проблем ?", а не "Ще имам ли проблем ?". Няма РС с АМД което да не се е скапало ( Обяснението - АМД "пече" и скапва първо електролитните кондензатори (което променя работната точка на процесора), следват оптичните устройства и твърдите дискове ...Да отбележа и един подъл трик, който прилагат от АМД - подвеждащото наименование. Model - Frequency 2200+ - 1500MHz2300+ - 1583MHz2400+ - 1667MHz2500+ - 1750MHz2600+ - 1833MHz2800+ - 2000MHz3000+ - 2000MHzТака, извода - купувайки АМД Сепмрон 3000+ (примерно) Вие получавате процесор с РЕАЛНА работна честота 2000 МHz !!! Нормално ли е да очаквате всеки редови потребител на РС да е експерт и да познава реалните честоти !? Колкото до твърденията, че Целерон Д и новите интел-ци на сокет 775 пекат: това е неоснователно твърдение и в повечето случай се дължи на неправилно монтиран радиатор или пропуск да се постави термо-паста (за старите охладители, използвани при интел 865).Мога да Ви напиша цял роман по темата, но да не се увличам и да Ви губя времето Доверете се на дългогодишният ми опит и няма да съжалявате Преди да купите система сравнете цените и ще видите, че разликата дъно+процесор не е повече от 40-60 лв. И при положение, че се подготвяте да похарчите 500-1500 лв, задайте си въпроса "Заслужава ли си да спестя 50 лв ?"Пак се увлякох )Поздрави, Б. БорисовFiat Tipo 1.6 AGT
Коментар
-
Подкрепям колегата от Свищов, макар че на мен са ми само 17 машини на главата от които 90% са с AMD процесор, въпроса е не "дали?" а "кога?", но е факт, че днес AMD е по-студения процесор. Но какво от това като е по-студения процесор производителността на Семпрон на 2600+/t=36/ е като на Селерон 2000/t=52/, при еднаква периферия /лично съм го пробвал/, при клок и в двата случая ефекта е минимален. Обаче на личното ми PC Селерон на 2.0 сокет 478 ядро Нортууд 128, след смяна на кулъра със Залман на 2700об./м температурата падна на 41 градуса при 26 в стаята.Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
BBorisoff написа:Обяснението - АМД "пече" и скапва първо електролитните кондензатори (което променя работната точка на процесора), следват оптичните устройства и твърдите дискове ...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
BBorisoff написа:Да отбележа и един подъл трик, който прилагат от АМД - подвеждащото наименование. Model - Frequency 2200+ - 1500MHz2300+ - 1583MHz2400+ - 1667MHzТака, извода - купувайки АМД Сепмрон 3000+ (примерно) Вие получавате процесор с РЕАЛНА работна честота 2000 МHz !!! Нормално ли е да очаквате всеки редови потребител на РС да е експерт и да познава реалните честоти !? Колкото до твърденията, че Целерон Д и новите интел-ци на сокет 775 пекат: това е неоснователно твърдение и в повечето случай се дължи на неправилно монтиран радиатор или пропуск да се постави термо-паста (за старите охладители, използвани при интел 865).Мога да Ви напиша цял роман по темата, но да не се увличам и да Ви губя времето Доверете се на дългогодишният ми опит и няма да съжалявате Преди да купите система сравнете цените и ще видите, че разликата дъно+процесор не е повече от 40-60 лв. И при положение, че се подготвяте да похарчите 500-1500 лв, задайте си въпроса "Заслужава ли си да спестя 50 лв ?"Пак се увлякох )Поздрави, Б. БорисовБрава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
аз да споделя наблюдения... от малко повече от половин година съм с Intel Pentium IV 3.0 HT - "е те такова животно нема " страшна е машинката... правя по 100 неща наведнъж и въобще не се забавя... просто се родих с този процесор. Когато беше въпросът да си го купувам не исках и дума да става за AMD. Все пак се занимавам с компютри от доста време и имам наблюдения. те са следните: AMD - добри, Intel - по-добри.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Е, колеги, дойде време и аз да споделя своя скромен опит. От 1984 г. се занимавам с тия проклети компютри и смело може да заявя че не толкова процесора, а колкото чипсети и прочие сега са определящи. Аз например в къщи клатя един Athlon/900 Mhz от 2002 г., а служебния ми NoteBook е PIV 2.4 Ghz - Познайте кой е по-добър!Само за сведение - като на NoteBook-а смених хард-диска с 5400 RPM ( от 4800) животното заработи видимо по-добре (ама пак по-зле от домашния). Аз бенкмаркове не пускам, а сравнявам като си компилирам проектите (Пиша предимно на Delphi 7). И да об0бщя - Intel само ако е Xeon. И само за сървъри. Акое е 64 - битово - Opteron, Иначе ... AMD ама BOX че иначе пак ядове...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Странното е, че 90% от програмистите които познавам използват AMD.. нещо над което не се бях замислял до сега..!Аз самият имам Athlon и проблеми със системата и нейната стабилност не съм имал никога! Работил съм обаче на няколко Intel машини и всичките се държаха много нестабилно.. но проблема е в това, че системите са били окомплектовани не от мен, а от някой "майстор", сътворил система от кол и въже, вероятно с минимален бюджет, но вместо да избере AMD и да сътвори нещо по-стабилно (заради по-ниската цена) той е избрал Intel базирана машина. Докато аз винаги подбирам много внимателно всички компоненти за да си нямам проблеми след това!В днешно време въпроса не опира до това кое е по-добро, а до това кое е по-изгодно! Проблем със стабилността на AMD и Intel няма.. има само човешка некадърност и фолклор. Факт е, че AMD е по-изгодния вариант винаги е бил такъв... и за това хората които разбират на него се спиратFIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
perlsite написа:В днешно време въпроса не опира до това кое е по-добро, а до това кое е по-изгодно!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Mazgarev написа:страшна е машинката... правя по 100 неща наведнъж и въобще не се забавя...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Ето както вече бях пуснал тема тук спора се зароди!Малко смешно (без да обиждам) се изказва колегата, че Селерона на 2.0 работил по-бързо от Семпронче на 2600+ Също (целия пост тук ми е с добронамерена цел - без да се заяждам) колегата с дългогодишния си опит с компютри (Свищов) се изказва малко не коректно с рейтинга на процесора и с това вътрешната тактова чистота на последния и пропусна да опише начина на работа на процесора - с която сигурно не е на ясно на 100% (и аз не я знам на 100% а някъде около 98% !Аз съм съгласен повечето на 2.0, 2.0++ честоти някой който е с Селерон да ги метнем в една обща тестова станция под Уиндоус ХП примерно и да ги сравним с мойто в къщи Тъндербърд на 750МХз!! и да пускаме и спираме програми (не да използваме рендиращи такива които се надяват само на процесорна мощ) и да видим коя система ще е по-добра - ЗАЛАГАМЕ си ПЦ-тата едно срещу друго и по-доброто печели!! А по-лошото се мята от 5-тия етаж - и не забравайте една от най-бавните под системи в едно ПЦ е дисковата - и не на последно място оптимизирането!Преди 3 години спечелих състезания по последното!!!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Mazgarev написа:аз да споделя наблюдения... от малко повече от половин година съм с Intel Pentium IV 3.0 HT - "е те такова животно нема " страшна е машинката... правя по 100 неща наведнъж и въобще не се забавя... просто се родих с този процесор. Когато беше въпросът да си го купувам не исках и дума да става за AMD. Все пак се занимавам с компютри от доста време и имам наблюдения. те са следните: AMD - добри, Intel - по-добри.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Аз ползвам Duron 995 на близо 5 год. Когато го взех беше много скъп и последен писък на модата с цели 256 SDRAM. С напредване на годинките му качих 256 DDR. Машинката тръгна много прилично. Наскоро му слоших още 256 DDR и в момента твърдя, че е доста бързичък Ползвам го за домашни нужди - сваляне на филми през торрент, ровене във форумите, записване, офис пакета, Photoshop и др. Игри не играя, защото картата е вече ветеран При една и съща работа (download+upload и запис на диск) го сравнявам със служебните, които са Intel 2,4/256DDR и твърдя, че Intel-a е доста слаб, особено когато го накараш да прави няколко неща наведнъж.Не съм професионалист, затова давам обективно мнениеhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар