Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Специалисти по изпреварване!!?!?!?? Осъзнайте се!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    Е такива лайнари с лопата да ги ринеш. Колега mnpenchev, не се обиждай, не визирам теб, но последния път като карах в Бургас беше много зле положението. Ама хич не се справят повечето шофьори. Пускам си аварийките да паркирам назад, някакъв бакшиш ми свири отзад, не осъзнаващ що за "тъпотия" искам да направя. Това е най-малкото де ама айде да не изместваме темата.
    Веднага потвърждавам, в Бургас положението е супер зле!!! колегиалност нулева, постоянно ми свиркат като спирам на пешеходна пътека, а да дам предимство на някой да не говорим, жив ще ме изядат, вчера се молих на 10 човека да ме пуснат в уличката към турското консулство, е никой не ме пусна, побеснях ... по тесните улички е още по-зле ... абе нямам думи, като карам в София положението и отношението е съвсем друго!

Коментар

mnpenchev написа:
      style34 написа:
      Е такива лайнари с лопата да ги ринеш. Колега mnpenchev, не се обиждай, не визирам теб, но последния път като карах в Бургас беше много зле положението. Ама хич не се справят повечето шофьори. Пускам си аварийките да паркирам назад, някакъв бакшиш ми свири отзад, не осъзнаващ що за "тъпотия" искам да направя. Това е най-малкото де ама айде да не изместваме темата.
      Веднага потвърждавам, в Бургас положението е супер зле!!! колегиалност нулева, постоянно ми свиркат като спирам на пешеходна пътека, а да дам предимство на някой да не говорим, жив ще ме изядат, вчера се молих на 10 човека да ме пуснат в уличката към турското консулство, е никой не ме пусна, побеснях ... по тесните улички е още по-зле ... абе нямам думи, като карам в София положението и отношението е съвсем друго!
      Слизаш и тръгваш пеш, хем няма да тръска, хем по-икономично, по екологично и по-бързо ще стигнеш.
      ogi28b написа:
      Едва ли е най-подходящото място, но понеже е свързано, ще използвам темата - трябва курсовете да бъдат 72 часа! Това е положението. Задължително трябва да има психотест, и задължително трябва да се направи нещо като симулатор на извънградски условия, в който учащите се да си карат и да им се наложи да изпреварват. В момента в което поемат рисково изпреварване - внезапно да се появява камион, и да ги късат! За съжаление много голяма част си мислят че да изпревариш камион на междуградски път е същото като да го изпревариш в града. Ето наскоро имаше един колега който за да изпревари москвич влачещ се с 40, е развил 116, с цел по-бързо приключване на маневрата за какво говорим изобщо...
      Колкото до курсовете все още се продават книжки а има и такива които си керат без такива, аз лично познавам тикива индивиди и на въпроса "до кога ще караш без книжка?" отговора е "докато си изкарам"... без коментар.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

bubachko написа:
        donnna написа:
        аз пък мноо се дразня на други 2 типа "специалисти"...1-ви тип - тези дето си мислят, че на нерегулирано кръстовище като карат направо и са на по-широка улица - значи са с предимство квой туй дясностоящ?????????2-ри тип - тези дето не признават никакви светлинни сигнали при маневра - по народному - мигачи и си мислят, че всички около тях знаят накъде имат намерение да завият....
        3-ти тип - теси дето си мислят, че като са с големи и лъскави коли са с предимство... В неделя вечер се прибираме от Калиакра към Варна 2 коли от семейни разходки и един такъв малоумник ми влетя на кръговото на Албена (ние идем от БАлчик, а той от Добричкото разклонение) пред мъцуната на колата... И изведнъж реши, че няма да смогне да ме доизпревари до ръкавчето за Варна и зе да намалява... Аз съответно реших и аз да намалявам, виждайки го че е някакаъм идиот и да го пущам да се радва натам... По едно време се получи така, че аз минах пред него, а той остана между двете ни коли, и като се разсвирка и разсветка, се едно аз съм му виновен - ей, бяс ме хвана! Просто взе да ми изкача картинката, как го заклещваме с двете коли да не мое да бяга и групово му вливаме акъл, както така и така пътя влиза в гориста местност...
        4ти тип - Тези, които смятат, че давайки мигач си осигуряват предимство.5ти тип - Тези, които нощно време на магистралата, когато ти караш със 140 и изпреварваш, включват дълги защото ТЕ МОГАТ ПО-БЪРЗО!!!
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Тия от 5-и тип най-ги мразя да ги е*а в нещастниците.
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Lane Staley написа:
            bubachko написа:
            donnna написа:
            ...
            ...
            4ти тип - Тези, които смятат, че давайки мигач си осигуряват предимство.5ти тип - Тези, които нощно време на магистралата, когато ти караш със 140 и изпреварваш, включват дълги защото ТЕ МОГАТ ПО-БЪРЗО!!!
            А-а-а, това със светлините е друга бира... за тях незнам какво е решението... Масово каране на дълги нощем, напускали едни 1000 ламби по предницата и си мислят, че не пречат, като на таблото им свети само лампичката за "къси"... Масово нерегулирани къси, които ти блестят... и така и няма никога да разбера каква е тая мода на халогените, да не ми се обиждат всички колеги с такива фарове, ма е ненормално, особено ако няма и маркировка по междуградските пътища, по която да се водиш кат ти наблестят очите... Бе като ти присветнат 2-3 пъти отсреща, сети се да си провериш центровката, а не да ми облещиш и дългите, та да разбера, че мже и повече да свети и да си кажеш "Ко ми светкаш бе, на къси съм!"... Незнам колеги, но след последния трип оня ден цитиран малко по-преди, най-отговорно заявих на жената да забрави за сякакви нощни извънградски карания на дълго, откровено си признавам че си ме е шубе вече... Аде, тука си знам района, ма някъде ще изправя някой завой по непознат път заради някой такъв светулковец.

Коментар

Решението е един 500 вата прожектор на задното съкло.Ама трябва да пусна тема в Автоелектроника, че да ми кажат как да го захраня.Петък карах София - Търново по тъмно. Сллучка номер едно. Карам в най-лявата лента по изкачването към първия тунел. 50 метра пред мен в дясната лента се движи друга кола. До тунела остава малко, знаците за намаляване на скоростта ( признавам, много не ги зачетох ). Изведнъж виждам, че колата пред мен рязко завива в дясно. И виждам... кола спряна в най-лявата лента! Напречно. Без светлини, без триъгълник, без нищо!!! Заемаше изцяло най-лявата лента + част от дясната. Заобиколих го. В огледалата видях, че зад мен една кола го заобиколи ... отляво Добре, че нямаше мантинела там. Обадих се на 166 и има казах да изпратят кола. Дали са изпратили... Иначе нерегулираните фарове... за тях просто вече не ми се говори.Като наближихме Търново приятелката ми вика: Мен ме заболяха очите, за теб не знам. Пък аз и викам: А, нищо ми няма, аз ги затварям от време на време

Коментар

Vladim написа:
                kiselo написа:
                ...вие продължавайте да си пускате теми за катастрофи и изпреварвания...и така нататък...и после карайте със 140км/ч извънграда и със 90-100 в града...а на магистралата да не говорим...вземете се вразумете....
                Това нещо към мен ли е? Защото, ако се отнася за мен мисля, че първо трябва да ме познаваш за да твърдиш такова нещо. Мисля, че ми държиш извинение!
                не нее нищо лично просто си изказвам мнението не пускам вината върху теб тя е във всички ни...и аз дори дето пиша тук...
                @Kiselo - колега, аз по магистралите и с 200 карам, но си преценям кога и колко мога, знам си възможностите и на мен и на автомобила ми, като съм зад колона от тирове и пътя е само с по една лента и отсреща е натоварено си седя на задника, усилвам си музиката и чакам удобно място да ги изпреваря без да подлагам на риск нито мен, нито автомобила ми, нито някой друг от учасниците в движението. Поне при мен страха е водещ и си признавам, че ме е страх, ама много, който не го е страх мисля, че е глупак.
                колега mnpenchev... всеки един от нас си преценява риска...обаче сам за себе си...не и за другите...често караш примерно със 200 на магистралата...ами представи си някоя заспала лелка реши да изкочи в лявата лента без да погледне че ти летиш със 200...?! и какво става както е ненатоварено и става много натоварено движението...линейки задръствания полиция...и то защо...защото мислиш че си преценил...е да ама лелката неможе да прецени ти какво си преценил...под лелката приемайте всеки един участник в движението лично аз също съм карал много бързо но тука от известно време насам се понаплаших вече много с тези катастрофи икато гледам трафика и пътищата и то няма как или си самоубиец или поне малко от малко внимаваш а и на връщане от почивка миналия месец имах лощо преживяване и...не ми се влиза в статистиката...затова яваш яваш...5 минути по късно но жив...
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

навремето имах един треньор ,дето беше решил супер радикално проблема с включените дълги на каращите отзад.беше си монтирал халоген но светеше лилаво Не знам дали някой е виждал подобно нещо ,но като ти светне ти трябват поне 40-50 мигания за да почнеш да виждашвсичко в оригиналните им цветове
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                    навремето имах един треньор ,дето беше решил супер радикално проблема с включените дълги на каращите отзад.беше си монтирал халоген но светеше лилаво Не знам дали някой е виждал подобно нещо ,но като ти светне ти трябват поне 40-50 мигания за да почнеш да виждашвсичко в оригиналните им цветове
                    Това със смесването на светлините е интересно нещо... Преди 2-3 седмици, като се връщахме от СФ, не помня в кой от тунелите на Хемус беше, но светлината не беше стандартната жълтеникава, а една синкава и слабовата... И в момента когато нахлуеш от светлото вън на фона на сивите стени и слабата синкава светлина всичко започна да ми изглежда черно-бяло, като на стар телевизор! кат казвам всичко, имам предвид колите отпред и задмен и цялото свят около мен... а като погледнеш таблото или сфетофарите на тавана - цветни! И докато си се пуля и кефя на странния ефект, жената ме потропва по гърба и вика: "Бе аз ли се повредих или сме като в чернибял филм?!" Та поне не съм само аз дефектен се успокоих....

Коментар

Под предценил риска имах предвид, че се натискам на места с поне 2-3 километра видимост напред, видя ли автомобил или завой, веднага махам крака от педала, както казах съм голямо шубе :D Иначе, "най-обичам" да ми се залепи някой, на който или късъте не са му изправни и кара на дълги, или му светят в небето, респективно ми пърлят веждите, или тези дето си мислят, че пътя е техен по наследство и си карат точно посредата на пътя.

Коментар

Re: Специалисти по изпреварване!!?!?!?? Осъзнайте се!

Vladim написа:
                        Знам, че има раздел свързан с катастрофи, но тази е доста покаателна и получителна, затова ще си позволя да я поместя тук. Мине не мине време и някой от тук присъстващите се тупа в гърдите, колко добър шофьор бил!? Какъв специалист по изпреварване, как стигал за 3 часа со Бургас и други подобни келешлъци. Тънка е границата между самонадеяността и разума! За съжаление това второто очевадно на някои хора им липсва. Редовно при пътуване извън града се натъкваме на подобни прояви свързани с липса на здрав разум. Ето поредният пример, как демонстрирайки наивни шофьорски умения някой затрива себе си и още трима невинни! ... ... ...
                        Принципно си прав. Има обаче още един факт, който не е за пренебрегване. На всеки се е случвало да пъпли след тежък камион, бълващ кълба задушлив дим. Особено през планинските проходи. Аз съм с повече от 17 г стаж като шофьор, но до сега нито един път не ми се е случвало водач на такава тежка машина да спази правилата и да отбие за да пропусне колоната зад себе си, дори и когато има специални за целта места. Не стига, че отровните пушеци правят мъгла пред теб, не стига, че колата ти завира, а и кръвта ти заедно с нея, но и малоумниците, управляващи въпросните машини (не визирам всички, но повечето) се лепят едва ли не на една броня разстояние един зад друг. Е, какво става като някой водач изпуши? Газ и каквото сабя покаже. Неразумно, тъпо дори, изключително рисковано и опасно, но е факт. Особено, когато тираджията се направи на ударен и не върне газта, за да се мушнеш пред него.Съжалявам за жертвите на поредното безумство, но понякога има фактори, които умишлено или не се пропускат. Както знаете, мътрвия почти винаги носи вината.
                        Fiat Marea 1.8i 16V
                        Fiat Tipo 1.4i 8V
                        Fiat Punto 1.6i 8V
                        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Lane Staley написа:
                          Решението е един 500 вата прожектор на задното съкло.Ама трябва да пусна тема в Автоелектроника, че да ми кажат как да го захраня.
                          Че как не си го видял досега!
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Vladim написа:
                            trace написа:
                            Абе чакайте снимки да кача днес, да видите вчера как един такъв "специалист" ме помля. За щастие без пострадали.
                            Абе чакаме... :D
                            Ей ги, абе направо нова тема отварям http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32789
                            Ex Fiat 126P
                            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS
                            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Pecho написа:
                              Lane Staley написа:
                              Решението е един 500 вата прожектор на задното съкло.Ама трябва да пусна тема в Автоелектроника, че да ми кажат как да го захраня.
                              Че как не си го видял досега!
                              Ей това чукане чаках...Много благодаря. 15 лева са нищо за кефа, чийто вкус вече усещам в устата си!500 свещи и няма да се налага да ги паля една по една

Коментар

Lane Staley написа:
                                Решението е един 500 вата прожектор на задното съкло.Ама трябва да пусна тема в Автоелектроника, че да ми кажат как да го захраня.Баща ми има един огромен фенер, който си е направо прожектор в кола именно за тая цел

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Working...
                                X