Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за пералня..най-накрая купих: Electrolux EWT - 10120W

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,24281.0.html Ако ти се чете.... И не се хвърляй на Бош, ако си купуваш бормашинка става.
    Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
      http://forum.setcom.bg/index.php/topic,24281.0.html Ако ти се чете.... И не се хвърляй на Бош, ако си купуваш бормашинка става.
      В тая тема тоя пич хубаво хвали немските,ама нашата стара пералня беше Бломберг(на АЕГ марка доколкото знам) ,издържа 10 години ,но си тръгна с гръм и трясък.Първо че си замина цялото окачване,което беше съпроводено с непоносимо стържене,тамън го сменихме и казана изби вратичката.Незнам по каква причина,предполагам лагер е счупила ,барабана не се въртеше и ремъка беше скъсан. Та барабана беше ударил вратичката,чупи пантата и ключлката,стъклото остана здраво и не се изключи щото зъбчето на ключлката си остана вътре...направи страхотна поразия + голям уплах от шума.Също рпочетох в тази тема ,мнение че класическите(хоризонталните ) били по-добри,което не мога да си го обясня,защото изглжда по разумно да е обратното,както го обясни Торнадо.

Коментар

Отказах се от LG, нещо не можаха да ме убедят в достойнствата им. Надписът "Made in EU" също не вдъхва доверие, ако ще е корейска, да е корейска.Сега си харесах Fagor 1FET-109, клас АА , с горно зареждане. Цената й е доста по-висока от тази на LG, около 660 лв., надявам се качеството също да е по-добро. За тази пералня или поне за марката сега очаквам вашите мнения. Един комшия уж "майстор" по перални авторитетно се изказа, че пералните с горно зареждане не подлежат на ремонт, което ми се вижда глупост.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
          Отказах се от LG, нещо не можаха да ме убедят в достойнствата им. Надписът "Made in EU" също не вдъхва доверие, ако ще е корейска, да е корейска.Сега си харесах Fagor 1FET-109, клас АА , с горно зареждане. Цената й е доста по-висока от тази на LG, около 660 лв., надявам се качеството също да е по-добро. За тази пералня или поне за марката сега очаквам вашите мнения. Един комшия уж "майстор" по перални авторитетно се изказа, че пералните с горно зареждане не подлежат на ремонт, което ми се вижда глупост.
          Според мен съседа ти може и да е майстор, но на лакърдиите. Всъщност колко често се повреждат пералните? Не говоря за Перла 04 и 05. Ние сме с един Силтал на около 10 години. Досега единствените "ремонти" са били когато вадих банели от водната помпа. 2 пъти!Фагор:http://www.fagor.com/uk/pub/empresa/index.html
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

В къщи сме с Фагор 3F-3612 ... е, нема толкова добра пералня! Невероятно доволен съм!
            Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Lane Staley написа:
              snake написа:
              ...
              ...Ние сме с един Силтал на около 10 години. ...
              Ето това е марката! Нашата няма и толкова ремонт за малко повече години. Това е адска машина, имаме от същата марка фризер-ракла и огромен хладилник-фризер с 2 отделни агрегата, единствено на хладилника са му прилагани интервенции за около 10 години преди около 4-5... Много жалко, че спряха да ги внасят, а ако намериш нещо тяхно не е много ефтинко...

Коментар

Ние вкъщи сме с Фагор... вече 8-9 години. Все още работи, не се е разваляла, има хиляди функции (от които май ползваме 2-3), доволен съм... Ако този, новия фагор има балансираща система, мисля че не е лош избор.
                Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                --- в сърцето завинаги... ---
                Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

ние сме с LG от година работи перфектно дано и за напред да е така. според мен съм направил добър избор като я купих. но ти си решаваш каква да си купиш.
                  uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

Ето я красавицата. Накрая се спряхме на Electrolux EWT - 10120W, с горно зареждане. Освен, че е хубава, даже и пере . А старият ветеран (на долната снимка) преминава в заслужен отдих след 16 г. вярна служба.
                    Прикачени файлове

Коментар

Ха!!! Тази старата е почти ката нашата стара, която също "пенсионирахме" преди 8-9г, но все още се труди от време на време на вилата.... много здрава машинка, Made in USSR!
                      Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                      --- в сърцето завинаги... ---
                      Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Точно ! За 16 г. почти ежедневна работа (все пак сме 6 човека вкъщи) сме сменяли програматор (не беше евтин, купихме някакъв немски за около 60 лв.) и един път някакъв лагер за 5-6 лв. Това е, нищо друго. Тя все още си работи, но помпата прави някакви проблеми и трябва малко да й се помага като тръгне да изхвърля вода. Заминава на чист въздух на село .

Коментар

Working...
                        X