Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Специалисти по изпреварване!!?!?!?? Осъзнайте се!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Специалисти по изпреварване!!?!?!?? Осъзнайте се!

Знам, че има раздел свързан с катастрофи, но тази е доста покаателна и получителна, затова ще си позволя да я поместя тук. Мине не мине време и някой от тук присъстващите се тупа в гърдите, колко добър шофьор бил!? Какъв специалист по изпреварване, как стигал за 3 часа со Бургас и други подобни келешлъци. Тънка е границата между самонадеяността и разума! За съжаление това второто очевадно на някои хора им липсва. Редовно при пътуване извън града се натъкваме на подобни прояви свързани с липса на здрав разум. Ето поредният пример, как демонстрирайки наивни шофьорски умения някой затрива себе си и още трима невинни!Четирима изгоряха живи в зверска нощна катастрофа 14.10.2008 08:17 [color=darkred:e86f0eba22]Четирима души изгоряха в катастрофа, станала тази нощ на пътя между Свиленград и Любимец, съобщи Дарик радио.Автомобил
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Абе чакайте снимки да кача днес, да видите вчера как един такъв "специалист" ме помля. За щастие без пострадали.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Това си е ежедневие, в война да бяхме нямаше да има толкова жертви, тъжна картинка. Пълно е с безрасъдни, нахални и самоуверени шофьори по пътищата, а пък то и едни пътища имаме ...

Коментар

trace написа:
        Абе чакайте снимки да кача днес, да видите вчера как един такъв "специалист" ме помля. За щастие без пострадали.
        Абе чакаме... :D

Коментар

mnpenchev написа:
          Това си е ежедневие, в война да бяхме нямаше да има толкова жертви, тъжна картинка. Пълно е с безрасъдни, нахални и самоуверени шофьори по пътищата, а пък то и едни пътища имаме ...
          дам, НО според мен ако са по-добри пътищата - ще се увеличат тежките катастрофи.може и да намалеят авариите и разбиването на колите. Но по-добри пътища предполагат и по-висока скорост --> повече тежки катастрофи.Основния проблем идва не от лошите пътища, а от нахалните и самоуверени малоумници зад волана.

Коментар

Прав си колега, такъв ни е манталитета, и все пак си мисля, че на път с две и повече ленти в едната посока шанса да ти изкочи някой насреща е почти нула. Не казвам, че няма да има катастрофи, ще има, докато всички не се осъзнаем и започнем да шофираме разумно.

Коментар

хъм...чета си тука аз...хубаво е поне че се говори за тези неща...изпреварвания...малоумно каране...смъртни случаи...защото така и така нищо не се прави по въпроса и всеки си кара както иска поне да си говорим за тях...та "белким" с времето и годините може и да се осъзнаем...лично аз вече от месец си поставих като ...хъм...въздържание...да спазвам по близо правилника за движение по пътищата...и след този месец извода ми е следния...карам значително по-бавно...по пътя Варна Добрич който ми е най-честата извънгардска линия...карам с макс 100...като се старая да поддържам 90...във града гледам да не превишавам 60км/ч като когато имам възможност си карам и със 50 без това да пречи и на останалите в движението...резултатът е стигам с две до три или айде пет минути по бавно до дадена точка отколкото като карам като изтърван...5 минути не са нищо...второ карам спокойно не се изнервям успявам всячески да заобиколя почти всички дупки по пътя и си запазвам колата читава...колата харчи по малко и съм в общи линии по доволен...дайте ми още една причина да не карам по бавно...икономисвам от гориво...запазвам си колата...и си оставам със готино настроение през целия път...вече започвам да се чудя къде му е кефа...ако ми избие мерака да се правя на рейсър...до Добрич има перфектен полигон и мисля да го посетя дори скоро време...кръгово булеварди площадки а ве супер е...иначе ми доставя доооста по голямо удоволствие да бръмча по пътя с 90-100 със някой яка музика отпуснат във седалката отколкото със 160 на тръни и правейки зверски изпреварвания...и то за какво за 5 мин...вие продължавайте да си пускате теми за катастрофи и изпреварвания...и така нататък...и после карайте със 140км/ч извънграда и със 90-100 в града...а на магистралата да не говорим...вземете се вразумете....
              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                ...вие продължавайте да си пускате теми за катастрофи и изпреварвания...и така нататък...и после карайте със 140км/ч извънграда и със 90-100 в града...а на магистралата да не говорим...вземете се вразумете....
                Това нещо към мен ли е? Защото, ако се отнася за мен мисля, че първо трябва да ме познаваш за да твърдиш такова нещо. Мисля, че ми държиш извинение!

Коментар

Едва ли е най-подходящото място, но понеже е свързано, ще използвам темата - трябва курсовете да бъдат 72 часа! Това е положението. Задължително трябва да има психотест, и задължително трябва да се направи нещо като симулатор на извънградски условия, в който учащите се да си карат и да им се наложи да изпреварват. В момента в което поемат рисково изпреварване - внезапно да се появява камион, и да ги късат! За съжаление много голяма част си мислят че да изпревариш камион на междуградски път е същото като да го изпревариш в града. Ето наскоро имаше един колега който за да изпревари москвич влачещ се с 40, е развил 116, с цел по-бързо приключване на маневрата за какво говорим изобщо...

Коментар

Не съм съгласен,че не се прави нищо-прави се и то не малко,постоянно има кампании и на КАТ и на неправителствени.Обче в тях вземат участие разумните участници в движението, а до другите стига само полъх...С тези 72 часа само ще се дават повече пари и ще има по-голяма корупция.Манталитета си е манталитети по курсовете показват постоянно сверски катастрофи,в КАТ като отидеш и там само това показват,ама тези дето трябва явно не се стряскат.

Коментар

аз пък мноо се дразня на други 2 типа "специалисти"...1-ви тип - тези дето си мислят, че на нерегулирано кръстовище като карат направо и са на по-широка улица - значи са с предимство квой туй дясностоящ?????????2-ри тип - тези дето не признават никакви светлинни сигнали при маневра - по народному - мигачи и си мислят, че всички около тях знаят накъде имат намерение да завият....
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

@Kiselo - колега, аз по магистралите и с 200 карам, но си преценям кога и колко мога, знам си възможностите и на мен и на автомобила ми, като съм зад колона от тирове и пътя е само с по една лента и отсреща е натоварено си седя на задника, усилвам си музиката и чакам удобно място да ги изпреваря без да подлагам на риск нито мен, нито автомобила ми, нито някой друг от учасниците в движението. Поне при мен страха е водещ и си признавам, че ме е страх, ама много, който не го е страх мисля, че е глупак.@donnna - за съжаление е пълно с такива, а обикновенно тези същите пускат мигач на завой, точно там където другаде и да искат не могат да завият.А снощи към 21:00, един шматарок караше покрай мосрката без фарове срещу мен, присветнах му с дългите 3 пъти, викам поне се усети, обаче нашия нещо се изнерви и ми влезе в платното срещу мен и тогава си пусна дългите и 2-3 секунди кара така, след което се прибра в неговото платно и ми тегли 1 майна като се разминахме. Чудих се да се смея ли, да плача ли, или да го настигна и да стане панаира. После реших, че живота вече го е наказал, така че си се прибрах нормално без да си развалям настроението, с едно на ум за майка му естествено :D

Коментар

donnna написа:
                          аз пък мноо се дразня на други 2 типа "специалисти"...1-ви тип - тези дето си мислят, че на нерегулирано кръстовище като карат направо и са на по-широка улица - значи са с предимство квой туй дясностоящ?????????2-ри тип - тези дето не признават никакви светлинни сигнали при маневра - по народному - мигачи и си мислят, че всички около тях знаят накъде имат намерение да завият....
                          3-ти тип - теси дето си мислят, че като са с големи и лъскави коли са с предимство... В неделя вечер се прибираме от Калиакра към Варна 2 коли от семейни разходки и един такъв малоумник ми влетя на кръговото на Албена (ние идем от БАлчик, а той от Добричкото разклонение) пред мъцуната на колата... И изведнъж реши, че няма да смогне да ме доизпревари до ръкавчето за Варна и зе да намалява... Аз съответно реших и аз да намалявам, виждайки го че е някакаъм идиот и да го пущам да се радва натам... По едно време се получи така, че аз минах пред него, а той остана между двете ни коли, и като се разсвирка и разсветка, се едно аз съм му виновен - ей, бяс ме хвана! Просто взе да ми изкача картинката, как го заклещваме с двете коли да не мое да бяга и групово му вливаме акъл, както така и така пътя влиза в гориста местност...

Коментар

Е такива лайнари с лопата да ги ринеш. Колега mnpenchev, не се обиждай, не визирам теб, но последния път като карах в Бургас беше много зле положението. Ама хич не се справят повечето шофьори. Пускам си аварийките да паркирам назад, някакъв бакшиш ми свири отзад, не осъзнаващ що за "тъпотия" искам да направя. Това е най-малкото де ама айде да не изместваме темата.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз тази сутрин се радвах на един малоумник с голям Голф(Туарег).Седем завоя направи ,без да подаде светлинен сигнал.За какви се мислят такива тиквеници,за безсмъртни ли,за недосегаеми ли,не знам. В Пловдив сега е на мода,ако някой е със скъпа кола ,да не спира пред светофара,а малко след него,почти в кръстовището.И започва да се оглеждадали са го забелязали.Смях.
                              Octavia RS
                              Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Working...
                              X