Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и против по-малкте гуми !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За и против по-малкте гуми !

тази тема не е за технически въпроси защото казуса е ПРИНЦИПЕН, а не технически Всеизвестно е че по-малките двигатели харчат по-малко гориво !това се дължи обаче не на разликата мощността, а на разликата в теглото на двигателя, теглото на цилиндрите и коляновия вал.. и други неща но най-вече размера на гумите !по-леките и малки гуми харчат много по-малко гориво ! между 205 15ки и 165-13 ки разликата е 2 литра /100 км !вие бихте ли си сменили гумите със 165-80-13 ?
    Bravo GT 1.8

разлика 2 литра друг път... километража отчита оборотите... а при 205 15ки обиколката на колелото е по-голяма от тази на 175-13... т.е. при първите за същите обороти се изминава по голямо разстояние
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
      разлика 2 литра друг път... километража отчита оборотите... а при 205 15ки обиколката на колелото е по-голяма от тази на 175-13... т.е. при първите за същите обороти се изминава по голямо разстояние
      хахахах ... ГЛУПОСТИ на търкалета !!!195/55/15 = 175/65/14
      Bravo GT 1.8

Коментар

Значи, първо, размерите които си дал серазминават с повече от сантиметър в диаметър и второ, ако не се нарушава диаметъра на колелото, разлика в разхода няма!Ииии, ДА - трето - по-големите гуми отчитат по-малко километри, т.е. измамно по-висок разход

Коментар

хахахах ... ГЛУПОСТИ на търкалета !!! 195/55/15 = 175/65/14
          равно - друг път...п.п. единия път 13-ки, другия път 14- ки...

Коментар

donnna написа:
            хахахах ... ГЛУПОСТИ на търкалета !!! 195/55/15 = 175/65/14
            равно - друг път...п.п. единия път 13-ки, другия път 14- ки...
            И къде видя 13ки ??????205/50/15= 175/70/14 // грешка и все пак гумата е по-лека
            Bravo GT 1.8

Коментар

естевено, че има разлика. при гуми с равни диаметри има значение ширината например ако 15/55/195= 14/65/175 теоритично 195 ще харчи повече заради повишеното триене. не се отчита разлика в диаметъра, но в триенето на по-широката да. донна: не ми се смята, но съмвсем възможно диаметъра да е еднакъв, защото тази цифра всредата не е 55;65/ не е фиксирано число както си мислиш, а е процентно отношение на цолажа към ширината на гумата т.е. една гума 14/65/175 и друга гума 14/65/195 са с различна височина и различен диаметър
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                естевено, че има разлика. при гуми с равни диаметри има значение ширината например ако 15/55/195= 14/65/175 теоритично 195 ще харчи повече заради повишеното триене. не се отчита разлика в диаметъра, но в триенето на по-широката да. донна: не ми се смята, но съмвсем възможно диаметъра да е еднакъв, защото тази цифра всредата не е 55;65/ не е фиксирано число както си мислиш, а е процентно отношение на цолажа към ширината на гумата т.е. една гума 14/65/175 и друга гума 14/65/195 са с различна височина и различен диаметър
                интересното е че може да се сложат 165/80/13ки на фиат браво ! дали ще харчи малко ?
                Bravo GT 1.8

Коментар

донна: не ми се смята, но съмвсем възможно диаметъра да е еднакъв, защото тази цифра всредата не е 55;65/ не е фиксирано число както си мислиш, а е процентно отношение на цолажа към ширината на гумата т.е. една гума 14/65/175 и друга гума 14/65/195 са с различна височина и различен диаметър
                  pakumba, знам, че цифрата в средата не е сантиметри, а % от ширината... мен не ме мързя да смятам и ми излезе около 2 см. / грубо смятяно - инч = 2,6 см. / разлика в диаметъра, затуй писах - равно - друг път , т.е. 6 и нещо санта повече при оборот

Коментар

що не пробвате с колелца от лагерница от всичкиет тия врътки колко да харчи по малко 300-400 грама я има я не .то си е до стил на каране ,град ,гориво и прочие .не знам защо ама съм забелязал особено при дизелите ,тия дето си карат "икономично " колите най често им се запушват я дюзи ,я турбо и нящо друго се прецака по нетипично .Може да си въобръзявам де
                    фиатче Браво 2.0

Коментар

интересното е че може да се сложат 165/80/13ки на фиат браво ! дали ще харчи малко ?
                      ще харчи най-малко ако седи пред блока и не се кара що си взел GT като ше гледаш дали ти харчи малко да беше взел 1 пунто кат мен да си житкаш и да си сфиркаш, а не да се чудиш кви гумета да обуеш

Коментар

В момента съм с 195/50/15 и никога не бих сложил 14 или пък 13 дори и да можеше. Разликата в стабилността на колата е много голяма и не си струва 200-300 грама икономия.
                        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

donnna написа:
                          ще харчи най-малко ако седи пред блока и не се кара
                          или ако го бута някой сетих се ,на 16 години гепа московеца на дядо ми ,обаче не ще да запали и там едни приятели ме бутат да запали ама не ще и не ще .и един мъж вика ,нали си дал на контакт 2-ра и гас .И аз само дето на контакт не бях дал де и им викам айде бутнете още малко имам предчувствие че ще запали
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

да му се невиди тва малко фиатче браво харчи средно 10/100 егати ЛАМЯТА !
                            Bravo GT 1.8

Коментар

Само ще си МИСЛИШ, че харчи по-малко!Старите ми гуми бяха 185/65-15, новите са 215/45-17 - компютъра отчита по-висок разход с около 500мл. само от 4мм. разлика в диаметъра и 3см. разлика в ширината, а реално разхода не се е променил изобщо или ако се е променил то е пренебрежимо малко Не ми се спори - т’ва е все едно да спорим, коя гума се върти по-бързо в завой!

Коментар

Working...
                              X