Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за пералня..най-накрая купих: Electrolux EWT - 10120W

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнения за пералня..най-накрая купих: Electrolux EWT - 10120W

И така дойде момента да си купим нова пералня, старият ветеран почти предаде богу дух . Нищо не разбирам от тези машинки, все пак от 15 г. (толкова изкара старата !) не сме купували пералня и не съм следил новостите. Засега изборът пада на LG WD-10302 NP. Ако някой има лични впечатления от тази марка и модел, нека ги сподели.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Имаме LG не е същия модел работи вече 5-6 години. Не сме имали проблеми.
    Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Не разбирам от перални , но смятам че ARISTON е най-добрия избор.
      Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

ЛГ имаха (може и да не е била тяхна) една система дайрект драйв (direct drive)дето я слагаха масово, сиреч мотора до колкото си спомням е хванат направо за оста на барабана без ремък.Имаше някакви мнения,че не струвало подбно нещо и се разваляло по-бързо,но не познавам хора с таква.Факт е обаче че единствената друга марка с подобно нещо е Деу.Ние сме с Whirpool 4 години вече,абсолютно безпроблемно,за мен това е една добра покупка.Още повече че бяха пуснали наскоро разн модели с 6 години гаранция,което е 3 пъти повече от обикновенно.За аристон знам ,че е нещо като луксозната серия на фирмата и няма някакви съществени разлики с Индезит,което е доста по-евтино,но наистина не е толкова пипнато.Аз ако съм на твое място без замисляне или Уърпуул или Електролукс,цените са напълно поносими,за тези характеристики и отзивите са добри за тях.

Коментар

Ние също сме с Whirpool вече над 5 г и нищо не съм пила по нея - пере перфектно въпреки че беше евтин модел.Сега гледам рекламират някакъв нов модел за около 600лв - префектна цена.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз съм със Samsung SWF 8005, вече 7-ма година работи без проблеми, като последните година и 7 месеца се пуска всеки ден, често дори по 2 пъти, защото имаме бебе.А за LG, имам хладилник, много съм доволен, и той е на 7 години и си бачка без грешка.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Онзи ден ми подадна брошура от Интерсервиз Узунови (не правя реклама). Та там предлагаха перална машина Fagor с някаква балансираща с-ма за елиминиране на вибрациите. Мисля, че това е ще доста полезно. Нашият Whirlpool след вече 3-тата година така се тресе, че още малко и сам ще започне да простира.Друго полезно е машината да има кантар. Така винаги ще знаеш колко пране и прах да сложиш.Ето линка на Фагор: http://www.fagor-bg.com/groups/articles/33,и на Whirlpool: http://www.whirlpool.bg/app.cnt/whr/.../3/subcatid/11. Тук могат да се сравняват моделите.
              Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
                Онзи ден ми подадна брошура от Интерсервиз Узунови (не правя реклама). Та там предлагаха перална машина Fagor с някаква балансираща с-ма за елиминиране на вибрациите. Мисля, че това е ще доста полезно. Нашият Whirlpool след вече 3-тата година така се тресе, че още малко и сам ще започне да простира.Друго полезно е машината да има кантар. Така винаги ще знаеш колко пране и прах да сложиш.Ето линка на Фагор: http://www.fagor-bg.com/groups/articles/33,и на Whirlpool: http://www.whirlpool.bg/app.cnt/whr/.../3/subcatid/11. Тук могат да се сравняват моделите.
                Ми за да имат хотата избор,ще кажа че самсунг имат модели които се рекламират също с някаква балансираща система,никаква идея какво представлява,но с нашия уърпулник,няма проблеми.Той е на 1000 ,оборота,не са чак толкова малко и не се тресе,въпреки че много спецове даваха мъдрия съвет да перем на 500 оборота,щот5о иначе се прецаквала пералнята от многот обороти.Ние ако искахме прането да ни е мкро направо щехме да си земем некой евтинджос с 400 оборота .Всъщнос уърпула хич не беше скъп на времето -475 леа-1000 оборота,5 кг пране,2 год гаранция,енергиен клас А +,клас на изпиране А,а тогава все още се продаваха перални енергиен клас С -аляска си спомням много добре в Метро.твърдо уърпуул и електролукс.

Коментар

Проблем вкъщи е мястото. Нямаме удобно място, на което да я разположим и затова е необходимо да е с по-малки размери, а желателно е и цената да е с по-малки размери . Тази е към 500 лв., а като размери също ни устройва. От LG като марка съм супер доволен - от 15 г. де що е телевизор или видео у нас винаги са били LG, но пералните са нещо съвсем различно, нямам идея как се представят LG там. Затова всяко мнение ще ми е от полза.

Коментар

snake написа:
                    нямам идея как се представят LG там.
                    Ми как...? Както Самсунсг примерно Хващай я за ушите и не му мисли. Със сигурност ще е шумна, без кой знае какви екстри и с някакъв изчекнат дизайн, ама какво от това? След 5 години, като изтече гаранцията ще си купиш друга
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

snake написа:
                      Проблем вкъщи е мястото. Нямаме удобно място, на което да я разположим и затова е необходимо да е с по-малки размери, а желателно е и цената да е с по-малки размери . Тази е към 500 лв., а като размери също ни устройва. От LG като марка съм супер доволен - от 15 г. де що е телевизор или видео у нас винаги са били LG, но пералните са нещо съвсем различно, нямам идея как се представят LG там. Затова всяко мнение ще ми е от полза.
                      Ако мястото е малко, защо не вземеш с горно пълнене? При тях вибрациите и износването са по-малки, а и на размери е по-добре. Е, няма да може да метнеш някоя везана покривчица отгоре, ама все таки си мисля, че и не си от този тип.
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

gamma написа:
                        snake написа:
                        нямам идея как се представят LG там.
                        Ми как...? Както Самсунсг примерно ...Със сигурност ще е шумна, без кой знае какви екстри и с някакъв изчекнат дизайн, ама какво от това? След 5 години, като изтече гаранцията ще си купиш друга
                        Що бе, вярно, че не е проектирана от Pininfarina, но не е лоша като дизайн. Само дето халогенни фарове не са й сложили .

Коментар

Венко, влез в някоя обществена пералня и виж с какви марки перални работят... Ако искаш новата пералня да те изкара поне колкото старата, че и доста повече - само MIELE или BOSCH Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                          M-Benz E 250 TD 150hp
                          M-Benz 200d 75 hp
                          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Имам приятел, съсобственик на един от най-големите магазини за бяла техника в града. Той също ме посъветва за Бош. Каза ми: "Продавам ги и забравям за тях. А "Индезит" са все в сервиза "Но Бош е над 700 лв. И макар че съм на принципа да купувам най-доброто, когато става дума за техника, в случая трябва да действам почти по спешност, а и в момента съм зле с парите. Вероятно ще заложа на по-евтиното.

Коментар

Lane Staley написа:
                              snake написа:
                              Ако мястото е малко, защо не вземеш с горно пълнене? При тях вибрациите и износването са по-малки, а и на размери е по-добре. Е, няма да може да метнеш някоя везана покривчица отгоре, ама все таки си мисля, че и не си от този тип.
                              Каквато и да е с горно пълнене е за предпочитане поради това ,че барабана не виси на лагерите а си има и от двете страни.От това идва по дългия живот на пералните с горно пълнене.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X