style34 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Специалисти по изпреварване!!?!?!?? Осъзнайте се!
Collapse
X
-
mnpenchev
-
mnpenchev написа:style34 написа:Е такива лайнари с лопата да ги ринеш. Колега mnpenchev, не се обиждай, не визирам теб, но последния път като карах в Бургас беше много зле положението. Ама хич не се справят повечето шофьори. Пускам си аварийките да паркирам назад, някакъв бакшиш ми свири отзад, не осъзнаващ що за "тъпотия" искам да направя. Това е най-малкото де ама айде да не изместваме темата.ogi28b написа:Едва ли е най-подходящото място, но понеже е свързано, ще използвам темата - трябва курсовете да бъдат 72 часа! Това е положението. Задължително трябва да има психотест, и задължително трябва да се направи нещо като симулатор на извънградски условия, в който учащите се да си карат и да им се наложи да изпреварват. В момента в което поемат рисково изпреварване - внезапно да се появява камион, и да ги късат! За съжаление много голяма част си мислят че да изпревариш камион на междуградски път е същото като да го изпревариш в града. Ето наскоро имаше един колега който за да изпревари москвич влачещ се с 40, е развил 116, с цел по-бързо приключване на маневрата за какво говорим изобщо...FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
bubachko написа:donnna написа:аз пък мноо се дразня на други 2 типа "специалисти"...1-ви тип - тези дето си мислят, че на нерегулирано кръстовище като карат направо и са на по-широка улица - значи са с предимство квой туй дясностоящ?????????2-ри тип - тези дето не признават никакви светлинни сигнали при маневра - по народному - мигачи и си мислят, че всички около тях знаят накъде имат намерение да завият....like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
bubachko
Lane Staley написа:bubachko написа:donnna написа:...
Коментар
-
Решението е един 500 вата прожектор на задното съкло.Ама трябва да пусна тема в Автоелектроника, че да ми кажат как да го захраня.Петък карах София - Търново по тъмно. Сллучка номер едно. Карам в най-лявата лента по изкачването към първия тунел. 50 метра пред мен в дясната лента се движи друга кола. До тунела остава малко, знаците за намаляване на скоростта ( признавам, много не ги зачетох ). Изведнъж виждам, че колата пред мен рязко завива в дясно. И виждам... кола спряна в най-лявата лента! Напречно. Без светлини, без триъгълник, без нищо!!! Заемаше изцяло най-лявата лента + част от дясната. Заобиколих го. В огледалата видях, че зад мен една кола го заобиколи ... отляво Добре, че нямаше мантинела там. Обадих се на 166 и има казах да изпратят кола. Дали са изпратили... Иначе нерегулираните фарове... за тях просто вече не ми се говори.Като наближихме Търново приятелката ми вика: Мен ме заболяха очите, за теб не знам. Пък аз и викам: А, нищо ми няма, аз ги затварям от време на времеlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Vladim написа:kiselo написа:...вие продължавайте да си пускате теми за катастрофи и изпреварвания...и така нататък...и после карайте със 140км/ч извънграда и със 90-100 в града...а на магистралата да не говорим...вземете се вразумете....@Kiselo - колега, аз по магистралите и с 200 карам, но си преценям кога и колко мога, знам си възможностите и на мен и на автомобила ми, като съм зад колона от тирове и пътя е само с по една лента и отсреща е натоварено си седя на задника, усилвам си музиката и чакам удобно място да ги изпреваря без да подлагам на риск нито мен, нито автомобила ми, нито някой друг от учасниците в движението. Поне при мен страха е водещ и си признавам, че ме е страх, ама много, който не го е страх мисля, че е глупак.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
навремето имах един треньор ,дето беше решил супер радикално проблема с включените дълги на каращите отзад.беше си монтирал халоген но светеше лилаво Не знам дали някой е виждал подобно нещо ,но като ти светне ти трябват поне 40-50 мигания за да почнеш да виждашвсичко в оригиналните им цветовефиатче Браво 2.0
Коментар
-
bubachko
tomazo написа:навремето имах един треньор ,дето беше решил супер радикално проблема с включените дълги на каращите отзад.беше си монтирал халоген но светеше лилаво Не знам дали някой е виждал подобно нещо ,но като ти светне ти трябват поне 40-50 мигания за да почнеш да виждашвсичко в оригиналните им цветове
Коментар
-
mnpenchev
Под предценил риска имах предвид, че се натискам на места с поне 2-3 километра видимост напред, видя ли автомобил или завой, веднага махам крака от педала, както казах съм голямо шубе :D Иначе, "най-обичам" да ми се залепи някой, на който или късъте не са му изправни и кара на дълги, или му светят в небето, респективно ми пърлят веждите, или тези дето си мислят, че пътя е техен по наследство и си карат точно посредата на пътя.
Коментар
-
Re: Специалисти по изпреварване!!?!?!?? Осъзнайте се!
Vladim написа:Знам, че има раздел свързан с катастрофи, но тази е доста покаателна и получителна, затова ще си позволя да я поместя тук. Мине не мине време и някой от тук присъстващите се тупа в гърдите, колко добър шофьор бил!? Какъв специалист по изпреварване, как стигал за 3 часа со Бургас и други подобни келешлъци. Тънка е границата между самонадеяността и разума! За съжаление това второто очевадно на някои хора им липсва. Редовно при пътуване извън града се натъкваме на подобни прояви свързани с липса на здрав разум. Ето поредният пример, как демонстрирайки наивни шофьорски умения някой затрива себе си и още трима невинни! ... ... ...
Коментар
-
Vladim написа:trace написа:Абе чакайте снимки да кача днес, да видите вчера как един такъв "специалист" ме помля. За щастие без пострадали.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Pecho написа:Lane Staley написа:Решението е един 500 вата прожектор на задното съкло.Ама трябва да пусна тема в Автоелектроника, че да ми кажат как да го захраня.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар