Мисля че ще е интересна за някого ....Искам да уточня, нека в анкетата се гласува за това какво предпочитате, а не това което имате ......п.п. Приемат се и коментари ....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Intel vs AMD
Collapse
X
-
52% от продажбите на персонални компютри в света през миналия месец са били с процесори AMD. По следните причини: По-добро съотношение цена/производителност и по-ниска консумирана мощност в сравнение с еквивалентние модел на Intel. Което от своя страна води до по-стабилна работа на компютъра и до по-евтино захранване. Ако някой е пипал радиатора на работещ CELERON D и на чипсета на 915 знае за какво става въпросБрава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
Re: Intel vs AMD
ivo написа:... нека в анкетата се гласува за това какво предпочитате, а не това което имате ......1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Intel.Работата ми е такава, че работя с доста тежки програми като Premiere и разни други за видеообработка. Та съм работил и с двете марки процесори. Intel определено се държи по-добре и по-стабилно, при еднаква периферия, поне в моя случай. В момента съм с Pentium IV 3,6GHz и той печели пред предишния Duron.FIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
bright написа:52% от продажбите на персонални компютри в света през миналия месец са били с процесори AMD. По следните причини: По-добро съотношение цена/производителност и по-ниска консумирана мощност в сравнение с еквивалентние модел на Intel. Което от своя страна води до по-стабилна работа на компютъра и до по-евтино захранване. Ако някой е пипал радиатора на работещ CELERON D и на чипсета на 915 знае за какво става въпросСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
tonov написа:Intel.Работата ми е такава, че работя с доста тежки програми като Premiere и разни други за видеообработка. Та съм работил и с двете марки процесори. Intel определено се държи по-добре и по-стабилно, при еднаква периферия, поне в моя случай. В момента съм с Pentium IV 3,6GHz и той печели пред предишния Duron.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
bright написа:Ако някой е пипал радиатора на работещ CELERON D и на чипсета на 915 знае за какво става въпросFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
След толкова железарии, които съм правил през живота си съм стигнал до извода, че най-добре е да се вземе АМД процесор!!!Тествал съм всички възможни варианти на процесори, чипсети и каквото ви се иска! Колегата е прав - пипнете селерон Д на 915 или 865ПЕ и ще разберете за какво става на въпрос - а преди време - ’96-’97 година когато най-хитовия процесор беше Пентиум 2 на 450МХц тогава помните ли (ако сте се занимавали) с какви упреци излезнаха Интел срещу АМД, че процесорите име греели и били пълни боклуци - Е да ама както се казва "Колелото на живота се завърта и никога не се знае кога ще дойде твоя ред!" и какво виждаме сега?!Малко грешна преценка относно работенето -за сравнението на колеката със сегашния му Пентиум 4 и предишния му Дурон!!!Би било не етично да сравняваме Фиат Типо 1.4 (примерно) и Браво 2.0 16в нали така - и да кажете "Ето Бравото си е по-нов и по-добър автомобил".А до колко за Интел процесорите не мога да кажа че са лоши напротив ама ако в инвестицията за същите пари се наблегне на АМД базирана система определено ще има разлика - ОСВЕН в случаите когато дадено приложение си е просто оптимизирано за даден вид процесор!- примерно 3Д Студиото - ама.. започваме една дълга тема на разговор която със сигурност ще срешне доста противоречия и спорове.А все пак защо в момента най-силния сървър (не говоря за супер компютрите) е именно с АМД процесор?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Humppa
-
още малко за PentiumD
За да догонят АМД по отношение на бързодействието (спрямо Athlon 64) в исторически план са появи процесорът Pentium D. Нека собствениците на тези процесори с честотта между 2.8 и 3GHz да проверят дали техния процесор не изпада в т.н. "термал тротинг". Какво означава този термин - поради лошо термично проектиране на този вид процесори тяхната разсейвана мощност е около 105-115 вата. За да не изгори процесора при натоварване Интел са предвидили защитен механизъм, който се понижава тактовата честота, оттам отделянето на топлина и като резултат спад на производителността до около тази на процесор с честота 2.4GHz Дано не сте от тези "късметлии"! Между другото следващия процесор на интел ще се казва Шментиум!Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
Аз също съм за Intel. Сменил съм 3 компютъра само с такива процесори не е ми се пише конфигурацията... "gamer"-ска машина имайте предвид.. Доста съм доволен неща от рода на "увисване", "забиване" не са ми се случвали никога почти винаги са работили на 90% натоварване. Не сам забелязал никакво загряване или по силен шум може би защото не съм ги "clock"-вал и да съм сменял вентилатори. Но опрделено при изпълнението на програми са доста по добри от AMD. Имам предвид процесори - Intel P4 3.4 и AMD64 3400+. Но при игрите колкото и да не ми се иска да го призня AMD се справя по добре. Но ако се сравняват двуядрените процесори на Intel с тези на АMD ... нещатата се обръщат. Накратко ако имам ограничен бюджет при покупа в момента бих си купил компютър с AMD64 процесор.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
Доста съм доволен неща от рода на "увисване", "забиване" не са ми се случвали никога почти винаги са работили на 90% натоварване. Не сам забелязал никакво загряване или по силен шум може би защото не съм ги "clock"-вал и да съм сменял вентилатори. Но опрделено при изпълнението на програми са доста по добри от AMD. Имам предвид процесори - Intel P4 3.4 и AMD64 3400+.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар